reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

reklama
ale śliczniusie brzusie :-)
ja swój pokaże znowu jak zacznę 6 miesiąc :p mam nadzieje że będzie już pokaźniejszy.
Dziewczyny... a odczuwacie już dyskomfort w pleckach? bóle krzyżowe?
Mi jest ciężko się ułożyć do snu, ni to na boku, ni na plecach :p kręcę się a mąż śmieje ;-)

ale śliczniusie brzusie :-)
ja swój pokaże znowu jak zacznę 6 miesiąc :p mam nadzieje że będzie już pokaźniejszy.
Dziewczyny... a odczuwacie już dyskomfort w pleckach? bóle krzyżowe?
Mi jest ciężko się ułożyć do snu, ni to na boku, ni na plecach :p kręcę się a mąż śmieje ;-)

u mne co prawda to piaty miesiac dopiero <koniec 17 tygodnia> ale tez mam problem z ułożeniem sie na łóżku..wierce sie jak nie wiem :-D

u mne co prawda to piaty miesiac dopiero <koniec 17 tygodnia> ale tez mam problem z ułożeniem sie na łóżku..wierce sie jak nie wiem :-D

Piąty czy czwarty? :baffled:
Ja już się gubię :-p
myślałam, że ja to dopiero co weszłam w 5 miesiąć :-D
hmmm... ok :-pznalazlam:
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

No to jestem prawie w SZÓSTYM :-) hihih myśłałam, że w tym czasie to będę mieć już duuuże brzucho :-D
choć w sumie to chyba tylko się cieszyć, przynajmniej może rozstępy mnie tak nie dopadną :-p

1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży,
2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży,
3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży,
4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży,
5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży,
6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży,
7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży,
8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży,
9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży.

a ja znalazlam taki, ale znam tez sposob na dzielenie miechow gdzie kazdy miesiac ma po 4,5 tygodnia :)...
a zreszta zawsze na jedno wychodzi :p....

Przesliczne brzuszki dziewczyny i kazdy inny:)

Mnie rowniez bola bardzo plecy, mysle, ze to przez prace biurowa.Na koniec dnia kozaczki sa juz rozpiete i nie moge sie dopiac, dodatkowo mam mrowienia no i ten niemilosierny bol plecow.

ojjjj kochane jeszcze zobaczycie co to prawdziwy bol plecow :D.... tez bolaly mnie plecy wlasnie tak w 24tc zaczely a teraz na koniec dnia to ja na czworaka chodze :D:D:D:D....

co do puchniecia nozek to masz raxcje martitka, mi tez puchna wtedy tylko gdy duuuzo siedze przy kompie albo leze w lozku, jak lotom to jest si :)....

to ja tak nie puchnę:-) przynajmniej jeszcze hi hi
a mam pytanko czy dzidzię czujecie już tak przez brzuch? Mój mąż się nerwuje że jak przykłada rąsie do brzusia do mała zastyga :-p hehe ale czy tak czy tak, Zuzia jest delikatną dziewuszką i czuję tylko małe puknięcia od środka, choć już reaguje na moje 'puk,puk' albo ulubioną muzykę ;-)
nie możemy się doczekać kiedy to na brzusiu będzie widać przesuwające się rączkę lub nóżkę :-p

jestesaniolkiem- jednym slowem teraz bedzie juz tylko gorzej hehe

Butterfly- Ja swoje malenstwo poczulam bardzo szybko bo juz w 17stym tygodniu, na poczatku myslalam, ze to jelita, pozniej pojawilo sie delikatne stukanie.
OD 2 tygodni malenstwo jest bardzo aktywne i wole nawet nie myslec co ono tam wyprawia:):) Niestety tatus jeszcze zabki nie czuje, ale jak przyklada ucho to slyszy jak szaleje:):)

No i pochwle sie rowniez moim brzuszkiem z 21 tygodnia :)

reklama
jestesaniolkiem- jednym slowem teraz bedzie juz tylko gorzej hehe

Butterfly- Ja swoje malenstwo poczulam bardzo szybko bo juz w 17stym tygodniu, na poczatku myslalam, ze to jelita, pozniej pojawilo sie delikatne stukanie.
OD 2 tygodni malenstwo jest bardzo aktywne i wole nawet nie myslec co ono tam wyprawia:):) Niestety tatus jeszcze zabki nie czuje, ale jak przyklada ucho to slyszy jak szaleje:):)

No i pochwle sie rowniez moim brzuszkiem z 21 tygodnia :)

No to poczułyśmy w tym samy czasie ;-) hmm myślałam, że moja niunia będzie mocniej szaleć ale póki co to spokojne dziewcze ;-)
Tak jak Ty martitka-26 jestem już w drugiej ciąży...
dlatego pewnie tak prędko poczułyśmy i poznałyśmy że to dzidzia... :-)

Śliczne brzusio ;-)

Do góry