reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bawimy mama, bawimy...

Jeny pomyliłam dzieci!!! W poście powyżej miało być Bartek, nie Kuba... Kuba położony na brzuchu wrzeszczał ;-) a głowę dźwigał dopiero w 4. miesiącu... i to z trudem... teraz nie ma po tym śladu, rozwija się świetnie, także jak się któraś martwi, że coś za późno, to naprawdę na tym etapie nie ma czym się martwić :-D

reklama
A ja mam do Was pytanie - czy któreś z Waszych maleństw przejawiało (być może uzasadniony;)) strach przed karuzelą? Mamy Rain Forest Fisher Price i Wiktor jest w stanie obserwować ja tylko przez 2-3 minuty, potem podkówka, płacz i trudno go uspokoić. Nie wiem czy a) w ogóle mu się nie podoba czy może b) za dużo na niej bodźców i musi podrosnąć? Teraz ma 2 miesiące i tydzień.

my mamy tą fisher price z misiami i Kubek na początku (około miesiąc temu) na sam jej dźwięk wpada w płącz i była podkówka... a teraz jest różnie... generalnie nie zachwyca go.

Jeny pomyliłam dzieci!!! W poście powyżej miało być Bartek, nie Kuba... Kuba położony na brzuchu wrzeszczał ;-) a głowę dźwigał dopiero w 4. miesiącu... i to z trudem... teraz nie ma po tym śladu, rozwija się świetnie, także jak się któraś martwi, że coś za późno, to naprawdę na tym etapie nie ma czym się martwić :-D

hahaha Kubusie chyba tak mają ;-) bo mój jak tylko na brzuchu ląduje to jest wrzask... głąwą przy tym macha na wszystkie strony ze złości i się obkręca zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara :-D

Moj Wariatuncio podczas wieczornego karmienia wymyslil sobie nowa zabawe: krecenie paluszkiem we wloskach. Chyba loczki jej sie marza :-D

Od wczoraj Marek odwraca się z plecy na brzuszek i odwrotnie :-) i jak rano go położe na brzuchu to ślicznie wysoko trzyma główkę. Odkrył że boki łóżeczka mają siatkę i jeździ po nich w tą i tamtą stronę "drapiąc" po niej.. świetna zabawa! A no i wali w zabawki na pałąku jak szalony

moja niunia nie lubi na brzuszku a teraz nauczyla sie sama przewracac na plecki i koniec z lezeniem na brzuchu, jak ja poloze na brzuszek to nie polezy nawet minuty i juz fik na plecy i sie smieje, to jest maly lobuz

Justa- łobuziak po mamusi :-)

Nowa zabawa Barusia- kładłam go od jakiegoś czasu u siebie na kolanach i całowałam stópeczki. I wczoraj ja go na kolanka, a stópeczka od razu ląduje wyciągnięta przed moim nosem- ja buziak, stópeczka w dół, 3 sekundy stópeczka znowu u góry... I tak wkoło macieja :-) No mały cwaniaczek i pieszczoszek do tego!

reklama
Tymek uwielbia zabawe w calowanie pod paszkami
przed kąpaniem się z nim tak bawię na golaska
lecę z tekstem: "gdzie ta rączka, gdzie ta rączka?"
a mój bączek obie rączki do góry, paszki nadstawia i banan od ucha do ucha :)
wymyslilam tą zabawę zeby rozladowac napiecie zwiaznae z tym ze on nie lubi sie ubierac i rozbierac
wiec go tam w paszke pocaluje a mimo chodem rękawek nałożę :)

Do góry