reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

9 miesięcy bez przespanej nocy

Próbuje od wczoraj Mała przyzwyczaić do butelki, idzie w styczniu do żłobka i nie chce żeby była wtedy już na cycku, nie wiem jak to zrobić, bo ona butelki nie chce nawet wziąć do buzi 😭😭 tzn. Smoczka od butelki 🫣🤣. I tak, próbowałam już kilku różnych, żadnego nie chce 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️. Jakieś rady na ten temat?
Tylko nie proszę o rady typu: dlaczego nie chcesz już dawać piersi?! Pierś najlepsza! Nie odzwyczajaj od piersi! Itd. 😏😇😇

reklama
Próbuje od wczoraj Mała przyzwyczaić do butelki, idzie w styczniu do żłobka i nie chce żeby była wtedy już na cycku, nie wiem jak to zrobić, bo ona butelki nie chce nawet wziąć do buzi 😭😭 tzn. Smoczka od butelki 🫣🤣. I tak, próbowałam już kilku różnych, żadnego nie chce 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️. Jakieś rady na ten temat?
Tylko nie proszę o rady typu: dlaczego nie chcesz już dawać piersi?! Pierś najlepsza! Nie odzwyczajaj od piersi! Itd. 😏😇😇

Zastanawiałam się co u Was 😄

Próbuj bidon, albo może nawet otwarty kubek. Teraz już naprawdę "nie opłaca się" uczyć jej butelki.

Zastanawiałam się co u Was 😄

Próbuj bidon, albo może nawet otwarty kubek. Teraz już naprawdę "nie opłaca się" uczyć jej butelki.
Próbowałam bidon, nawet do mleka wsypałam łyżeczkę kaszki żeby był posmak ten co zna i lubi i... fiasko 🫣 nie poddam się, będę próbowała, ale to jest taki płacz, że mi samej serce pęka, ona na mnie patrzy wtedy jakbym jej nie kochała i nie chciała jej dlatego dać piersi 🫣🫣🤣🤣🤦🏻‍♀️

Próbowałam bidon, nawet do mleka wsypałam łyżeczkę kaszki żeby był posmak ten co zna i lubi i... fiasko 🫣 nie poddam się, będę próbowała, ale to jest taki płacz, że mi samej serce pęka, ona na mnie patrzy wtedy jakbym jej nie kochała i nie chciała jej dlatego dać piersi 🫣🫣🤣🤣🤦🏻‍♀️
U mnie się chwilę zeszlo zanim załapała bidon. Co prawda do wody ale i tak. Nawet przy okazji jakiegoś tematu się żaliłam, że nie wie o co kaman z bidonem.

Nie mam doświadczenia co do odstawiania od piersi, bo nie mogłam nawet do niej dziecka przystawiać więc nie doradzę nic więcej mądrego.

Jeżeli w styczniu będzie miała skończone 12 miesięcy to nie musi pić żadnego mleka, tym bardziej z butelki

U mnie się chwilę zeszlo zanim załapała bidon. Co prawda do wody ale i tak. Nawet przy okazji jakiegoś tematu się żaliłam, że nie wie o co kaman z bidonem.

Nie mam doświadczenia co do odstawiania od piersi, bo nie mogłam nawet do niej dziecka przystawiać więc nie doradzę nic więcej mądrego.
U mnie też chwila minęła zanim zakumała o co chodzi z bidonem i wodę już z niego pije, chociaż właśnie 10 minut temu mi odwaliła numer, że piła ładnie więc ja się zajęłam chwilę kolacją, patrzę na nią po chwili, a ta cała mokra 😳😳😳 ciągnęła wodę ale jej nie połykała tylko wszystko się lało na nią 🤣🤣🤣

Karmienie piersią jest cudowne i w nocy wygodne ale... jakbym miała zacząć od początku to bym odciągała i na zmianę z piersią od początku dawała też z butelki żeby była nauczona 😇 drugiego nie planuje ale jakby to kiedyś się zmieniło to właśnie tak bym zrobiła 😇 w nocy cycek, bo to szybko, ale w dzień z butelki 😁

reklama