reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@monika1708 będzie dobrze choc rozumiem Twój strach. Trzymam kciuki za dobre wieści [emoji173]

@Charlotte21 to faktycznie mały uparciuch, zamiast pchać się na świat to sobie drzemki urządza [emoji6] może chce być Twoim prezentem urodzinowym [emoji16]

@młoda1994 do kliniki też chodzicie z tłumaczem czy ogarniasz na tyle niemiecki żeby wiedzieć o czym do Ciebie mówią?[emoji6] Bardzo lubiłam niemiecki w szkole ale już nic z niego nie pamiętam [emoji2960]
Na pierwszą wizytę z tłumaczem na kolejne już sama z mężem. Też zależy jaki będzie lekarz. Bo nie które słówka z translatora bo są tak trudne nawet do wyuczenia na pamięć.

reklama
@monika1708 będzie dobrze choc rozumiem Twój strach. Trzymam kciuki za dobre wieści ❤

@Charlotte21 to faktycznie mały uparciuch, zamiast pchać się na świat to sobie drzemki urządza 😉 może chce być Twoim prezentem urodzinowym 😁

@młoda1994 do kliniki też chodzicie z tłumaczem czy ogarniasz na tyle niemiecki żeby wiedzieć o czym do Ciebie mówią?😉 Bardzo lubiłam niemiecki w szkole ale już nic z niego nie pamiętam 🤭
Może faktycznie chce zrobić prezent urodzinowy :) ale to ja jestem raczej z tych, którzy lubią mieć swoje święta :D więc myślałam, że Malutka wybierze inny dzień :D ale powoli mi wszystko jedno, chce już jechać na porodówkę:D

@Charlotte21 ja to Cie podziwiam ze z takim spokojem podchodzisz do małego spóźnienia 😀 Ja to juz 2 dni po terminie chodziłam jak osa bo wszystkie koleżanki ze szkoły rodzenia już urodziły a ja ciągle w 2-paku 😂😂
Nie wiem czy jestem spokojna :D ale dzisiaj przepakowałam (znowu) torbę do szpitala :D poprasowałam od nowa koszule nocne :D Na forum z MAJA, też dziewczyn mało pozostawało. No ale to była decyzja lekarza aby mnie wypuścić. Mała się mało rusza dizsiaj, ja nie czuje kompletnie nic nadzwyczajnego. Także cierpliwość mnie może uratować:D

@monika1708 będzie dobrze choc rozumiem Twój strach. Trzymam kciuki za dobre wieści ❤

@Charlotte21 to faktycznie mały uparciuch, zamiast pchać się na świat to sobie drzemki urządza 😉 może chce być Twoim prezentem urodzinowym 😁

@młoda1994 do kliniki też chodzicie z tłumaczem czy ogarniasz na tyle niemiecki żeby wiedzieć o czym do Ciebie mówią?😉 Bardzo lubiłam niemiecki w szkole ale już nic z niego nie pamiętam 🤭
Tez lubiłam niemiecki, nawet maturę zdawałam, ale już nic prawie nie pamietam 😅

Tez lubiłam niemiecki, nawet maturę zdawałam, ale już nic prawie nie pamietam [emoji28]
Ja sie całe życie uczyłam języka angielskiego i uwierz ze tez nic nie pamiętam. Mąż ostatnio tak z głupot mówi mi policz do 10 po angielsku to od 0-5 po angielsku a od 5-10 po niemiecku[emoji1787][emoji1787]

Chyba z każdym językiem tak jest ze się go uczy a jak się go nie używa to się zapomina.

Też miałam taki ambitny plan żeby zdawać niemiecki ale stchorzylam 😅 z angielskim jednak byłam bardziej obyta 😉
Co tam u Ciebie kochana?
Ja zdawałam maturę z niemieckiego. I byłam jedyną absolwentką, która na świadectwie miała 5. Miałam wymagającą babeczkę w liceum, ale kochałam Niemiecki. Później w szkole policealnej poprawiałam błędy na tablicy po lektorce 🤪 A na studiach się zesrało. Tylko dwie czy trzy osoby były na poziomie zaawansowanym i nie stworzyli dla nas grupy. Lecieliśmy z podstawami, a właściwie przychodziliśmy tylko na egzaminy. No i przez lata nieużywania języka zapomniałam go. Żałuję bardzo, bo teraz ani po niemiecku ani po angielsku.

@Madlein ja też liceum kończyłam z 5 z niemieckiego 😁 później nakupilam samouczków (niemiecki miałam tylko przez 3 lata) bo chciałam po szkole dostać się na staż w Niemczech jako technik ortopeda, zapewniali mieszkanie, naukę języka, a później pracę. W Niemczech technika ortopedyczna jest najlepiej rozwinięta. A później wszystko potoczyło się inaczej 😅 nie żałuję ale ambicie miałam 😂

Też miałam taki ambitny plan żeby zdawać niemiecki ale stchorzylam 😅 z angielskim jednak byłam bardziej obyta 😉
Co tam u Ciebie kochana?
Dzięki, ze pytasz ;*
Tydzień temu byłam w szpitalu umówić histeroskopie, ale taki beznadziejny lekarz mnie przyjmował, ze zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobić tego jednak prywatnie. Okazało się, ze ma same niedobre opinie w necie :( No i umówił mi zabieg na 30.06, nie licząc nawet który to będzie dc (a podobno trzeba robić w 1 połowie cyklu). W każdym razie to byłby 21 dc, wiec pewnie bym już plamila. Dziś podjęłam z mężem decyzje, ze robimy prywatnie i właśnie dzwoniłam do gina w Gdańsku się umówić. Jutro da mi znać czy 22.05 będzie wolna sala :)

reklama
Dzięki, ze pytasz ;*
Tydzień temu byłam w szpitalu umówić histeroskopie, ale taki beznadziejny lekarz mnie przyjmował, ze zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobić tego jednak prywatnie. Okazało się, ze ma same niedobre opinie w necie :( No i umówił mi zabieg na 30.06, nie licząc nawet który to będzie dc (a podobno trzeba robić w 1 połowie cyklu). W każdym razie to byłby 21 dc, wiec pewnie bym już plamila. Dziś podjęłam z mężem decyzje, ze robimy prywatnie i właśnie dzwoniłam do gina w Gdańsku się umówić. Jutro da mi znać czy 22.05 będzie wolna sala :)

To zabieg usunięcia torbieli? Jesli nie masz zaufania to czasami warto zapłacić i pójść prywatnie tym bardziej jak lekarz ma złe opinie 🤭
I jak po zabiegu ze staraniami? Długo trzeba czekać?

Do góry