reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak wiem ze to może być błąd pomiaru ale na każdym usg wychodzą dłuższe nie martwi mnie to bo to akurat atut u dziewczynki niech ma długie nogi :-)
To tak blisko a daleko ja strasznie juz czekam żeby mała mieć na rękach i ja utulic... I przez to się dluzy.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczyny?teraz te usg nie sa szkodliwe prawda?bo mialam tydzien temu,teraz w srode bede miala to 4d i nastepne pewnie takie krótkie za ponad dwa tygodnie,jakis lek mnie dopadł a wiem,ze nie sa one w dzisiejszych czasach szkodliwe:(

Nie są szkodliwe :)) robi się je wtedy kiedy jest potrzeba, jeśli ktoś musi mieć często to się je robi jeśli nie to wtedy rzadziej, nie szkodzą.:)

ONA, ewel ma rację - nie stwierdzono szkodliwego wpływu usg na maleństwo :tak:ja miałam rekordowo dużo usg a z niunią jest wszystko w porządku :happy: w I trymestrze podobno lepiej unikać częstego słuchania serduszka, bo wtedy ta "słuchawka" podwyższa temperaturę w domku a dzidzi a wszystkie wiemy, że maleństwa na tym etapie nie lubią się przegrzewać. I tylko tyle słyszałam, także bez stresu :happy:

Wczoraj nieoczekiwanie szybko przyszedł fotelik i wózek dla Kai :-) nastawialiśmy się na 2-3 tyg. czekania a tu niespodzianka - wszystko przyszło po kilku dniach :-) Więc niunia już ma wszystko, co zaplanowałam kupić na tym etapie. Dokończyłam dzisiaj prasowanie rzeczy i miałam niespodziewanych gości, więc teraz padam na twarz i oczywiście nasiliły się twardnienia i kłucie w podbrzuszu :baffled: na szczęście jak leżę wszystko przechodzi :happy:

Cześć dziewczyny, w czwartek miałam badania prenatalne, wszystko w jak najlepszym porządku, NT w normie, 2 nóżki i 2 rączki i cała reszta - na miejscu, niestety płci nie szło dojrzeć bo dziecko zasłaniało nóżkami ale myślę, że na następnej wizycie za 4 tygodnie powinno już być widać - o ile dziecko będzie dobrze ułożone bo to będzie wtedy 18tc. Ale pewnie chłopak... Na tarczycę ginekolog mi zapisał euthyrox50 więc nie musiałam iść do endokrynologa i za 4 tygodnie przed następną wizytą u gina - kontrola TSH. Wrażenia po USG niesamowite, bo robił zwykłe i 3D, maleństwo leżało na pleckach i ssało kciuk. Tak bardzo je kocham i tak bardzo się niecierpliwię pierwszych ruchów.

201510221441400004OB.jpg

Załączniki

• 201510221441400004OB.jpg
    201510221441400004OB.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 65
onemoretime jeszcze nie kupiłam rogala bo zapomniałam o nim :laugh2: szukam pilnie kurtki ciążowej bo moja zwykła w rozmiarze s już niedługo nie zapnie się na suwak, tak jedna jak i druga.. Do tego mała ma kurtkę dobrą ale za krótką w rękawach:eek: i usiłuję wybrać coś z tej samej firmy (Quadri Foglio) więc rogal mi umknął :baffled::-D do tego byliśmy w Poznaniu w poradni metabolicznej w zeszły wtorek i u gina na NFZ w piątek (potwierdził chłopczyka) a w czwartek mam kolejnego gina (prywatny).. Czasem mam za małą głowę :-D i za krótką dobę, za mało rąk..
Dłużej nie zaglądałam bo ustawiam swojego drugiego laptopa zna zmianę z mężem i różnie to idzie, jeden i drugi staruszek ale ten drugi lepiej chodzi i jest więcej grzebania w sprzęcie..
Młody na dzień dzisiejszy już kopie, słabo jeszcze w porównaniu do młodej ale łożysko mam z przodu i czuję inaczej.

Postaram się jeszcze jutro więcej napisać, pozdrowionka

Lena cudne zdjęcie :-)

Mój Nikos do dnia dzisiejszego ssie kciuka....Ale nie zabraniam mu bo wiem ze w ten sposób się uspokaja no i pokazuje też ze chce mleczka :)

OneMoreTime to teraz już możesz tylko odpoczywać :)

Pleni gratuluję potwierdzenia chłopczyka :) No to będziesz miała pareczke :) Super.

Ewel nadal trzymasz się w 2paku? ;)

MisiaMonisia tak nadal w dwupaku jutro 37tc wiec ochlone :) ale coś czuje ze nie urodze wcześniej jak w przyszłym tygodniu jakoś z końcem albo i później.... :-)

reklama
Hmmm..... mam wrażenie,że na przestrzeni ostatnich kilku dni brzuch mi się obniżył... no i coraz regularniej i coraz "luźniej" się załatwiam (w odróżnieniu do masakrycznych zatwardzeń niemal przez całą ciążę).... czyżby zbliżał się ten moment? :-p jestem taka ciekawa w jakiej pozycji jest Kaja a do wizyty jeszcze tydzień.... :eek:

Misia, wczoraj mama przywiozła mi reklamówkę ciuszków po dzieciach siostry i okazuje się, że większość dla noworodków a myślałam, że to na później troszkę będzie. Miałam już dać sobie spokój, ale doszłam do wniosku, że wypiorę jednak, bo wolę mieć więcej zmian i później, jak niunia będzie na świecie, rzadziej prać. Więc suszy się kolejna porcja do prasowania :sorry::-p

Pleni, mam podobny problem z kurtką, ale doszłam do wniosku, że mi się nie opłaca na max. 1 miesiąc kupować i chodzę w rozpiętej :-pdobrze, że pogoda dopisuje no i ja tak naprawdę nie za wiele muszę wychodzić :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry