reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobki i przedszkola:)

u nas w domu temat religii nadal nie rozwiązany - w sensie jak podejsc do wychowania.Ale przedszkolu religii nie ma póki co, jest chyba tylko dla najstarszej grupy.
Byłam dziś na zebraniu rady rodziców i widze już na co idą te wszystkie pieniądze - w harmonogramie imprez mamy 6 koncertów, 6 teatrzyków, 2 festyny i 2 wycieczki autokarowe, no i oczywiscie wszystkie standarowe imprezy jak mikołajki czy dzień babci.

reklama
Pani wczoraj pochwaliła Antka , że jest najbardziej samodzielny z całej grupy. Przyzanm szczerze , ze mnie to zaskoczyło , bo zupełnie tak go nie postrzegam. Może mam za duże wymagania? muszę pomyslec

Impreza w przedszkolu przeniesiona na inny dzień, ale kiedy nie wiem. U nas jest religia "w cenie". Dwa razy w tygodniu. Na razie młody jest zachwycony. Ksiądz gra im na gitarze i spiewają więc cała grupa sie angazuje

u nas oczywiscie z poniedzialku był płacz :-( zobaczymy jak bedzie dalej. W szatni wrescie wisiały prace dzieci. Kolorowali farbami kotka na brązowo. Michas tak pomazął troszke ale na pewno miał rajjdę, bo bardzo lubi malowac i przy okazji dowiedzialam sie ze "Symon namalował robaka" :-) to pierwsza wzmianka o jakims innym dziecku poza wrzeszczaca przy drzwiach dziewczynką. Próbowałam znaleźć tego robaka ale szymonów jest 4 i kazda praca pomazana z deka to ciezko okreslic o ktora chodzilo.
Smieszne to okropnie takie bazgroly wiza w galerii :-D i duma wszystkich rozpiera i dzieci i rodzicow

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a żebyś wiedziała z tymi rysunkami:-)
ja tak samo zawsze szukam Igorka prac:-) ostatnio były wspomnienia z wakacji kolorowym pappierem przyklejane statki itp i do pokolorowania była smieciarka:_) nawet do dmu dostał traktor boze szedł z nim w ręku jak król do domu i gadał ze Pani mu dała:-D

no te prace dzieci to cała duma :-) ja mam na prace Martynki specjalną teczkę, a jak panie coś wywieszą w holu to młoda koniecznie musi mi to pokazać i to codziennie :-) co bym nie zapomniała, ze to ona namalowała!
matko a jaka była dumna jak szła ze swoim pierwszym rysunkiem! słoneczko pomalowała, bazgroły nieziemskie :-Da mi aż się łezka zakręciła, bo zniosła na dół i mówi "mamusiu to dla ciebie i mam jeszcze drugie dla tatusia" ona zawsze o P pamięta :-) jak robi coś dla mnie to musi też i dla taty :-)

oj moi jak zaczna prezenty malowac (to w domu) to musi byc dla mnie dla taty, dla babci i dziadkka z dołu i dla Michalinki (sąsiadki zza płota). Tylko kwiatki zbieraja wyłacznie dla mnie :-D no ostatnio Zuzia tez dostała

ja pamietam jak dostałam ( zaginione odnalezione) serducho które do dzis toi na półce i Igi mi daje je ze sam zrobił dla mamy podkresla...tata tez miała laurke ale dekoracja z plasteliny nie wytrzymała...i juz po laurce:-Dmnie wszystko cieszy każdy bazgroł i zbieram tak samo do teczki i zapisuje date..archiwistka normalnie:-D

Ja niektóre prace obfotografowałam, poskanowałam i mam na pamiątkę, szczególnie takie rzeczy co się ścierają łatwo np. z czu-czu;-)
Swoją drogą mam teczki z poprzedniego roku prac Goni i Hanki osobno...:-D

reklama
ja mam kilka Ali prac, ale takich których się nie da przechowac bo np. mają przyklejone suche listki. Chyba tak jak Ana zrobię zdjecia.
Ala z przedszkola bardzo zadowolona, leci, nawet się nie obejrzy, przed 15.30 nie mam co przychodzić. Dziś robili hodowlę biedronek :)
Ale jeśli chodzi o dyrekcję to załamka.. Rada pedagogoczna przedstawiła plan imprez ktore Rada Rodziców ma sfinansować - jest ich mnóstwo: 2 wycieczki autokarowe, 6 koncertów, 6 teatrzyków, imprezy okolicznościowe itd. A do tego Pani Dyrektor już zaczęła wyciągać kasę z tego budżetu na jej zakupy i pdobno rok temu tez tak było -ciągła walka. Kurde kobieta jest nieracjonalna, jakaś zakupoholiczka normalnie.. Ona nie widzi tego, ze ten budzet i to wynikajacy z deklaracji rodziów a nie z realnych wpłat jest na styk żeby pokryć te wszystkie imprezy. Ludzie mówią, ze jej chcodzi tylko, o to żeby móc się pochwalić co to w jej przedszkolu sie nie wyrabia fajnego - dlatego tak jej było nie w.smak gdy rada zadecydowała że mikołaje to będą tatowie lub dziadkowie tylko pozamieniani grupami, żeby dzieci nie poznały. Bo ona chciałą Mikołaja z zewnętrznej firmy.. Nie wiem, Albo kobieta nie ma pojęcia o pieniadzach, albo chodzi o jakieś ukłądy z firmami zewnętrznymi..

Do góry