reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
ale gdzie mam pilnować? chodzić tam i dowiadywać się???
tak, byc namolnym.
Nie musi wypsac 8. Wszyscy 7 przed toba niekoniecznie beda czekac na to miejsce. A jednak kilkoro dzieci na poczatku zawsze rezygnuje, bo nie moga sie dostosowac

Sawi dostanie się, spokojnie, zauważ ze rodzice składają podania do różnych przedszkoli i niektóre dzieci dostają się do kilku naraz, a dwa to przypadki losowe. Jeszcze dużo czasu, głowa do góry:tak:

a pro po przedszkoli to w Łodzi nie dostało się jakieś 2 tyś dzieci :szok: :wściekła/y: a wiecie ile jest wolnych miejsc po pierwszej rekrutacji ? UWAGA! 8!!!!!!!!!! :szok: w całej Łodzi we wszystkich przedszkolach zostało 8 miejsc! moja Martysia się dostała, ale koleżanki córeczka nie! a najlepsze jest to, ze tamta dziewczynka już rok chodzi do przedszkola! no, ale wg tego systemu elektronicznego na nowy rok musieli też ją zgłosić! i się nie dostała! a miała wielkie problemy z adaptacją! jak już polubiła przedszkole, kolezanki, panie to musi iść do nowego:wściekła/y: i to jeszcze najprawdopodobniej prywatnego! teraz władze w panice, bo trzeba gdzieś znaleźć wolne miejsca! mają porobić dodatkowe grupy, ale zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie!
ja myślałam, że jak dziecko zgłasza się do przedszkola na kolejny rok to jest to czysta formalność, a tu jednak nie :-(

no u nas to raczej jest formalnosc chyb ze dziecko faktyczniedo przedszkola sie nie nadaje, sa problemyy czy cos to moze sie nie dostac na kolejny rok

ja byłam dziś z Alą na godzince adaptacyjnej w tym przedszkolu do którego się dostała. Byłyśmy już 3 raz, bo taka godzinka była organizowana co miesiac i bardzo mi się to przedszkole podoba. Dziś była Pani Dyrektor i dwie panie które obejmą jedną z grup maluchów (będą 2 grupy).
18.06 jest zebranie rodziców, a od 19 przez 2 tygodnie od 17 do 18 znów takie godzinki adaptacyjne tylko, ze codziennie.

Była piosenka na powitanie, witanie z biedronką, malowanie paluszkami kropek na biedronce, a potem zabawy dowolne - basen piłęczkowy, trampolina, oglądanie zabawek.
Ala jak zwykle na poczatku uwieszona na mnie, tylko za rączkę, po jakichś 30 minutach dopiero się rozkręca. Ciekawa jestem jak to będzie...

moze jak juz bedziecie chodzily codziennie to bedzie jej łatwiej.
A to przedszkole jest prywatne?

reklama
to jest przedszkole 307.
wygląda zupełnie zwyczajnie z zewnątrz, nic ciekawego, ale Pani Dyrektor wydaje się super, panie się o niej wypowiadają w samych sueprlatywach no i same opiekunki mi się podobają. Te adaptacje organizują "charytatywnie", żeby ułatwić dzieciom.
Widac że Pani dyrektor remontuje co się da, salki dla maluchów wyremontowane, kolorowe. Ten basen piłęczkowy kupiony między innymi z pieniędzy ze sprzedaży wielkanocnych prac dzieci.
Podoba mi się tam, mam nadzieję, ze Ali będzie dobrze :)

Do góry