reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Humhum trzymam kciuki za wizytę ❤️

@młoda1994 rozmawiałaś z tym ginem z Polski? I jak postanowiłaś przedstawić swoją historię w klinice?

Skoro Masz możliwość skorzystać z badań w klinice to na razie nie ma co myśleć o badaniach prywatnie. Jeśli nie zrobią wszystkich badań, które chcesz to zawsze jest alternatywa wyjazdu do Polski 😉

reklama
Wybacz że zburze twój światopogląd odnośnie licz3nia wieku ciąży :p zawsze ciążę się liczy od pierwszego dnia ostatniej @ A przy prawidłowych cyklach zachodzi się w ciążę właśnie dwa tygodnie później. Tak więc gadania że na pewno urodziła po terminie, bo zaszła w ciążę 2 tyg po @ jest bez sensu, bo każda tak zachodzi przecież 🤣🤣🤣 tym bardziej skoro mówisz że na lekach i wiesz że owu była wtedy, więc termin jet liczony prawidłowo 🤣🤣 A dziecko i tak się urodzi kiedy będzie chciało ;)
Dokładnie tak :D W sumie nie spotkałam się w szpitalach aby liczyli wiek ciąży od teoretycznej owulacji. Nawet była stymulowana owulacja i wystąpiła ona w danym czasie, to i tak nie wiadomo kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia. Więc liczenie z OMO z pierwszego dnia ostatniej miesiączki jest już od lat proponowanym sposobem obliczania wieku ciąży :D
I tak, dziecko przyjdzie jak bedzie chciało :D jestem tego przykładem. Na forum z dzieczyn, które rodzą w maju, to prawie tylko ja zostałam :) miałam termin na 6 maja, a większość dziewczyn która miała termin po moim już urodziła lub miała cc na ustalenie :D

Jak pisałam ja krwawila z 1.5 miesiąca.. może i uczy cierpliwości ale lepiej abyś bylapod stała obserwacja lekarza aby nie rozwinęła się jakas infekcja. Ja miała.. wizyty w szpitalu co tydzień na usg, krew czy np od krwawienia długiego nie mam niedoboru witamin jak i kontrola co tydzień bety czy spada.

Dobrze gdyby gin zapisał antybiotyk w razie infekcji.

@Charlotte21 ile można czekać 🙄😂

@Humhum trzymam kciuki za wizytę [emoji3590]

@młoda1994 rozmawiałaś z tym ginem z Polski? I jak postanowiłaś przedstawić swoją historię w klinice?

Skoro Masz możliwość skorzystać z badań w klinice to na razie nie ma co myśleć o badaniach prywatnie. Jeśli nie zrobią wszystkich badań, które chcesz to zawsze jest alternatywa wyjazdu do Polski [emoji6]
Tak rozmawiałam i zrobię tak jak gin tutaj pow i ten gin z pl też pow że to jakaś opcja. Jeśli nie idzie inaczej to trzeba próbować wszystkiego.

A lekarz nie wypisałby Ci zaświadczenia które mógłbyś przedstawić w szkole??

Swoją drogą, jeździła.kiedys sporo na Śląsk do rodziny, właśnie do Katowic m.in [emoji16]

Cudownie [emoji3590] imię przepiękne, najważniejsze że masz opiekę! A Mąż kiedy będzie mógł wrócić? Myślę że warto przejść kwarantannę zeby móc być z Wami [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Kciuki za szybki i w miarę możliwości jak najmniej boelsny poród :*
A rodzisz SN czy cc?

@Humhum kciuki [emoji110][emoji110]
Który lekarz? To nie zaświadczenie a chorobowe jest potrzebne które też muszę przedstawić w urzędzie i kasie chorych a na chorobowym nie jadę do Pl bo jak będzie kontroli to lipa. Ale póki co zobaczę jak będzie tutaj w klinice a później będę myślała na badaniach w Pl. Bo jak tu się nami zajęli to bez sensu jeździć do Pl i wydawać kasy na badania i później przez tłumacza przysięgłego tłumaczyć

@młoda1994 ja tego nie popieram ale to nie moja sprawa. W każdym razie życzę powodzenia coby się Tobą zajęli odpowiednio choć pewnie diagnostyka w tym przypadku będzie bez celowa bo pod innym kątem 😉

@młoda1994 ja tego nie popieram ale to nie moja sprawa. W każdym razie życzę powodzenia coby się Tobą zajęli odpowiednio choć pewnie diagnostyka w tym przypadku będzie bez celowa bo pod innym kątem 😉
powiem Ci że myśle podobnie jak Ty, chociaż sie nie udzielam w tym temacie. przecież nie móc zajść w ciąże a nie móc jej donosić to są różne przypadki..rózne badania lekarze zlecają.nie wiem czy takie okłamywanie lekarza pomoże w diagnostyce. ale dziewczyna zrobi jak uważa w sumie.

reklama
A lekarz nie wypisałby Ci zaświadczenia które mógłbyś przedstawić w szkole??

Swoją drogą, jeździła.kiedys sporo na Śląsk do rodziny, właśnie do Katowic m.in 😁

Cudownie ❤ imię przepiękne, najważniejsze że masz opiekę! A Mąż kiedy będzie mógł wrócić? Myślę że warto przejść kwarantannę zeby móc być z Wami ❤❤❤

Kciuki za szybki i w miarę możliwości jak najmniej boelsny poród :*
A rodzisz SN czy cc?

@Humhum kciuki ✊✊
W planach nic się nie zmieniło i narazie jestem nastawiona na SN. Jutro lekarz mam nadzieję że nie da skierowania na cc. Niunia od początku siedzi głowa w dół i oby jej się nie odwidziło. Od niczego mam zrobione dla niej 5 kompletów na szpital. Wszystko wyjdzie w praniujak pojedziemy do szpitala

Do góry