reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pleni- widzę, że połowa minęła. Gratuluję synka :)
One- wygląda na to, że Twój organizm powoli się przygotowuje. Wszystko poprane, poprasowane, fotelik jest teraz trzeba odpoczywać i czekać.
Ewel- To Ty pierwsza do rozpakowania :)
Lena - śliczne zdjęcie. Gratuluję udanych badań prenatalnych.

Ja też dziś byłam na badaniach prenatalnych i wygląda na to, że wszystko jest ok. Maluszek ma 74 mm, niestety nie udało się określić płci. Wchodzimy w drugi trymestr:-) To chyba czas, żeby się wyluzować i mniej denerwować, mam nadzieję, że najgorsze już za nami. W sobotę jadę na jakieś zakupy ciążowe, bo jeansy robią się ciasnawe. Uwielbiam patrzeć na tego Maluszka <3

reklama
OneMoreTime Ale to normalne - ja już nie pamiętam ile razy w czasie ciąży zdarzyło mi się schować chleb do lodówki a masło do chlebaka :-p Ja od 2 tygodni mam Mirenę i jestem spokojniejsza ;-) Młodszy obecnie ma ospę i tylko czekam kiedy dopadnie starszą. Tak na szybko teraz przejrzałam co mam zgrane i niewiele aktualnych znalazłam...

Ostatnia edycja:
ewel, wow :eek: jesteś pewna, że to czop? jak to wyglądało? bolało coś? kurczę, możliwe, że bardzo szybko doczekasz się Lenki w ramionach :tak::-) ale jestem podekscytowana :-)

No mi jest coraz ciężej z brzuchem - w ogóle to mam +20 kg :baffled: ale oprócz tego, że brzuch mi się obniżył i łatwiejszych wizyt w toalecie, to jeszcze nic się nie dzieje. Wolałabym, żeby nic się nie zaczęło, dopóki mi szwu nie ściągną 5 listopada (czyli za 7 dni), żeby mi on w przypadku skurczów nie poszarpał szyjki :baffled: aha, no i jeszcze niedawno pojawiły mi się bóle brzucha jak na @, ale nie trwają długo...
Ale mam przeczucie, że Kaja jest w ułożeniu pośladkowym, więc raczej na tą cesarkę się nastawiam :tak: dzisiaj znajoma mi podpowiedziała, że to kłucie w dole, to może być właśnie kopanie/uciskanie niuni na pęcherz ...

Wiesz co no tak mi się wydaje bo to plywalo jak siku zrobiłam takie jak galaretka a białko kurze, ja mam +15 i ciężko tez mi bolą mnie strasznie pachwiny i uda:) jakbym cwiczyla cała noc... A ogólnie to wczoraj czułam takie pobolewanie w szyjce, klucia tez czuje juz długo ale mi doktorka pow ze od kluc nie urodze :) u mnie główka w kanale mała ostatnio. Kopniaki pod zebrami czuje nie raz mocno. Ja czuję że urodze w przyszłym tygodniu, ciesze się ze dziś mam 37 tc wiec ciąża donoszona można pić szampana:))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry