zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
moja chora bida nauczyla sie bic brawo. rano uderzala piastkami, a teraz zaczela lapki otwierac. poza tym gada i gada
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
z tym chlapaniem to u nas bylo tak samo - chlapal, potem przestal, a teraz znowu daje na calego. Dzieciaki podobno jak naucza sie czegos nowego to "zapominaja" o starej umiejetnosci. Seb np odkad nauczyl sie raczkowac, to juz nie chodzi do tylu.U nas jakaś przerwa w papa się zrobiła i teraz nie chce robić. Tak jak z chlapaniem w wanience. Wcześniej codziennie tak chlapała, że ściany były mokre. Ze 2 tyg nie chciała chlapać, ale od 2 dni znowu chlapie. Ku uciesze mamy i taty :-)
Kosi kosi też nauczyliśmy się, tylko z moja pomocą, muszę klaskać jej rączkami, ale już wie, że dłonie muszą być rozłożone a nie zaciśnięte w piąstki. I przybija jeszcze piątkę. :-)
z tym chlapaniem to u nas bylo tak samo - chlapal, potem przestal, a teraz znowu daje na calego. Dzieciaki podobno jak naucza sie czegos nowego to "zapominaja" o starej umiejetnosci. Seb np odkad nauczyl sie raczkowac, to juz nie chodzi do tylu.
Moje dziecko kochane upatrzylo sobie pudelko, w ktorym trzymam jego zabawki, bo to przeciez najlepsza rzecz pod sloncem do zabawy. Pomijam fakt, ze wysylal wszystko na podloge i nawet nie spojrzal na zadna zabawke. no wiec bawi sie tym pudlem, wspina na nie itp az tu nagle pociagna jakos tak, ze pudelko sie na niego przewrocilo przykrywajac go. Bo to takie spore pudelko jest. no wiec ja patrze gdzie ten moj dziec, a dziecka brak, tylko pudelko idzie po dywanie! alez ubaw mialam. Niestety nie zdazylam fotki zrobic, bo Mlodemu sie chyba przestalo podobac i plakac zaczal. Nie zrazilo go to jednak i nadal dobiera sie do pudla
z tym chlapaniem to u nas bylo tak samo - chlapal, potem przestal, a teraz znowu daje na calego. Dzieciaki podobno jak naucza sie czegos nowego to "zapominaja" o starej umiejetnosci. Seb np odkad nauczyl sie raczkowac, to juz nie chodzi do tylu.
Moje dziecko kochane upatrzylo sobie pudelko, w ktorym trzymam jego zabawki, bo to przeciez najlepsza rzecz pod sloncem do zabawy. Pomijam fakt, ze wysylal wszystko na podloge i nawet nie spojrzal na zadna zabawke. no wiec bawi sie tym pudlem, wspina na nie itp az tu nagle pociagna jakos tak, ze pudelko sie na niego przewrocilo przykrywajac go. Bo to takie spore pudelko jest. no wiec ja patrze gdzie ten moj dziec, a dziecka brak, tylko pudelko idzie po dywanie! alez ubaw mialam. Niestety nie zdazylam fotki zrobic, bo Mlodemu sie chyba przestalo podobac i plakac zaczal. Nie zrazilo go to jednak i nadal dobiera sie do pudla
Natalka od kilku dni namiętnie robi koci koci łapci :-) i baran baran bukst :-)
jak narazie zasób słów skromny ale się pochwalę : tata , baba , daj, oooo, siiii, dzia dzia a pozatym różnego rodzaju okrzyki które ciężko tu przytoczyć ale szklanki pękają ;-);-) więc możecie sobie wyobrazić
Ta nasze nadmorskie dziecieki to chyba jakies opoznione, bo moj tez gadac nie chce. Tylko jak placze tak juz mocno to wtedy jest "MAM", a poza tym ani mru mru. Ale EEEEE YYYY AAAA jest na calego zwlaszcza jak cos mu sie spodoba to "biegnie" do tego z predkoscia swiatla i krzyczy y y y y ykurde a mój nic nie chce gadać.Tylko aaaa.....eeeee ....yyyy
zaczynam się martwić bo chyba powinien już sylabować- wciskam mu pół dnia ma--ma , ta-ta....a on się na mnie patrzy jak na głoopka