reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

9 miesięcy bez przespanej nocy

reklama
U nas to samo 14 miesięcy bez przespanej nocy , do tego u mnie 9 miesiąc ciazy więc chętnie dołączę się do pytania 😣
Tak szczerze? To mi się wydaje, po tym wszystkim co tu przeczytałam, że to po prostu musi minąć 😅. Niestety 🤷🏻‍♀️. Ale skoro 9 miesiąc to zaraz i tak było by nowe wstawanie więc przynajmniej jesteś przyzwyczajona 🫣🤭

tylko nie wiem jak przyzwyczaję się do podwójnego wstawania , jak jedno będzie budzić drugie 😣
Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będzie, jeżeli oczywiście masz taką możliwość, zostać z noworodkiem w jednym pokoju, a Tatusia ze starszym odesłać do drugiego na jakiś czas 😇

tylko nie wiem jak przyzwyczaję się do podwójnego wstawania , jak jedno będzie budzić drugie 😣
One się przyzwyczają do siebie na wzajem. Ja spałam z obojgiem w łóżku, u nas 1,5 roku różnicy. Straszy był bardzo zazdrosny o mamę, więc ja musiałam wstawać. Młodsza karmiona piersią, więc też ja wstawałam 🤦‍♀️ jak dzień był jako taki, tak noce wspominam okropnie. Oczywiście drzemki w dzień też były osobno, więc nie szło odespać. Ale warto było się przemęczyć 🙂

Wlasciwie po co dajesz jej ta kaszke dwa razy dziennie? To malo wartosciowe danie bez dodatkow (typu owoce, orzechy itd), a zapycha brzuszek takiego malucha.
9 miesieczne dziecko powinno dostawac 3 pelnowartosciowe (!) posilki + mleko.
och mój 10 miesięczny w życiu nie zje 3 posiłków. Czy to słoiczki czy nasze gotowane jedzenie, 4 łyżeczki max. I już placz. Obiad jak widzi to jest taki dramat, że hej.
Ale cały dzień coś dziobie, tu trochę musu, tu jogurt, tu pierś z kurczaka. I pierś, pierś i jeszcze raz pierś.
Lekarka też mówiła na bilansie 9 miesięcznym, że powinien dostawać 3 stałe posiłki plus mleko. Dostaje ale nie je 🤷Wyniki krwi idealne.

Martyna dostaje kawałki chlebka z serkiem bieluchem np. Albo w zupce kawałki makaronu, marchewki, ale raczej takie małe kawałki to są 🤭 jestem chyba za bardzo bojaźliwa żeby dawać jej większe, ale muszę nad tym, tzn..nad sobą popracować 😇
ja też z tych bardziej bojaźliwych a to moje drugie dziecko. Przy córce taka bojaźliwa nie bylam z tymi kawqlkami.
Wszystko na spokojnie, bez stresu, na wszystko przyjdzie czas.

Moi zasypiali przy piersi, a po zakończeniu kp przytuleni albo na naszym łóżku albo na ich. To była moja ulubiona chwila dnia jak się tak wtulali🥰 samodzielne zasypianie to u nas były 3-4 lata.
ooo tak. Kocham spać z dziećmi. Córka 8 lat i już jest taka samodzielna. Śpi sama od 3 roku życia. Dlatego z synkiem ciesze się z tego wspólnego spania choć czasem jest ciężko.

och mój 10 miesięczny w życiu nie zje 3 posiłków. Czy to słoiczki czy nasze gotowane jedzenie, 4 łyżeczki max. I już placz. Obiad jak widzi to jest taki dramat, że hej.
Ale cały dzień coś dziobie, tu trochę musu, tu jogurt, tu pierś z kurczaka. I pierś, pierś i jeszcze raz pierś.
Lekarka też mówiła na bilansie 9 miesięcznym, że powinien dostawać 3 stałe posiłki plus mleko. Dostaje ale nie je 🤷Wyniki krwi idealne.
To znaczy, 3 posilki proponujemy - a czy zje i ile to juz decyzja bobasa 😄 Moze tym skubaniem sie najada, u nas tez roznie bywa, ale sobie tlumacze, ze czasem ja tez zjem podwojna porcje obiadu, a czasem kilka lyzek i on tez ma do tego prawo.
Moj tez taki cycoholik, zwlaszcza w nocy 😵‍💫

reklama
To znaczy, 3 posilki proponujemy - a czy zje i ile to juz decyzja bobasa 😄 Moze tym skubaniem sie najada, u nas tez roznie bywa, ale sobie tlumacze, ze czasem ja tez zjem podwojna porcje obiadu, a czasem kilka lyzek i on tez ma do tego prawo.
Moj tez taki cycoholik, zwlaszcza w nocy 😵‍💫
ja to się przy tym moim cycocholiku to boje powrotu do pracy w styczniu. Chłop będzie głodny chodzil 😭