reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Nabrał ciałka przystojniak :) Dobre butelki masz luxia naturalne :D

Marc - to mogła być ciąża biochemiczna , ale skoro nie ma @ to dziwne.

Chce za miesiąc się upewnić dopiero ...inna sprawa,też mnie martwi taki czas oczekiwania. Miesiąc przy takiej ciąży do kupa czasu...a czy dziecko urodzi się zdrowe to zobaczymy po porodzie - tak stwierdził. Bo pytałam o wpływ tego dzieciątka co umarło na zdrowe i ooo ....teraz się martw babo :/ Mało konkretny, jakbym nie zapytała o wymiary dzidzi to by mi nawet nie powiedział ...w karcie nic nie wpisał.

Madziu ...mi po CC kazano rok odczekać. Ja już jedno CC miałam - chciałabym urodzić raz naturalnie.
No mi też właśnie po cc kazali minimum rok czekać. A teraz rozetną mi macice i nie muszę? Dziwne to jakieś i mnie stresuje. Będzie dobrze. Trzymam kciuki. Może właśnie z powodu drugiego aniołka cc będzie dla was bezpieczniejsze. Nawet jak zrobią cc doczekasz się jeszcze jednego. [emoji8] Ja nawet w ciąży jeszcze nie jestem. A też liczę jeszcze na dwoje [emoji3]

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
Ja w szpitalu miałam przez brzuch ..więc wybacz..
Dlatego napisałam że każdy lekarz bada jak uważa. Ja tam byłam zadowolona ze bada dokładnie. A płeć powiedział mi dopiero w 32tyg bo chciał mieć pewność a ułożenie dziecka wcześniej na to nie pozwalało.

dziewczyny moj dziec konczy dzis 8 tygodni, z kruszynki zrobil sie kawal chlopa :D jak cudownie patrzec jak rosnie ♥
20170228-103444.jpg
Minki strzela jak mój synuś hehe fajna poduszeczka. Ja szukam teraz czegoś w miarę płaskiego ale szerokiego do łóżeczka bo mój mały tak sie kręci że z tych wąskich poduszek mi spada i śpi obok hehe

Dlatego ja tez nie dziękowałam :-) juz trochę lepiej sie czuje....
Moj mąż dzisiaj napisał mi, ze nawet piwa juz nie tknie, a przez cały wyjazd pił - wręcz chlał .... :-(
Ma z tym problem masakra ..... zachowuje sie jak nastolatek, który widzi pierwszy raz alkohol... dlatego myśle, ze nam sie nie udaje - taka prawda ....
Ma problem z alkoholem? Czy tylko że znajomymi tak ma?

Nabrał ciałka przystojniak :) Dobre butelki masz luxia naturalne :D

Marc - to mogła być ciąża biochemiczna , ale skoro nie ma @ to dziwne.

Chce za miesiąc się upewnić dopiero ...inna sprawa,też mnie martwi taki czas oczekiwania. Miesiąc przy takiej ciąży do kupa czasu...a czy dziecko urodzi się zdrowe to zobaczymy po porodzie - tak stwierdził. Bo pytałam o wpływ tego dzieciątka co umarło na zdrowe i ooo ....teraz się martw babo :/ Mało konkretny, jakbym nie zapytała o wymiary dzidzi to by mi nawet nie powiedział ...w karcie nic nie wpisał.

Madziu ...mi po CC kazano rok odczekać. Ja już jedno CC miałam - chciałabym urodzić raz naturalnie.
A nie chcesz spróbować podejść do innego gina? Dla konsultacji? Drugi dzidziuś ulegnie rozkładowi i go po prostu nie będzie, czy urodzi się? Pytam, bo nie wiem jak to wygląda... Lekarze to często znieczulice mają...

n

o ja dziecko wisi na cycku ciagle to co sie dziwic haha :D
A jak z Twoją waga? :) dochodzisz do siebie, czy już spadło?

Każdy lekarz bada jak uważa. U nas w szpitalu nikt przez sam brzuch nie bada zawsze jest też dowcipnie bez względu na wiek ciąży, nawet i po 30tyg.
To dziwnie robią... Nie spotkałam się jeszcze, żeby po 12 tygodniu robili usg dopochwowe...

Dlatego napisałam że każdy lekarz bada jak uważa. Ja tam byłam zadowolona ze bada dokładnie. A płeć powiedział mi dopiero w 32tyg bo chciał mieć pewność a ułożenie dziecka wcześniej na to nie pozwalało.
Ale to, że bada przez powłoki brzuszne nie oznacza, że jest niedokładnie.

relgx1hpw702se3x.png

W ośrodku normalnie przez brzuch ale w szpitalu zawsze podwojna przyjemność była hehe nie wiem czemu tak. Jakiś sens to musi mieć skoro tak robią. Wszystko zależy od lekarza.

Dziewczyny, doradźcie proszę: dopadło mnie paskudne przeziębienie. Nie mam gorączki, ale koszmarnie mi zimno i słabo się czuję. Staram się domowymi sposobami ujarzmić to draństwo...

Czy jeżeli do jutra mi nie przejdzie, a wyniki bhcg potwierdzą wynik testu, to powinnam iść do lekarza? Czy raczej nie panikować??

Na czytałam się sporo o przeziębieniach w 1 msc i wolę się upewnić, co teraz... :(

Dziewczyny, doradźcie proszę: dopadło mnie paskudne przeziębienie. Nie mam gorączki, ale koszmarnie mi zimno i słabo się czuję. Staram się domowymi sposobami ujarzmić to draństwo...

Czy jeżeli do jutra mi nie przejdzie, a wyniki bhcg potwierdzą wynik testu, to powinnam iść do lekarza? Czy raczej nie panikować??

Na czytałam się sporo o przeziębieniach w 1 msc i wolę się upewnić, co teraz... :(
W ciąży i tak niewiele można na przeziębienie ..zbijanie gorączki (Apap), do nosa (Mucofluid), nebulizacje, a na gardło bardzo ostrą zupę polecam,

reklama
Jeśli to zwykle przeziębienie to i tak tylko jakiś apap pozwoli brać. Najlepiej czosnek i cytrynka a jak będziesz się czuła gorzej to zawsze możesz lekarza odwiedzić.

Do góry