reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bawimy mama, bawimy...

reklama
z "a kuku" u nas tez jest zawsze smiechu duzo. Poza tym S uwielbia "idzie raczej" i "kosi kosi" tez.
Co do spania, to staram sie go usypiac w jego lozeczku, choc ostatnio czesto nie konczy sie to tak jak powinno, ale skladam to na barki zabkowania. Gorzej jest w nocy, bo jak karmie Mlodego czasami nawet co godzine, to nie mam sily odkladac go spowrotem do lozeczka i spi juz u nas do rana, ale musze to zmienic, bo sie
Mlody przyzwyczai i bedzie problem.
z jedzeniem puzli jest tak jak u wiekszosci, czyli puzle sa mniam! ale nie tylko puzle - u rodzicow sa dywany, wiec Seb musi spr czy one zjadliwe sa, podobnie wszelkie inne krawedzie jak np narzuta na lozko czy fotel:laugh2:

aha, wyprobowalismy w koncu te "siatke" na owoce i powiem Wam, ze jest to strzal w 10! Seb wcina jablko az milo. Wczoraj mam do mnie- Aga, czmu dalas Mlodemu pusta siatke?:crazy: a ja- no jak pusta? nakroilam mu pelna jeblek!:szok: Szkrab wyssal wszystko tak, ze prawie nic nie zostalo:tak::-D

ps- czy czytacie juz dziecziakom bajki na dobranoc? bo ja sie wlasnie zastanawiam kiedy powinno sie zaczac...

Naszym zabawowym hitem jest naśladowanie odgłosów zwierzątek - Ola ma takie logopedyczne ćwiczenia w przedszkolu i ćwiczy też w domu i Zosia mało się nie posika ze śmiechu

Naszym zabawowym hitem jest naśladowanie odgłosów zwierzątek - Ola ma takie logopedyczne ćwiczenia w przedszkolu i ćwiczy też w domu i Zosia mało się nie posika ze śmiechu
U nas Lenka zagląda przez taraz i kra kra (wrony) tam przylatują i jak jej się kra-kra mówi to aż cała lata w powietrzu i się zanosi od śmiechu:-)
Poza tym u nas za klowna robi teściowa, ja trzymam małą a ona skacze i robi Kicu-kicu. Lenka często aż się posika ze śmiechu:D No i ganianie się z tatą jest super, jak Go złapiemy to nam daje buziaka:-) a potem my uciekamy i to dopiero jest frajda!

dzisiaj moj dziec dostal lapsa :-) swieci, gra, ale to czego moje dzieck ise nauczylo ( i wykorzystuje to przy naszych komputerach) daje jej najwiecej satysfakcji. mianowicie opanowala do perfekcji zamykanie :-) laps angielski wiec pisk radosci na "baj baj" i tak w kolko :-)

a z umiejetnosci to siedzi, raczkuje no i staje.... ale zeby nie bylo ze u nas wszytko tak szybko to Ola nie gada ( za wyjatkiem am i hajo) i zebow brak... a tyle czasu juz ida - prawie jak kły Mareczkowe :-D

dzisiaj moj dziec dostal lapsa :-) swieci, gra, ale to czego moje dzieck ise nauczylo ( i wykorzystuje to przy naszych komputerach) daje jej najwiecej satysfakcji. mianowicie opanowala do perfekcji zamykanie :-) laps angielski wiec pisk radosci na "baj baj" i tak w kolko :-)

a z umiejetnosci to siedzi, raczkuje no i staje.... ale zeby nie bylo ze u nas wszytko tak szybko to Ola nie gada ( za wyjatkiem am i hajo) i zebow brak... a tyle czasu juz ida - prawie jak kły Mareczkowe :-D
ja wlasnie poluje na jakiegos lapka, bo Mlodego bardzo do kompa ciagnie.
a co do umiejetnosci Oli, to ja przed chwilka cieszylam sie ze Seb zaczal dzis raczkowac, a tu widze, ze zadna to rewelacja, bo jeszcze ani nie siedzi ani nie wstaje. Ale co tam, wszystko w swoim czasie, a Oli gratuluje:-D

ja wlasnie poluje na jakiegos lapka, bo Mlodego bardzo do kompa ciagnie.
a co do umiejetnosci Oli, to ja przed chwilka cieszylam sie ze Seb zaczal dzis raczkowac, a tu widze, ze zadna to rewelacja, bo jeszcze ani nie siedzi ani nie wstaje. Ale co tam, wszystko w swoim czasie, a Oli gratuluje:-D

jak to nie rewelacja??!!?? ja to z dumy prawie sie poplakalam a K cieszyl sie jak dzieciak, ze Ola mobilna:-) wiec kazda nowa dzieciowa umiejetnosc to ogromne wydarzenie i rewelacja :-D no i racja, ze kazde dziecko w swoim czasie bedzie siedzilao, raczkowalo, stalo biegalo itp itd :-)

Moje słoneczko tylko pełza :-) i wścibus z niego straszny- non stop podgląda :-D jak leży w łóżeczku to kuka nad, albo pod ochraniaczem, hitem jest włączony odkurzacz- no mało z łóżka nie wyskoczy, żeby go zobaczyć :-)
u nas dokladnie to samo

Hitem jest rozwalanie i gryzienie elementów puzzli piankowych.
u nas dokladnie tak samo

z "a kuku" u nas tez jest zawsze smiechu duzo.
ps- czy czytacie juz dziecziakom bajki na dobranoc? bo ja sie wlasnie zastanawiam kiedy powinno sie zaczac...
u nas dokladnie tak samo z "a kuku"
podbijam to pytanie, bo tez jeszcze malej nie czytam
a siatke musze tez w koncu kupic, to moze i moja zabcia zje w koncu jabluszko...

acha i alijcia reaguje od razu i sie cieszy jak do niej mowimy: zabciu albo zabus (nie mam polskich znakow na klawiaturze, chodzi o malutka ropuche:-p)

reklama
moze tez ten komputerek zamowie, bo niunia uwielbia mojego laptopa, a ostatnio nie zbyt lubi swoje zabawki, wszystko ja interesuje co nie jest zabawka, a im drozsze zabawki jej kupuje tym mniejszy interes w tym ma...

Do góry