reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ach śpij kochanie ....

reklama
A mój Kubuś cały czas 1 lub 2 razy budzi się w nocy i wygląda wtedy na naprawdę głodnego. Całe szczęście, że nauczyłam go zasypiać samodzielnie, bo przynajmniej cały wieczór jest spokój (chodzi spać ok.20.00). Dzisiaj dam mu wieczorem spróbować kleiku kukurydzianego, oczywiście z moim mleczkiem. Zobaczymy co on na to ;)

u nas tez pobudka nocna 1-2 razy na jedzonko,ale ostatnio jakies kiepskie sa noce bo mala czesto sie budzi z placzem,biore ja na rece i troche sie uspokaja,nie wiem o co chodzi,placze jakby ja cos bolało,moze zeby? ??? ???

U nas też chyba będą ząbki, bo mały tak się ślini, że wszystko jest mokre, a rączki nie wyciąga z buzi - chyba że dostanie np.grzechotkę, to wtedy ją pcha do buźki. Jego siostra miała pierwszy ząbek w wieku 4 m-cy więc wszystko możliwe...

moj michal tez mial pierwszy zabek jak skonczyl 4 miesiace :)

ale to ze dziecko sie slini nie oznacza jeszcze ze ida zeby ... to dobrze bo im pozniej sa zeby tym lepiej :)

idzia pisze:
... to dobrze bo im pozniej sa zeby tym lepiej :)
No Idzia nie wiem czy lepiej... - pewnie do czasu, mojej koleżanki córeczka miała 1 ząbek jak miała rok!! I baardzo ciężko to przeżyli - wszyscy domownicy! Pewnie im dziecko jest mniejsze to chyba łatwiej się uspokaja i te środki na dziąsełka działają. Koleżanka mówiła, że mała dała im niezłego czadu.

znam sporo dzieci co w wieku roczku sa slabo uzebione -masz racje magdaleona -  pewnie ciezej przezywaja wyrastanie kolejnych zabkow ale maja wieksze szanse na prawidlowa pielegnacje zabkow ...
bo w pewnym momencie zaczynamy dzieci karmic kaszkami na noc - dzieci zazwyczaj wtedy usypiaja - a gdzie mycie zabkow ??? w nocy to samo ... moze nie u wszystkich tak jest ale ja mam z michalem ogromne problemy z jego wczesnymi zabkami wiec mam nadzije ze kamilce wyrosna troche pozniej niz jemu :)

U nas odkąd Klaudia zaczęla dostawać na noc kleik albo butlę sztucznego mleka śpi od 21 do 5-6. Tak więc potwierdziłą się moja teoria, że moje mleczko już jej nie wystarczało. Teraz zacnamy dzień od cyca a kończymy na butli.

Muszę też spróbować, ale dopiero jak wrócę do pracy - wtedy przyda mi się trochę więcej snu w nocy ;D A teraz niech jeszcze popije mojego mleczka, póki mam. Ale daliśmy mu już spóbować jabłuszka i smakowało, kaszka troszkę mniej ;)

reklama
u mnie caly czas pobudka miedzy 24-1 mimio iz dostaje sztuczne mleko i to juz z nr 2,nastepne jedzonko o 4.Probowalam juz setki razy dac jej pic zamiast jesc,niesttety albo nie chce sie napic albo nie usnie zanim nie dostanie mleka :mad:po prostu to maly glodomor jest i tyle,zadnego karmienia nie przespusci,a bylo juz tak ze jak dostala o 1 to starczylo jej do 6-7,zmienilo sie po chrzcinach :laugh: nie wiem czemu i teraz znowu je 1 posilek wiecej,az boje sie isc z nia do lekarza na ważenie

Do góry