reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wasze doświadczenia z hipotrofią.

reklama
Spróbuję - poczekam do kolejnej wizyty , zaraz prenatalne więc więcej się dowiem. Jednak z chęcią przeczytam jak to wyglądało u was :)
Syn w 27+5 mial 1060g i mówili, ze to dużo.

@olka11135 kojarzysz taka tabelkę z przyrostami minimanlnym, maksymalnym i uśrednionym w ciązy? Ktoś kiedyś tu na forum wrzucał, ale nie pamiętam kto i gdzie.

A pamiętasz może wagi z okresu podobnego do mojego ?? :) gdziekolw9eknnie czytam to dzieci miały już 1 kg
W tej chwili nie pamiętam już. Jedyna jaką na daną chwilę pamiętam to 32 TC gdzie było coś 1590g a syn w tym okresie ważył 1700g (Pamiętam akurat to bo od tego dnia trafiłam z nim na patologie ciąży).

IMG_20241110_173955.png

Na litośc, bo macie 17g za mało?

Weź nie przesadzaj :D
Oj uwierz mi , jestem bardzo skrupulatna. Moja lekarka nie ma ze mną łatwo 😀 Tak samo było z szyjką, teraz się już troszkę uspokoiłam , bo w tej ciazy szyjka jest bezproblemowa i dluga. Ale zawsze jakiś wewnętrzny stres jest bo tych historii z patologii ciazy nie da się wymazać. Chyba już każda ciazowa chorobe znam i jestem pełna obaw, że jest za pięknie🤯.

Moja przez całą ciążę była w około 10 centylu, brzuszek zawsze o 2 tyg mniejszy. Urodziła się z wagą 3070g, teraz ma 14 miesięcy i dalej w okolicach 10 centylu. Obecnie waga 9,4 kg
😊 wszystko jest dobrze, przez całe 14 miesięcy tylko raz była chora miesiąc temu i to przez 3 dni, RD od początku super, je wszystko, a mleko już teraz tylko na noc :) też się tym zamartwiałam, ale mój lekarz mówił mi że nie ma powodów i waga przy urodzeniu będzie około 3 kg i się nie pomylił :) nie ma się co stresować na zapas :)

Oj uwierz mi , jestem bardzo skrupulatna. Moja lekarka nie ma ze mną łatwo 😀 Tak samo było z szyjką, teraz się już troszkę uspokoiłam , bo w tej ciazy szyjka jest bezproblemowa i dluga. Ale zawsze jakiś wewnętrzny stres jest bo tych historii z patologii ciazy nie da się wymazać. Chyba już każda ciazowa chorobe znam i jestem pełna obaw, że jest za pięknie🤯.
Myślalam, że pierwsze dziecko Cie wyleczyło z przeżywanie wszystkiego 😂😂😂

Spokojnie, naprawdę. Jeżeli się martwisz, to skonsultuj sie z innym ginekologiem, najlepiej takim, ktory pracuje tez w szpitalu. I zapytaj o wagę. Ale prawda jest taka, ze jezeli caly czas jest ten 10 centyl i sobie tak rośnie równo, to jest ok. Alarmujące by bylo, gdyby zaczął zwalniać.

reklama
Myślalam, że pierwsze dziecko Cie wyleczyło z przeżywanie wszystkiego 😂😂😂

Spokojnie, naprawdę. Jeżeli się martwisz, to skonsultuj sie z innym ginekologiem, najlepiej takim, ktory pracuje tez w szpitalu. I zapytaj o wagę. Ale prawda jest taka, ze jezeli caly czas jest ten 10 centyl i sobie tak rośnie równo, to jest ok. Alarmujące by bylo, gdyby zaczął zwalniać.
Chyba muszę na spokojnie poczekać w niezmiennym stresie. W tym miesiącu wizyta i trzecie prenatalne, przez moją nerwicę stracę chyba wszystkie pieniądze 🤣

Do góry