reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Humhum trzymam kciuki za wizytę ❤️

@młoda1994 rozmawiałaś z tym ginem z Polski? I jak postanowiłaś przedstawić swoją historię w klinice?

Skoro Masz możliwość skorzystać z badań w klinice to na razie nie ma co myśleć o badaniach prywatnie. Jeśli nie zrobią wszystkich badań, które chcesz to zawsze jest alternatywa wyjazdu do Polski 😉

reklama
Wybacz że zburze twój światopogląd odnośnie licz3nia wieku ciąży :p zawsze ciążę się liczy od pierwszego dnia ostatniej @ A przy prawidłowych cyklach zachodzi się w ciążę właśnie dwa tygodnie później. Tak więc gadania że na pewno urodziła po terminie, bo zaszła w ciążę 2 tyg po @ jest bez sensu, bo każda tak zachodzi przecież 🤣🤣🤣 tym bardziej skoro mówisz że na lekach i wiesz że owu była wtedy, więc termin jet liczony prawidłowo 🤣🤣 A dziecko i tak się urodzi kiedy będzie chciało ;)
Dokładnie tak :D W sumie nie spotkałam się w szpitalach aby liczyli wiek ciąży od teoretycznej owulacji. Nawet była stymulowana owulacja i wystąpiła ona w danym czasie, to i tak nie wiadomo kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia. Więc liczenie z OMO z pierwszego dnia ostatniej miesiączki jest już od lat proponowanym sposobem obliczania wieku ciąży :D
I tak, dziecko przyjdzie jak bedzie chciało :D jestem tego przykładem. Na forum z dzieczyn, które rodzą w maju, to prawie tylko ja zostałam :) miałam termin na 6 maja, a większość dziewczyn która miała termin po moim już urodziła lub miała cc na ustalenie :D

Jak pisałam ja krwawila z 1.5 miesiąca.. może i uczy cierpliwości ale lepiej abyś bylapod stała obserwacja lekarza aby nie rozwinęła się jakas infekcja. Ja miała.. wizyty w szpitalu co tydzień na usg, krew czy np od krwawienia długiego nie mam niedoboru witamin jak i kontrola co tydzień bety czy spada.

Dobrze gdyby gin zapisał antybiotyk w razie infekcji.

@Charlotte21 ile można czekać 🙄😂

@Humhum trzymam kciuki za wizytę [emoji3590]

@młoda1994 rozmawiałaś z tym ginem z Polski? I jak postanowiłaś przedstawić swoją historię w klinice?

Skoro Masz możliwość skorzystać z badań w klinice to na razie nie ma co myśleć o badaniach prywatnie. Jeśli nie zrobią wszystkich badań, które chcesz to zawsze jest alternatywa wyjazdu do Polski [emoji6]
Tak rozmawiałam i zrobię tak jak gin tutaj pow i ten gin z pl też pow że to jakaś opcja. Jeśli nie idzie inaczej to trzeba próbować wszystkiego.

A lekarz nie wypisałby Ci zaświadczenia które mógłbyś przedstawić w szkole??

Swoją drogą, jeździła.kiedys sporo na Śląsk do rodziny, właśnie do Katowic m.in [emoji16]

Cudownie [emoji3590] imię przepiękne, najważniejsze że masz opiekę! A Mąż kiedy będzie mógł wrócić? Myślę że warto przejść kwarantannę zeby móc być z Wami [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Kciuki za szybki i w miarę możliwości jak najmniej boelsny poród :*
A rodzisz SN czy cc?

@Humhum kciuki [emoji110][emoji110]
Który lekarz? To nie zaświadczenie a chorobowe jest potrzebne które też muszę przedstawić w urzędzie i kasie chorych a na chorobowym nie jadę do Pl bo jak będzie kontroli to lipa. Ale póki co zobaczę jak będzie tutaj w klinice a później będę myślała na badaniach w Pl. Bo jak tu się nami zajęli to bez sensu jeździć do Pl i wydawać kasy na badania i później przez tłumacza przysięgłego tłumaczyć

@młoda1994 ja tego nie popieram ale to nie moja sprawa. W każdym razie życzę powodzenia coby się Tobą zajęli odpowiednio choć pewnie diagnostyka w tym przypadku będzie bez celowa bo pod innym kątem 😉

@młoda1994 ja tego nie popieram ale to nie moja sprawa. W każdym razie życzę powodzenia coby się Tobą zajęli odpowiednio choć pewnie diagnostyka w tym przypadku będzie bez celowa bo pod innym kątem 😉
powiem Ci że myśle podobnie jak Ty, chociaż sie nie udzielam w tym temacie. przecież nie móc zajść w ciąże a nie móc jej donosić to są różne przypadki..rózne badania lekarze zlecają.nie wiem czy takie okłamywanie lekarza pomoże w diagnostyce. ale dziewczyna zrobi jak uważa w sumie.

reklama
A lekarz nie wypisałby Ci zaświadczenia które mógłbyś przedstawić w szkole??

Swoją drogą, jeździła.kiedys sporo na Śląsk do rodziny, właśnie do Katowic m.in 😁

Cudownie ❤ imię przepiękne, najważniejsze że masz opiekę! A Mąż kiedy będzie mógł wrócić? Myślę że warto przejść kwarantannę zeby móc być z Wami ❤❤❤

Kciuki za szybki i w miarę możliwości jak najmniej boelsny poród :*
A rodzisz SN czy cc?

@Humhum kciuki ✊✊
W planach nic się nie zmieniło i narazie jestem nastawiona na SN. Jutro lekarz mam nadzieję że nie da skierowania na cc. Niunia od początku siedzi głowa w dół i oby jej się nie odwidziło. Od niczego mam zrobione dla niej 5 kompletów na szpital. Wszystko wyjdzie w praniujak pojedziemy do szpitala

Do góry