reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

reklama
Ja miałam termin z córeczką na 1 stycznia, finalnie miałam cesarkę w grudniu 😉 osobiście bardziej mi grudzień odpowiada niż początek stycznia. Ja jestem dziś 7 dni po… chce testować dopiero w kwietniu.
No mi też bardziej grudzień odpowiada niż styczeń, ale córkę rodziłam tydzień po terminie, więc nic nie wiadomo 😁 Oby tylko w Święta nie leżeć w szpitalu 🙈

Zobaczymy co nam przyniesie kwiecień… staram się nie nakręcać ale ciężko…
Wierze, najgorsze te czekanie po staraniach 🙈 ja w kwietniu będę pierwsze testy robić 10dpo. Teraz robiła. 8 dpo ( ale tego nie planowałam, to był nagły przypływ 😂) i było biało. A później już testowałam dopiero 12dpo i miałam blade kreski, ale biochem więc jestem ciekawa czy np.10-11 dpo były mocniejsze.

Ostatnia edycja:
Hejo, u mnie już 🐒. Mam brać znów od 3 dnia cyklu clostilbegyt, potem 10-11dc monitoring. Ale tak się zastanawiam co robić. 29 kwietnia lecimy z mężem na wakacje. Nie chce tracić dwóch cykli ale też zastanawiam się, co jeśli by się udało teraz w tym cyklu i nagle jednak rezygnacja z wakacji.
A czego rezygnacja ?

Nie wiem, może głupio gadam. Nie byłam jeszcze nigdy w ciąży ale trochę się naczytałam i raczej niewskazane podróżowanie w początkach ciąży tymbardziej samolotem.
Nie ma żadnych przeciwwskazań do tego. Ja lecialam samolotem kilka razy na samym początku :) do tego nosiłam ciężkie plecaki i tak dalej, bo byłam sama na delegacjach

Nie wiem, może głupio gadam. Nie byłam jeszcze nigdy w ciąży ale trochę się naczytałam i raczej niewskazane podróżowanie w początkach ciąży tymbardziej samolotem.
Wtrącę się tylko nieśmiało, bo podczytuje Was troszkę. Nie ma żadnych medycznych przeciwwskazań do lotów we wczesnej ciąży. Ja leciałam teraz w 6tc, przed lotem zapytałam moją Panią doktor czy nie zrezygnować? Powiedziała mi, że chyba oszalałam i absolutnie to nijak nie wpłynie na ciążę. Wróciłam - byłam na badaniach, jest wszystko super. Rodzę w listopadzie 2025 🙂

reklama
Wtrącę się tylko nieśmiało, bo podczytuje Was troszkę. Nie ma żadnych medycznych przeciwwskazań do lotów we wczesnej ciąży. Ja leciałam teraz w 6tc, przed lotem zapytałam moją Panią doktor czy nie zrezygnować? Powiedziała mi, że chyba oszalałam i absolutnie to nijak nie wpłynie na ciążę. Wróciłam - byłam na badaniach, jest wszystko super. Rodzę w listopadzie 2025 🙂
No i super, bardzo dziękuję. Ja się głupia naczytałam, że nie można do 12tygodnia 😅 chociaż jedna rozterka mniej 😉

Do góry