reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bawimy mama, bawimy...

Gratki dla wszystkich nowych umiejętności... chciałabym zobaczyć minkę Lenki w tangu:-D

Dzisiaj Justka ćwiczyła opanowywanie wstawania na kolana przy łóżku...a jak tylko brałam ją za ręce od razu prostowała nogi...
do tego ma taki śmieszny zwyczaj, że jak leży na plecach to lubi się od czegoś odbić nogami jakby pływała... taka żabka na plecach:tak:

reklama
gosia23s moja Lena też uwielbia tą piosenke,a pozatym piszczy z radości i śmieje się przy reklamie TP rozum i serce gdzie by nie była jak usłyszy te głosy to biegnie żeby tylko mieć tv w zasięgu wzroku tak samo jest przy reklamie TESCO na święta no ubaw na całego...A pozatym Lena od tyg próbuje sie puszczać jak stoi przy czymś tak jej się śpieszy do wszystkiego,ale mama to jej się już powiedzieć nie chce,ale za to nauczyła się dawać buzi i przybijać piątke:-)
Katik zaczyna pokazywać swój charakterek Polinka,musiało to komicznie wyglądać.

M. nauczył się ostatnio chować główkę za czymś (np. za obramowaniem kojca, w moich nogach, za stołem) i czekać aż powiem gdzie jest M.? I potem wychyla się z zabujczym usmiechem i widze w oczach to oczekiwanie na "a tu jest" i potem znowu kukuk nie ma M. gdzie jeste M.? uwielbia to.
U nas nie ma telewizora więc problemu z oglądaniem przez M. reklam nei mam... no chyba że jesteśmy u teściów na dole to jak jest telewizor włączony to głowę odwraca jak papuga... o 180 st normalnie... :szok:

AgnieszkaSz-r moja tak samo dlatego zawsze jak się z nią bawię to wyłączam tv gra tylko radio bo inaczej tylko tv ona widzi a mamy to już może nie być,widać po maluchach jak tv wciąga i jak się dziecko zachowuje,nie ma wogóle kontaktu:szok: poprostu jak zahipnotyzowana dlatego staram się kontakt z tv sprowadzić do minimum

Sebek dzis na lezaczku dopciagnal sie do siedzenia i to de tego spotnia ze jakby nie byl przypiety, to wypadlby bo zlapal sie najpierw za stopy a potem za koniec lezaczka. Gimnastyk maly mi roznie. a jak chcialam go oprzec spowrotem zeby obiad skonczyl to ryk.

Alicja nieszczególnie zainteresowana TV. Ostatnio tylko jej wstawania i chodzenie w głowie, matka ją na siłę do siadania nakłania, ale ona uparta, więc jak tylko jest się na czym podeprzeć to myk na nogi i próbuje kroczki stawiać. Na szczęście z raczkowania nie rezygnuje.

Moje dziecie nauczylo sie w koncu pelzac :-) Od wczoraj zaczela sie przemieszczac. Na razie wychodzi jej to srednio i wyglada jak dzdzownica :-D Ciesze sie bardzo, ale boje sie jak bedzie wygladala moja praca z pelzajacym szkrabem.

Lena ma kolejną zabawę - bicie psa teściów po głowie:szok: Ostatnio oszalałą na punkcie Yoki, wyrywa się do niej jak szalona i wciąż ją śledzi. Pies już przed małą ucieka:-D

Namiętnie naciska też książeczkę do kąpieli, która wydaje piskliwe dźwięki, bo wtedy Yoka siedzi obok i wyje i można ją po głowie walić, bo jest w zasięgu ręki:-D Tylko jeszcze nie opanowała naciskania i tłuczenia psa równocześnie;-)

reklama
Do góry