reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

W poprzedniej ciąży miałam tak do końca 5 miesiaca, co skonczylo sie anemia. Ale lekarze twierdza, ze poki pije, to nie jest zle, bo dziecko sie zywi w pierwszej kolejnosci, a dopiero potem mama. Mam suplementacje witaminowa + żelaza, bo wiadomo, że mało wartosci odzywczych dostarczam.
Najgorsze, że na spacerze wczoraj wymiotowalam 3 razy, a ludzie patrza sie na mnie jakbym jakas pijana z dzieckiem szla :/

reklama
Wesolutka no ale moze jakbys sie uparla i przycisnela jakiegos lekarza to cos by Ci dali? Bo po co masz sie tak meczyc i doprowadzic znowu do anemi? To bezsensu dla mnie jest...
Mi jak sie zdazy 3 razy w ciagu dnia to max i to narzekam...

Hehe, no zapewne dla osób postronnych widok wymiotującej na spacerze matki z dzieckiem pewnie jest dość kontroweryjny a nawet bulwersujący. Ale nie masz się co przejmować, niech sobie myślą co chcą :-p

Dzisiaj przezylam szok zaatakowal mnie pies naszczescie mnie nie ugryzl udalo mi sie jakos obronic ale najadlam sie strachu mam nadzieje ze to nie odbije sie na mojej dzidzi :(

Paulamc współczuję nerwów :-(
Na pewno wszytsko będzie dobrze!

Znalazłam innego lekarza i do niego umówiłam się na prenatalne. Cena badania 200zł czyli cała stówa taniej, a i będę miała do niego bliżej dojechać.
Termin 3 marca , godz. 9.

Zastanawiam się tylko czy to trochę nie za wcześnie?? Ten lekarz niby mówił, że będzie ok, będę wtedy w 11w2d :sorry:

Ostatnia edycja:
A_nka tobie przysługuje prenatslne na NFZ, z dwóch powodów: zagrożona ciąża, bo leżałaś w
Ktoś pisało pomidorowej.. właśnie też wcinam :-D

joani chyba żartujesz??

Lekarz mi powiedział rano, że nie ma wskazań do prenatalnych na NFZ chociaż jeszcze wczoraj były skoro umawiał się na 7marca. :wściekła/y:

No widzisz... ty masz ciążę wysokiego ryzyka, w ogóle z tego co pamiętam jakieś masz podwyższone badania wątrobowe, to też jest dodatkowe obciążenie. Tyle tylko, że musisz mieć to zaznaczone w skierowaniu, inaczej dupa blada.
Ja mam wpisane ryzyko cukrzycy ciążowej i lekarz mówi, że to wystarczy.

Ja wiem, że muszę mieć skierowanie w poprzedniej ciąży pisali o nieprawidłowości w poprzednim badaniu usg i było ok.
A ten tu powiedział, że mi nie przysługuje i finito.

Muszę zobaczyć czy faktycznie z tą wątrobą może mi wypiszą.
Nie śpię na pieniądzach i zawsze te 200 zł się przyda. Bardzo Ci dziękuję!

reklama
a_nka ja mam darmowe bo wcześniej poroniłam i mam to uwzględnione w skierowaniu ale faktycznie jak masz szanse załapać się na darmowe to staraj się o to bo 200 zł piechotą nie chodzi

Do góry