reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Watek Porodowy

Gadałam dzisiaj z położną ze szpitala, w którym będę rodzić na temat masażu szyjki. I faktycznie u nas nie jest to praktykowane, ze względu na to, że przy takim masażu podobno może pęknąć szyjka, jeśli wykona się go nieumiejętnie lub w złym momencie. Ale doświadczone położne czasem i tak go robią "po cichu", jak widza, że poród zbyt wolno postępuje.

reklama
Mam pytanko do doświadczonych mamuś:zawstydzona/y:.
Czy skurcze porodowe można porównać do skurczy tj np łapią nas w łydki?

Ojej, na to bym nie wpadła. ;-):-) Ale dla mnie to było zupełnie inne odczucie, bardziej przypominające bóle menstruacyjne, tylko dużo silniejsze i bardziej intensywne.

Ojej, na to bym nie wpadła. ;-):-) Ale dla mnie to było zupełnie inne odczucie, bardziej przypominające bóle menstruacyjne, tylko dużo silniejsze i bardziej intensywne.

No właśnie ja po tym co przechodzę w ostatnim czasie "marzyłam" żeby te bóle nie były podobne.

Bardzo dziękuję za odpowiedź na to durne pytanie:-D

a ja co jakis czuje cos podobnego do skurczy(chyba) twardnieje brzuszek,i taki dziwny nacisk na dolna część kręgosłupa czuje :/ co troszke boli ;/ i sie zastanawiam czy mogą to być skurcze przepowiadające..iii czy przy tych juz prawdziwych też będę czuć je w kregosłupie....oby nie :[

Marzycielko i każda rozpakowana mamusiu zazdroszczę że to juz za Wami!!!!

Pewnie jak ja będe rodzic to Wy juz o wszystkim zapomnicie:szok:
Chyba zaczynam mieć stresa:-(

reklama
Ola - bóle krzyżowe dość często towarzyszą porodowi, niestety. Ja ich szczęśliwie w ogóle przy Jaśku nie miałam, ale podobno są dość uciążliwe.

Cyprysiowa - dołączam do apelu o opisy porodów!!! Czas zapełniać ten wątek konkretami

Do góry