reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

To zabieg usunięcia torbieli? Jesli nie masz zaufania to czasami warto zapłacić i pójść prywatnie tym bardziej jak lekarz ma złe opinie 🤭
I jak po zabiegu ze staraniami? Długo trzeba czekać?
Nie wiem czy torbiele tez, ale na pewno polipy, a ja prawdopodobnie takiego przyjaciela mam 🙄 lekarz nic nie mowil, ale z tego co wyczytałam, to po miesiączce można się starać.

reklama
Chce mieć to już za sobą, tym bardziej, ze mój mąż teraz pracuje z domu, wiec mamy większe „możliwości”. Jak wyjedzie znów za granice to wiadomo jak to jest :/ trzeba latać na „widzenia” 😂

No
@Charlotte21 hehe to zagadaj do niej żeby opuszczała już lokum, że już się kończy termin wynajmu 😂
Teraz kiedy masz ktg? :)
Troche się zgapilam z tym ktg. Bo w sumie po terminie powinni mi robić co drugi dzień. Ostatnie miałam w sobotę. Więc dzisiaj powinnam mieć. Ale przy wypisie nic nie mówili i na zaleceniach mam że mam się stawić w 7 dobre po terminie. 🤔🤔 więc nie wiem co zrobic. Może przedzwonie jutro i się zapytam. Normalnie to bym poszła i tyle ale w czasie tego wirusa to tak mi sie nie uśmiecha...

Nie wiem czy torbiele tez, ale na pewno polipy, a ja prawdopodobnie takiego przyjaciela mam 🙄 lekarz nic nie mowil, ale z tego co wyczytałam, to po miesiączce można się starać.

Oj źle nazwałam 🤭 chodziło mi o polipa bo pamiętam, że borykasz się z tym problemem. To jak się uda szybko usunąć to zaraz wrócisz do starań super ❤ teraz już będzie dobrze, zobaczysz ❤ mocno Ci kibicuje

@Charlotte21 myślę, że warto podzwonić i popytać a noz Cię przyjmą 😘

Oj źle nazwałam 🤭 chodziło mi o polipa bo pamiętam, że borykasz się z tym problemem. To jak się uda szybko usunąć to zaraz wrócisz do starań super ❤ teraz już będzie dobrze, zobaczysz ❤ mocno Ci kibicuje

@Charlotte21 myślę, że warto podzwonić i popytać a noz Cię przyjmą 😘
Dziękuje, tez mam taka nadzieje. Ja Tobie tak samo jak Ty mi 😍

Dziewczyny ja już jestem po wizycie. Wszystko dobrze♥ maluch ma już 51 mm i trochę przyspieszył ze wzrostem. Dziś z USG wychodzi 11+6 a powinno być 11+2 ale to nie jest wg lekarza powód do zmartwien. Na tym etapie już dużo zależy od predyspozycji rodziców. Wszystko dokładnie się okaże na genetycznych za tydzień. Mały był bardzo ruchliwy, cały czas się obracał i fikal. Ciężko go było dobrze zmierzyć. Ale widziałam stopki, rączki, nawet głowa została zmierzona i było widać mózg. Widok był niesamowity ♥
Tymi bólami mam się nie przyjmować. To macica i trochę bardziej się rozciąga na prawo. Jak bardzo będzie boleć to m wziąć nospe rozpuszcza w wodzie.

Załączniki

• IMG_20200511_184201.jpg
    IMG_20200511_184201.jpg
    289,7 KB · Wyświetleń: 60
Dziewczyny ja już jestem po wizycie. Wszystko dobrze♥ maluch ma już 51 mm i trochę przyspieszył ze wzrostem. Dziś z USG wychodzi 11+6 a powinno być 11+2 ale to nie jest wg lekarza powód do zmartwien. Na tym etapie już dużo zależy od predyspozycji rodziców. Wszystko dokładnie się okaże na genetycznych za tydzień. Mały był bardzo ruchliwy, cały czas się obracał i fikal. Ciężko go było dobrze zmierzyć. Ale widziałam stopki, rączki, nawet głowa została zmierzona i było widać mózg. Widok był niesamowity ♥
Tymi bólami mam się nie przyjmować. To macica i trochę bardziej się rozciąga na prawo. Jak bardzo będzie boleć to m wziąć nospe rozpuszcza w wodzie.

U mnie dziś równy 11 tc wg ostatniego usg i czekam z niecierpliwością na usg które mam za tydzień 🤭

Dokładnie tak :D W sumie nie spotkałam się w szpitalach aby liczyli wiek ciąży od teoretycznej owulacji. Nawet była stymulowana owulacja i wystąpiła ona w danym czasie, to i tak nie wiadomo kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia. Więc liczenie z OMO z pierwszego dnia ostatniej miesiączki jest już od lat proponowanym sposobem obliczania wieku ciąży :D
I tak, dziecko przyjdzie jak bedzie chciało :D jestem tego przykładem. Na forum z dzieczyn, które rodzą w maju, to prawie tylko ja zostałam :) miałam termin na 6 maja, a większość dziewczyn która miała termin po moim już urodziła lub miała cc na ustalenie :D
Haha, chyba maj tak ma :p ja miałam być majowa.mama 2019 A zostałam kwietniowa :p bardzo dużo nas urodziło w kwietniu, kilka w maju i jedna w czerwcu, także między najstarszym A najmłodszym dzieckiem jest 2 miesiące bez (chyba) 6 dni ;)

Na tym etapie to już nie ma szans, żeby fiknela, tak mi przynajmniej od 34 tygodnia profesor powtarzal 😉
Trzymam kciuki ✊
Chyba są szanse. Moja gin mówiła że widziała nawet w dniu porodu jak się dzieci odwracaly ;) ale to w tą dobra stronę ;)

Super, gratuluję :) A co do szybkiego wzrostu się nie bój, u nas było tak samo. W ciągu niecałych 2 tygodni dziecko urosło o ponad 3 tygodnie. Byk to właśnie ten sam etap, bo musiałam nawet prenatalne na szybko przekładać. Pamiętam że moja gin dzwoniła wtedy, bo już miejsca nie mieli, A mi z ciąży młodszej o 6 dni zrobiła się starsza o prawie tydzień :p A córeczka zdrowa :)

reklama
Podziwiam Was z tym niemieckim. Nie znoszę tego języka, w liceum poszłam do klasy z rosyjskim, żeby nie uczyć się niemieckiego [emoji85] A wylądowałam w firmie gdzie główny system jest po niemiecku [emoji23] Na szczęście istnieje google tłumacz [emoji23]

@mohaaa trzymam kciuki za udany zabieg, daj znać [emoji4]

@Humhum śliczna kruszynka, ale mi tęskno do ciąży i usg [emoji7] Ale nie wiem czyoja psychika wytrzymałaby kolejną ciążę [emoji14]

@Charlotte21 czekamy na Miłkę [emoji3590]

Do góry