reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@monika1708 będzie dobrze choc rozumiem Twój strach. Trzymam kciuki za dobre wieści [emoji173]

@Charlotte21 to faktycznie mały uparciuch, zamiast pchać się na świat to sobie drzemki urządza [emoji6] może chce być Twoim prezentem urodzinowym [emoji16]

@młoda1994 do kliniki też chodzicie z tłumaczem czy ogarniasz na tyle niemiecki żeby wiedzieć o czym do Ciebie mówią?[emoji6] Bardzo lubiłam niemiecki w szkole ale już nic z niego nie pamiętam [emoji2960]
Na pierwszą wizytę z tłumaczem na kolejne już sama z mężem. Też zależy jaki będzie lekarz. Bo nie które słówka z translatora bo są tak trudne nawet do wyuczenia na pamięć.

reklama
@monika1708 będzie dobrze choc rozumiem Twój strach. Trzymam kciuki za dobre wieści ❤

@Charlotte21 to faktycznie mały uparciuch, zamiast pchać się na świat to sobie drzemki urządza 😉 może chce być Twoim prezentem urodzinowym 😁

@młoda1994 do kliniki też chodzicie z tłumaczem czy ogarniasz na tyle niemiecki żeby wiedzieć o czym do Ciebie mówią?😉 Bardzo lubiłam niemiecki w szkole ale już nic z niego nie pamiętam 🤭
Może faktycznie chce zrobić prezent urodzinowy :) ale to ja jestem raczej z tych, którzy lubią mieć swoje święta :D więc myślałam, że Malutka wybierze inny dzień :D ale powoli mi wszystko jedno, chce już jechać na porodówkę:D

@Charlotte21 ja to Cie podziwiam ze z takim spokojem podchodzisz do małego spóźnienia 😀 Ja to juz 2 dni po terminie chodziłam jak osa bo wszystkie koleżanki ze szkoły rodzenia już urodziły a ja ciągle w 2-paku 😂😂
Nie wiem czy jestem spokojna :D ale dzisiaj przepakowałam (znowu) torbę do szpitala :D poprasowałam od nowa koszule nocne :D Na forum z MAJA, też dziewczyn mało pozostawało. No ale to była decyzja lekarza aby mnie wypuścić. Mała się mało rusza dizsiaj, ja nie czuje kompletnie nic nadzwyczajnego. Także cierpliwość mnie może uratować:D

@monika1708 będzie dobrze choc rozumiem Twój strach. Trzymam kciuki za dobre wieści ❤

@Charlotte21 to faktycznie mały uparciuch, zamiast pchać się na świat to sobie drzemki urządza 😉 może chce być Twoim prezentem urodzinowym 😁

@młoda1994 do kliniki też chodzicie z tłumaczem czy ogarniasz na tyle niemiecki żeby wiedzieć o czym do Ciebie mówią?😉 Bardzo lubiłam niemiecki w szkole ale już nic z niego nie pamiętam 🤭
Tez lubiłam niemiecki, nawet maturę zdawałam, ale już nic prawie nie pamietam 😅

Tez lubiłam niemiecki, nawet maturę zdawałam, ale już nic prawie nie pamietam [emoji28]
Ja sie całe życie uczyłam języka angielskiego i uwierz ze tez nic nie pamiętam. Mąż ostatnio tak z głupot mówi mi policz do 10 po angielsku to od 0-5 po angielsku a od 5-10 po niemiecku[emoji1787][emoji1787]

Chyba z każdym językiem tak jest ze się go uczy a jak się go nie używa to się zapomina.

Też miałam taki ambitny plan żeby zdawać niemiecki ale stchorzylam 😅 z angielskim jednak byłam bardziej obyta 😉
Co tam u Ciebie kochana?
Ja zdawałam maturę z niemieckiego. I byłam jedyną absolwentką, która na świadectwie miała 5. Miałam wymagającą babeczkę w liceum, ale kochałam Niemiecki. Później w szkole policealnej poprawiałam błędy na tablicy po lektorce 🤪 A na studiach się zesrało. Tylko dwie czy trzy osoby były na poziomie zaawansowanym i nie stworzyli dla nas grupy. Lecieliśmy z podstawami, a właściwie przychodziliśmy tylko na egzaminy. No i przez lata nieużywania języka zapomniałam go. Żałuję bardzo, bo teraz ani po niemiecku ani po angielsku.

@Madlein ja też liceum kończyłam z 5 z niemieckiego 😁 później nakupilam samouczków (niemiecki miałam tylko przez 3 lata) bo chciałam po szkole dostać się na staż w Niemczech jako technik ortopeda, zapewniali mieszkanie, naukę języka, a później pracę. W Niemczech technika ortopedyczna jest najlepiej rozwinięta. A później wszystko potoczyło się inaczej 😅 nie żałuję ale ambicie miałam 😂

Też miałam taki ambitny plan żeby zdawać niemiecki ale stchorzylam 😅 z angielskim jednak byłam bardziej obyta 😉
Co tam u Ciebie kochana?
Dzięki, ze pytasz ;*
Tydzień temu byłam w szpitalu umówić histeroskopie, ale taki beznadziejny lekarz mnie przyjmował, ze zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobić tego jednak prywatnie. Okazało się, ze ma same niedobre opinie w necie :( No i umówił mi zabieg na 30.06, nie licząc nawet który to będzie dc (a podobno trzeba robić w 1 połowie cyklu). W każdym razie to byłby 21 dc, wiec pewnie bym już plamila. Dziś podjęłam z mężem decyzje, ze robimy prywatnie i właśnie dzwoniłam do gina w Gdańsku się umówić. Jutro da mi znać czy 22.05 będzie wolna sala :)

reklama
Dzięki, ze pytasz ;*
Tydzień temu byłam w szpitalu umówić histeroskopie, ale taki beznadziejny lekarz mnie przyjmował, ze zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobić tego jednak prywatnie. Okazało się, ze ma same niedobre opinie w necie :( No i umówił mi zabieg na 30.06, nie licząc nawet który to będzie dc (a podobno trzeba robić w 1 połowie cyklu). W każdym razie to byłby 21 dc, wiec pewnie bym już plamila. Dziś podjęłam z mężem decyzje, ze robimy prywatnie i właśnie dzwoniłam do gina w Gdańsku się umówić. Jutro da mi znać czy 22.05 będzie wolna sala :)

To zabieg usunięcia torbieli? Jesli nie masz zaufania to czasami warto zapłacić i pójść prywatnie tym bardziej jak lekarz ma złe opinie 🤭
I jak po zabiegu ze staraniami? Długo trzeba czekać?

Do góry