reklama
DOODA
wrześniowa mama :)
Dziewczyny pomocy!
Maly ma temp 39,4 mierzona w pupce.Bylismy u lekarza,nie wiem czy to trzydniowka,czy przez zabkowanie.Poza tym innych objawow nie ma.pediatra tez nie wie do konca co to moze byc.Przepisala antybiotyk (tak w razie czego),nie wiem czy malemu go podawac,czy sie wstyrzymac,bo jesli to trzydniowka,czy przez zabki,to szkoda malego truc.Doradzcie co mam zrobic? Kazala rowniez zrobic badanie moczu,zeby wykluczyc stan zapalny.
Maly ma temp 39,4 mierzona w pupce.Bylismy u lekarza,nie wiem czy to trzydniowka,czy przez zabkowanie.Poza tym innych objawow nie ma.pediatra tez nie wie do konca co to moze byc.Przepisala antybiotyk (tak w razie czego),nie wiem czy malemu go podawac,czy sie wstyrzymac,bo jesli to trzydniowka,czy przez zabki,to szkoda malego truc.Doradzcie co mam zrobic? Kazala rowniez zrobic badanie moczu,zeby wykluczyc stan zapalny.
Dziewczyny pomocy!
Dooda- ja bym wstrzymała się z podaniem antybiotyku. Spróbuj podawać leki przeciwgorączkowe i zbijaj temperaturę. Jeśli jak piszesz żadnych innych objawów nie ma ( co nawet potwierdził lekarz, więc oskrzela itp są czyste) to może być właśnie trzydniówka.
margaret333
Fanka BB :)
Dooda też nie wiem co bym miała zrobić ale myśle że elaine dobrze radzi, bo rzeczywiście jak osłuchowo jest czysto i gardełko w porządku itp. to po co truć
siwaq
Wrześniowe mamy`09
Hej dziewczyny wiecie ze Was podczytuje i od czasu do czasu wrzucę jakieś zdanie Powiedzcie mi co jeszcze można podać małemu dostał straszne uczulenie na buzi i uszkach (myślę ze po truskawkach albo ogórkach kiszonych). Podaje mu wapno już 2 dzień ale nic nie pomaga. Moze czymś smarować???
enka75
mamuśka :)
dooda- NIE nie podawaj antybiotyku, dziwie się że pediatra "na wszelki wypadek" dał antybiotyk
u mnie mała też tak miała swego czasu, tylko tempera bez kataru bez niczego , minęło , innym razem okazała się to 3 dniówka. Nie podawaj tego antybiotyku, zwłaszcza że nie wiesz czy to bakteria czy wirus a tylko bakterie zwalcza się antybiotykiem, a tak na marginesie to domagaj się zrobienia badań z krwi własnei na obecność bakterii. To jest obowiązek pediatry za free jeśli nie będzie chciał to niech da na piśmie info że odmawia wykonania badania , wystarczy że tylko powiesz że chcesz cos takiego i już szybciutko jakiekolwiek badania robią
badanie z krwi trwa 1 minutę, i od razu wynik jest .
siwaq- nie podawaj niczego, jeśli to pokarmowe uczulenie, to samo minie, zapewne i inne mamy już przeszły coś takiego- moja młoda miała wysypke po tym jak ja sama mandarynek się najadłam. po 48 H wysypka minęła
zdrówka dla dzieciaczków
u mnie mała też tak miała swego czasu, tylko tempera bez kataru bez niczego , minęło , innym razem okazała się to 3 dniówka. Nie podawaj tego antybiotyku, zwłaszcza że nie wiesz czy to bakteria czy wirus a tylko bakterie zwalcza się antybiotykiem, a tak na marginesie to domagaj się zrobienia badań z krwi własnei na obecność bakterii. To jest obowiązek pediatry za free jeśli nie będzie chciał to niech da na piśmie info że odmawia wykonania badania , wystarczy że tylko powiesz że chcesz cos takiego i już szybciutko jakiekolwiek badania robią
badanie z krwi trwa 1 minutę, i od razu wynik jest .
siwaq- nie podawaj niczego, jeśli to pokarmowe uczulenie, to samo minie, zapewne i inne mamy już przeszły coś takiego- moja młoda miała wysypke po tym jak ja sama mandarynek się najadłam. po 48 H wysypka minęła
zdrówka dla dzieciaczków
DOODA
Kurcze no i podalam,tzn maz podal bo ja bylam w pracy.Maly dalej goraczkuje,po podaniu nurofenu jest spokoj na ok 2 godz.,potem goraczka wraca.Mam tylko mocz do zrobienia,o krwi nikt nie wpominal.Maly kilka razy zwymiotowal.Balismy sie i dlatego podalismy mu antybiotyk.Jutro beda wyniki,wiec bede wiedziec cos wiecej.Teraz sobie pluje w brode,ze podalismy mu ten lek (1 dawka)-Ospamox.Boje sie ,ze rotawirus,moze zeby,moze trzydniowka....
Dooda- u nas tak było przy trzydniówce- lek przeciwgorączkowy działał na ok 2 godz. Tak zbijana temp utrzymuje się przez ok 2-3 dni po czym mija a pojawia się wysypka. No, ale może u Was to coś innego... A może coś z gardełkiem skoro wymiotuje?
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia maluszka.
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia maluszka.
reklama
DOODA
Enka,Elaine.Margaret wielkie dzieki,mimo podania jednej dawki antybiotyku przerwalam go dzieki Wam malemu,dzis mamy wysypke ,tempera spadla! dzieki!