reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

reklama
ja już sobie nawet nie robię nadziei.. już mnie tak brzuch boli jak na okres, pewnie przyjdzie szybciej niż w niedzielę.. 🙈

Ojej to rzeczywiście masz wyzwanie, w sumie całe życie żeby to trzymać w ryzach, ciągle kontrole etc..
A nie da się tego jakoś powstrzymać? Nie wiem, jakas dieta ?
Sprawdzałaś czy przyjmowane suple czy leki nie powodują przypadkiem wzrostu plytek, ale pewnie juz wszystko masz przerobione
Tak naprawdę nie wiem co spowodowało, że te płytki trzymały się w normie i dlaczego teraz wzrosły. Ja sama niczego nie sprawdzałam, robi to teraz hematolog. Oprócz morfo zlecił mi też żelazo, ferrytynę, TIBC, elektroforezę białek, CRP i OB. Powiedział też, że ta nadpłytkowość wcale nie jest duża (3 miesiące temu) i podejrzewam, że to utrzyma, bo skoczyły teraz „tylko” o 33 tys. W dzieciństwie to były liczby rzędu 800-900 tys., ale pewnie miało to związek z tym naczyniakiem.

Nie wiem, 26.03 mam wizytę na omówienie wyników, więc zobaczymy co powie.

Ja jak robię cytologię co ponad rok to zawsze strach mam ,że coś wyjdzie.
Moja mama miała hpv 16.18.
Rak szyjki macicy i wewnątrz miała guza
Nie stety nie żyje nie pokonała po raz 2 raka .
Więc badac się i jeszcze raz badac .
Dla mnie cytologia do dyskomfort.
Nie to ,że boli ale tym grzybykiem jak pojeździ po tej szyjce to aż mnie ciary biorą.
Dokładnie dziewczyny, badajcie się ! Ja w życiu się nie spodziewałam że rok po prawidłowej cytologii kolejna będzie już nie prawidłowa. Warto to kontrolować.
A szczepiłaś się przeciwko hpv ?

Jak twoje jajniki?
Mnie to dziś mocno boli jak na okres od rana .. 🥹 pewnie przyjdzie wredna 🐒 wcześniej niż zwykle...
U mnie już dzisiaj bez klucia , wczoraj mocno czułam a dzisiaj nie ma nic .
Oby to nie była 🐒 u ciebie , czytałam że takie bóle też są w czasie zagnieżdżenia, więc jest duża szansa . Bo ty okres dopiero 16 powinnaś mieć ?

Dokładnie dziewczyny, badajcie się ! Ja w życiu się nie spodziewałam że rok po prawidłowej cytologii kolejna będzie już nie prawidłowa. Warto to kontrolować.
A szczepiłaś się przeciwko hpv ?
Robiłam hpv i mam ujemne .
Planuje w maju
Jedni odradzają szczepienia drudzy nie .
Mam metalik co do tego

reklama
U mnie już dzisiaj bez klucia , wczoraj mocno czułam a dzisiaj nie ma nic .
Oby to nie była 🐒 u ciebie , czytałam że takie bóle też są w czasie zagnieżdżenia, więc jest duża szansa . Bo ty okres dopiero 16 powinnaś mieć ?
tak, 16go mi aplikacja wyznaczyła, ostatni okres był 14.02, a myślę, że owulacja mniej więcej 1-3.03

oj coś czuję, że u ciebie będzie bobas 🫶

Do góry