reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bawimy mama, bawimy...

moj spi cala nocke 8 h na brzuchu i za cohlere nie chce na plecach spac...taka nocka to do tyłka dla mnie i Ł. bo ciagle czuwam czy oddycha
o rety, no to macie faktycznie wesolo.
Moja w ciagu dnia lubi spac na brzuszku - normalnie na pleckach spi tak 1-1.5 za jednym zamachem i sie wybudza, a na brzuszku potrafi i ze 3 przespac....

no i stało się....

moja Koza poznała smak chlapania wodą...kąpiemy ją w tym wiaderku Tummy Tub, więc zauważyła, że jak palnie łapką w wodę , to jest plusk, wodą buja, a starzy się cieszą, że mokrzy.....

no to teraz będziemy już "mieć za swoje" :-D...będzie co ścierać z podłogi...
haha
I co, sprawdza sie to wiadereczko w praktyce? Tez je chcialam poczatkowo kupic.
Ja moja ostatnio rzucam na gleboka wode hehe
Do wanienki leje tyle, ze mala po szyje w wodzie.
Frajda nieziemska, banan na ustach caly czas. Lekko ja bujam, jakby na falach plywala, zreszta mam wrazenie, ze ona sama potrafi przez chwile utrzymac cialko na powierzchni gdy ja podtrzyluje za szyjke i paszki.
Tylko, ze juz wiem, ze do kapieli musze rozebrac sie do majtek i stanika - inaczej wszystko mokre :-)

reklama
Katik, no ja jestem zadowolona...Hania też siedzi w wiadrze po szyjkę, woli tummy tub niz wanienikę...no i jest mega oszczędnosc wody (haha) i w podróż jest super...tyle że trudniej bobasa wymyć, np. tyłek, czy włoski, więc my 2 x w tygodniu wrzucamy Hanię do zwykłej wanienki...ono nam pomagało w kolkach, teraz kolek mniej, więc przyjemność dla małej została...

Katik, no ja jestem zadowolona...Hania też siedzi w wiadrze po szyjkę, woli tummy tub niz wanienikę...no i jest mega oszczędnosc wody (haha) i w podróż jest super...tyle że trudniej bobasa wymyć, np. tyłek, czy włoski, więc my 2 x w tygodniu wrzucamy Hanię do zwykłej wanienki...ono nam pomagało w kolkach, teraz kolek mniej, więc przyjemność dla małej została...
no to super, najwazniejsze ze pomoglo kolkami, i nie byl to tylko chwyt marketingowy.

moja mala tez przy kapieli wali raczkami i nozkami i chlapie maly brzdac:-)
dzis na brzuszku przelezala cale 5 minut:szok: chyba mi ktos dziecko podmienil

a moje dziecko ostatnio odkryło że ma rączki. Przygląda się im jak zahipnotyzowany....komicznie to wygląda, bo niekiedy nie może długo utrzymać rączki w górze i leci mu ona na buźkę...a poza tym to puszcza bańki ze sliny....szalony :/

Moja mała zakochała się w żółtym miśku, dziadek przywiązał jej go do kołyski i rano Nadinka zaczyna dzień od rozmowy z misiem. Dzisiaj rano do mnie nie chciała się uśmiechnąć, ale jak zobaczyła swojego misia to już pysiek roześmiany. A i wieczorem przed spaniem do niego gugała. Normalnie szok, obraziła się na mnie czy co :/

Moja mała zakochała się w żółtym miśku, dziadek przywiązał jej go do kołyski i rano Nadinka zaczyna dzień od rozmowy z misiem. Dzisiaj rano do mnie nie chciała się uśmiechnąć, ale jak zobaczyła swojego misia to już pysiek roześmiany. A i wieczorem przed spaniem do niego gugała. Normalnie szok, obraziła się na mnie czy co :/

ulubiona zabawka mojego Antka też jest koloru żółtego i również ją uwielbia...z rana zanim wyjmę go z łózeczka synek musi pogadać trochę z Frankiem

Natalka dzisiaj zademonstrowala swoj pierwszy smiech (nie mylic z usmiechem). Tata tak ja rozbawil, ze smiala sie na glos :-D a my razem z nia :-D

reklama
A ja mam do Was pytanie - czy któreś z Waszych maleństw przejawiało (być może uzasadniony;)) strach przed karuzelą? Mamy Rain Forest Fisher Price i Wiktor jest w stanie obserwować ja tylko przez 2-3 minuty, potem podkówka, płacz i trudno go uspokoić. Nie wiem czy a) w ogóle mu się nie podoba czy może b) za dużo na niej bodźców i musi podrosnąć? Teraz ma 2 miesiące i tydzień.

Do góry