reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bawimy mama, bawimy...

Ale zdole te nasze raczki.
Moja Ami tanczy.Moj m jak siedzi na kompie to bierze czasem ja na kolanka.Wlacza jej muzyke,a ona na tym kolanie tak sie buja,ze malo nie wypadnie z rak.Jak slyszy tylko muzyke to juz sie cieszy i buja sie.Komicznie to wyglada.
Robi tez juz sama kosi kosi.Wystarczy zaczac a ona juz sklada raczki.
Raczkowac nie raczkuje nawet nie ma jeszcze zamiaru.Slabiutka strasznie jeszcze jest.Dupke tylko podnosi do gory i to by bylo na tyle.
13x13 ale super z ta mama.Ja tez tak chce.Ale Alunia zdolna dziewczynka.

reklama
haha lustro u nas tez wygrywa, i mowi TATA-TATA.... nie mama brrrr, a moj M sie cieszy albo mowi PAPA-PAPA co tez znaczy tata po niemiecku....ale to i tak mowi nieswiadomie, klepie w kolko to samo hihi jeszcze lubi babababa albo ata ata ata

Ostatnia edycja:
13x13 ale super z ta mama.Ja tez tak chce.Ale Alunia zdolna dziewczynka.
Sama w szoku jestem -ale coś za coś. Dziś była sąsiadka ze swoim synkiem w wieku Ali i on już siada i nawet przy kanapie stoi!!!! co dla mnie było szokiem. Dla niej z kolei szokiem było gadanie Ali:)

haha lustro u nas tez wygrywa, i mowi TATA-TATA.... nie mama brrrr, a moj M sie cieszy albo mowi PAPA-PAPA co tez znaczy tata po niemiecku....ale to i tak mowi nieswiadomie, klepie w kolko to samo hihi jeszcze lubi babababa albo ata ata ata
Po "tata" "mama" już jest szybko i baba też. Gorzej z dziadzia bo u nas to jest dada -choć nei ważne -dziadek jak paw chodzi dumny jak mu wnuczkę na skype włączam i po całej okolicy już obwieścił co Ala potrafi:)
A u nas teraz walka o słowo dnia jest:) tata nad nią wisi i swoje a mama swoje hehehe

u Nas tez tata dumny chodzi...bo Borys cały czas "tata tata tata", jest tez "dada", "ała", a jak płacze to wtedy jest "mama mama";-)

wczoraj mi mama powiedziała, że jest taka wróżba, że jeśli maluch pierwszy raz powie mama albo baba to znaczy, że kolejne dziecko to będzie dziewczynka, a jak tata papa czy inne męskie to znaczy, że będzie synek :-)

nasz Kubuś ciągle mówi mama i baba :-D tak więc liczę, że następnym razem będzie córa :-D

wczoraj mi mama powiedziała, że jest taka wróżba, że jeśli maluch pierwszy raz powie mama albo baba to znaczy, że kolejne dziecko to będzie dziewczynka, a jak tata papa czy inne męskie to znaczy, że będzie synek :-)

nasz Kubuś ciągle mówi mama i baba :-D tak więc liczę, że następnym razem będzie córa :-D

Weronika pierwsze mowiła "mama"....no i drugiego mam synka ;-), także sorki kici, ale pic na wode ta wróżba...hehehe ;-)

Moja Ami tanczy.Moj m jak siedzi na kompie to bierze czasem ja na kolanka.Wlacza jej muzyke,a ona na tym kolanie tak sie buja,ze malo nie wypadnie z rak.Jak slyszy tylko muzyke to juz sie cieszy i buja sie.Komicznie to wyglada.
Moja Pola tez ostatnio ma faze na bujanie sie. Jak tylko sie ja posadzi - obojetnie czy na kolanach u kogos, czy siedzi sama - buja sie jak szalona w przod i w tyl.
W sumie na kolanach jest wieksza frajda, bo wtedy z tylu odbija sie od kogos.

No i zalapala jak sie robi "apacza" czy jak to wyjasnic... Przyklada lapke do ust i wydaje dzwiek ooooo lub aaaaa, i rusza lapka, a dzwiek sie na zmiane wydobywa. Cieszy sie przy tym niezimsko.

reklama
Do góry