reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie ....

reklama
A mój Kubuś cały czas 1 lub 2 razy budzi się w nocy i wygląda wtedy na naprawdę głodnego. Całe szczęście, że nauczyłam go zasypiać samodzielnie, bo przynajmniej cały wieczór jest spokój (chodzi spać ok.20.00). Dzisiaj dam mu wieczorem spróbować kleiku kukurydzianego, oczywiście z moim mleczkiem. Zobaczymy co on na to ;)

u nas tez pobudka nocna 1-2 razy na jedzonko,ale ostatnio jakies kiepskie sa noce bo mala czesto sie budzi z placzem,biore ja na rece i troche sie uspokaja,nie wiem o co chodzi,placze jakby ja cos bolało,moze zeby? ??? ???

U nas też chyba będą ząbki, bo mały tak się ślini, że wszystko jest mokre, a rączki nie wyciąga z buzi - chyba że dostanie np.grzechotkę, to wtedy ją pcha do buźki. Jego siostra miała pierwszy ząbek w wieku 4 m-cy więc wszystko możliwe...

moj michal tez mial pierwszy zabek jak skonczyl 4 miesiace :)

ale to ze dziecko sie slini nie oznacza jeszcze ze ida zeby ... to dobrze bo im pozniej sa zeby tym lepiej :)

idzia pisze:
... to dobrze bo im pozniej sa zeby tym lepiej :)
No Idzia nie wiem czy lepiej... - pewnie do czasu, mojej koleżanki córeczka miała 1 ząbek jak miała rok!! I baardzo ciężko to przeżyli - wszyscy domownicy! Pewnie im dziecko jest mniejsze to chyba łatwiej się uspokaja i te środki na dziąsełka działają. Koleżanka mówiła, że mała dała im niezłego czadu.

znam sporo dzieci co w wieku roczku sa slabo uzebione -masz racje magdaleona -  pewnie ciezej przezywaja wyrastanie kolejnych zabkow ale maja wieksze szanse na prawidlowa pielegnacje zabkow ...
bo w pewnym momencie zaczynamy dzieci karmic kaszkami na noc - dzieci zazwyczaj wtedy usypiaja - a gdzie mycie zabkow ??? w nocy to samo ... moze nie u wszystkich tak jest ale ja mam z michalem ogromne problemy z jego wczesnymi zabkami wiec mam nadzije ze kamilce wyrosna troche pozniej niz jemu :)

U nas odkąd Klaudia zaczęla dostawać na noc kleik albo butlę sztucznego mleka śpi od 21 do 5-6. Tak więc potwierdziłą się moja teoria, że moje mleczko już jej nie wystarczało. Teraz zacnamy dzień od cyca a kończymy na butli.

Muszę też spróbować, ale dopiero jak wrócę do pracy - wtedy przyda mi się trochę więcej snu w nocy ;D A teraz niech jeszcze popije mojego mleczka, póki mam. Ale daliśmy mu już spóbować jabłuszka i smakowało, kaszka troszkę mniej ;)

reklama
u mnie caly czas pobudka miedzy 24-1 mimio iz dostaje sztuczne mleko i to juz z nr 2,nastepne jedzonko o 4.Probowalam juz setki razy dac jej pic zamiast jesc,niesttety albo nie chce sie napic albo nie usnie zanim nie dostanie mleka :mad:po prostu to maly glodomor jest i tyle,zadnego karmienia nie przespusci,a bylo juz tak ze jak dostala o 1 to starczylo jej do 6-7,zmienilo sie po chrzcinach :laugh: nie wiem czemu i teraz znowu je 1 posilek wiecej,az boje sie isc z nia do lekarza na ważenie

Do góry