reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ach śpij kochanie ....

A może ona się boi i jej się coś śni.Jak Victor miał takie pobudki i nie mógł spać to kupiłam te lampki do kontaktu i jest lepiej.Nawet już tego nie włanczam ale trzymam w pogotowiu

reklama
woloszki wiem co przechodzisz bo tez tak mialam w wakacje ... i samo u nas przeszlo - zawsze jak mala polozylam spac to staralam sie wychodzic z pokoju - jak byl rk to wracalam i tak kilka razy az wreszcie na koniec siadalam na kanapie i siedzaalm za nia w pokoju czekajac az usnie ... i tak przez dobrych kilka tygodni az malej przeszalo - teraz lanie usypia bez zadnego kwekania ... czego i Tobie zycze :)

Tez myslalm ze moze cos jej sie sni ale nie mam pojecia czy to to.
Swiatlo ma wlaczone w przedpoju wiec w jej pokoju jest takie lekkie. NIe wiem sama czy ona tak przezywa dzien, bo np Maks tak ma i juz wczoraj gadal przez sen o szczoteczce i pascie do zebow. :-D

Woloszki będzie lepiej. Może to pogoda? Julek też gorzej śpi i budzi się w nocy z wielkim płaczem. Jak po jakimś koszmarze. Ale często sam się uspokaja i zasypia. No ale nie zawsze.

Woloszki mam nadzieje ze u Majeczki to przejściowe, u nas Antos w niedzile nie mógł sam usnąc, ciagle płakał ale wcale sie nie dziwie bo cały tydz był bez nas z jakimis obcymi osobami, dopiero teraz tak naprawde oswoił sie z Nianka, weekend tez nas nie widział i jak w koncu zobaczył to nie mógł sie odczepic, cały czas sie tulił więc wziełam go do nas do łóżkka i spał.

Ostatnio pisałam,że Victor ładnie śpi w dzień i już się skończyło_Ostatnio nie śpi wcale i do tego wariuje do 22 :szok:
Wczoraj go wymęczyłam na maksa i zasnął na jakieś 1.5 godzinki ale za to potem buszował do 23 a ja padłam o 22 i tatuś go kładł.No to się zaczęło ciekawe tylko czy tak już zostanie:confuded:No i muszę się do tego przyzwyczaić co najgorsze bo jakoś przywykłam do jego spania w dzień.

No to wspolczuje :) U nas nadal spimy raz w dzien. I to tak ze wracamy przed 13 ze spacerku jemy amciu i wolam do niej ze idziemy spac a ona w siodmym niebie leci do lozeczka i zasypia :):):) W nocy tez zje kolacje, napije sie idzie sie wykapac umyje zeby przyjdzie dac mi buzi i Darek ja zanosi do spania i spi do rana. Dzis w nocy np spala od 21 do 8.30 jak dla mnie bomba :) Maks wroci to bede musia popracowac nad wczesniejszym wstawaniem bo dwa razy w tyg wozimy go do przedszkola :)

reklama
Widzę, że nie jestem sama w kłopotach ze spaniem. Od jakiegoś czasu Klaudia poza tym, że budzi się w nocy po kilka razy z płaczem to jeszcze przestała sama ładnie usypiać w łóżeczku. Daje koncert usypia a potem kilka pobudek. Wojtek nie ma co do niej w nocy wstawać bo go od razu odpycha i woła mama mama. Na 99% są to ząbki. Pierwe wyrosły jej bardzo późno bo po 1-ych urodzinach i teraz rosną na potęgę. Jednocześnie przebijają jej się trójki górne, czwórki już prawie wyrosły, dwóji i trójki na dole. Nie ma się w sumie co dziwić, bo chyba i dorosły by nie był spokojny w takiej sytuacji ale ja aż się boję co to będzie za póltora miesiąca jak dojdzie drugi bobas do karmienia i zabawiania w nocy.

Do góry