reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Humhum naprawdę wiem o co chodzi. Ja miałam teraz takie ataki paniki w ciąży, że praktycznie cały 1 trymestr miałam problemy z oddychaniem. Mój organizm tak reaguje na silny stres - nie mogę złapać powietrza... [emoji14] Za poleceniem lekarza piłam melisę i wcinałam magnez. Ale minęło dopiero po prenatalnych, a całkiem odetchnęłam po połówkowych. Moja poprzednia ciąża "popsuła się" w 18tc,więc te połówkowe to była taka magiczna granica. A całą ciążę coś było nie tak, w sumie wszystkie wyniki jeszcze w normie, ale jednak górne /dolne granice, więc stres był cały czas. Nawet jak urodzilam to się stresowałam tym usg główki. Nie wiem kiedy byli już dobrze. Chyba jak mała skończyła 3msce [emoji14] Widziałam że dobrze się rozwija i wszystko jest ok. Pediatra się na mnie patrzy jak na nawiedzoną, bo ciągle wymyślam jakieś choroby [emoji85]

Haha, chyba maj tak ma :p ja miałam być majowa.mama 2019 A zostałam kwietniowa :p bardzo dużo nas urodziło w kwietniu, kilka w maju i jedna w czerwcu, także między najstarszym A najmłodszym dzieckiem jest 2 miesiące bez (chyba) 6 dni ;)

Chyba są szanse. Moja gin mówiła że widziała nawet w dniu porodu jak się dzieci odwracaly ;) ale to w tą dobra stronę ;)

Super, gratuluję :) A co do szybkiego wzrostu się nie bój, u nas było tak samo. W ciągu niecałych 2 tygodni dziecko urosło o ponad 3 tygodnie. Byk to właśnie ten sam etap, bo musiałam nawet prenatalne na szybko przekładać. Pamiętam że moja gin dzwoniła wtedy, bo już miejsca nie mieli, A mi z ciąży młodszej o 6 dni zrobiła się starsza o prawie tydzień :p A córeczka zdrowa :)

Chodziło mi raczej to ta druga stronę 😜 ja się balam że Zuzka mi się obróci z główkowego na pośladkowe 😆 i mówił mi że to byłby cud i ten pryzpadek trzeba by było opisać gdzieś 😂😂

@Humhum jakie cudownosci❤️❤️❤️ zrobisz prenatalne i odetchniesz trochę, zobaczysz ❤️

@monika1708 a kiedy miałeś ostatnie USG robione?

@roki_1991 to dobrze to słyszeć, że tak się jednak dzieje ;) a mała urodziła się wg którego terminu? Z OM czy z USG tego, na którym przyspieszyła?

@Jivka ja czuję, że z nerwów to cała siwieje przez tą ciążę...

@Charlotte21 czekamy na Miłke!

Niestety na to pytanie nie odpowiem, bo u mnie musiała być szybka cc z uwagi na wysokie tętno i pogorszenie przepływy. Mała przyszła naswoat w 38+1 ;)

reklama
@Humhum naprawdę wiem o co chodzi. Ja miałam teraz takie ataki paniki w ciąży, że praktycznie cały 1 trymestr miałam problemy z oddychaniem. Mój organizm tak reaguje na silny stres - nie mogę złapać powietrza... [emoji14] Za poleceniem lekarza piłam melisę i wcinałam magnez. Ale minęło dopiero po prenatalnych, a całkiem odetchnęłam po połówkowych. Moja poprzednia ciąża "popsuła się" w 18tc,więc te połówkowe to była taka magiczna granica. A całą ciążę coś było nie tak, w sumie wszystkie wyniki jeszcze w normie, ale jednak górne /dolne granice, więc stres był cały czas. Nawet jak urodzilam to się stresowałam tym usg główki. Nie wiem kiedy byli już dobrze. Chyba jak mała skończyła 3msce [emoji14] Widziałam że dobrze się rozwija i wszystko jest ok. Pediatra się na mnie patrzy jak na nawiedzoną, bo ciągle wymyślam jakieś choroby [emoji85]

Wydaje mi się, że tak jak Ty to już do samego końca będę się bać. Każdego etapu po kolei. Pierwsze prenatalne, drugie, poród. Czy przypadkiem nie doszło do niedotlenienia itp. tak to już chyba jest w naszych przypadkach :)
A co było przyczyną Twojej starty w 18 tygodniu?

Do góry