reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

reklama
Mąż już obmyśla plan co tu zrobić żeby się udało 🤣🤣🤣🤭🤭
Mój był dumny jak się dowiedział, że się udało za drugim/pierwszym strzałem, że ma mocnych wojowników 🤣🤭
Niestety biochem.

Ale powiem Wam, że jakoś nie jestem smutna, jestem raczej radosna, bo dziś moje urodzinki, słoneczko świeci i jakoś taka nadzieja jest na udany przyszły miesiąc 😊 wiadomo, jest mi przykro, że się nie udało, ale jeszcze będzie pięknie.
Jak się uda zajść w kwietniu to termin będzie na początek stycznia 2026 a ja właśnie w połowie stycznia mam egzaminy zawodowe z szkoły i połączenie tego to będzie kosmos 🫣

Mój był dumny jak się dowiedział, że się udało za drugim/pierwszym strzałem, że ma mocnych wojowników 🤣🤭
Niestety biochem.

Ale powiem Wam, że jakoś nie jestem smutna, jestem raczej radosna, bo dziś moje urodzinki, słoneczko świeci i jakoś taka nadzieja jest na udany przyszły miesiąc 😊 wiadomo, jest mi przykro, że się nie udało, ale jeszcze będzie pięknie.
Jak się uda zajść w kwietniu to termin będzie na początek stycznia 2026 a ja właśnie w połowie stycznia mam egzaminy zawodowe z szkoły i połączenie tego to będzie kosmos 🫣
Mój też był taki dumny, bo to było pierwsze podejście i biochem. 🙈
A ja mówię do niego, że co to tak pyk i już, a takie fajne te staranka 🙈 i chyba to w złą godzinę powiedziałam 🙈

Dużo zdrówka i udanego świętowania 🎂
Następny cykl będzie nasz!
Ps. Chociaż ja czuję, że zajdę w maju 🤣

U nas mąż już zaczął planować przyszłość z bobasem jak się dowiedział o ciąży.. może to też tak na mnie zadziałało...
No ja po tych 2 latach to trochę nie dowierzałam i nawet nie pozwoliiliśmy sobie się cieszyć. Rano test wyszedł jasny (podobny do tych wieczorem), więc ja już się nie nastawiałam na nic dobrego. Beta była 8 a progesteron 1 więc nawet nie musiałam powtarzać, bo od razu było widać, ze to biochem. Więc w sumie czas pozytywny test -> spadkowa beta nie trwał nawet doby.

Dziewczyny a myślicie, ze skoro już dzis test był negatywny to już chyba raczej nie muszę bety robić by czekać aż zeszła do 0 no nie ? Bez sensu wydawać kasę. Po prostu będę czekać na okres.

A ja mówię do niego, że co to tak pyk i już, a takie fajne te staranka 🙈 i chyba to w złą godzinę powiedziałam 🙈

Ps. Chociaż ja czuję, że znajdę w maju 🤣
My mieliśmy pierwsze podejście z grudniu i wtedy się faktycznie nie udało bo beta była <2,3. Styczeń i luty musieliśmy przerwę zrobić że względy na moje bóle wyrostka robaczkowego, kolonoskopię i diagnozę i teraz zaczęliśmy w marcu i się udało , no ale właśnie biochem tak jak u Ciebie.

Kolejne dni płodne wychodzą tak samo jak w marcu o ile okres przyjdzie planowo 28.03 - choć po biochemie wątpię, pewnie przyjdzie później, bo nie czuje się na okres...
A Tobie po biochemie kiedy okres przyszedł ? Ile dni po spodziewanej @?

No ja po tych 2 latach to trochę nie dowierzałam i nawet nie pozwoliiliśmy sobie się cieszyć. Rano test wyszedł jasny (podobny do tych wieczorem), więc ja już się nie nastawiałam na nic dobrego. Beta była 8 a progesteron 1 więc nawet nie musiałam powtarzać, bo od razu było widać, ze to biochem. Więc w sumie czas pozytywny test -> spadkowa beta nie trwał nawet doby.
Rozumiem.. każda sytuacja inna
No to u mnie trwało tydzień, bo test zrobiłam 4 dni przed terminem okresu.. więc się już zdążyłam trochę oswoić, że będę mamą, a tu dupa 💔

reklama

Ps. Chociaż ja czuję, że zajdę w maju 🤣
Dziękuję 🥰

Do góry