reklama
henrietta5
Fanka BB :)
nie wiem co jest grane ale u nas to samo- od tygodnia kupki w ilości 4-5 dziennie, rzadkie , ciemne i do tego zalatujące lekami- mały brał 2 tyg. temu antybiotyk - byłam u lekarza i nic nie stwierdził- strasznie sie niepokoję
Magdalena0713
Dziewczyny! Doradzcie co robić... Tomek wczoraj zmoczył w ciągu całego dnia tylko 2 pampery. I to nie tak, żeby były zesisiane na maxa tylko je ledwo pomoczył... Strasznie się boje, bo w nocy też tylko 2 razy troszkę zesikał pampera... Obseerwuje go i nie widzę żadnych innych objawów. Nie ma temperatury, trochę marudzi, ale wychodzą mu ząbki. Wczoraj normalnie pił. Kupki też nie zrobił...
Dziewczyny! Doradzcie co robić... Tomek wczoraj zmoczył w ciągu całego dnia tylko 2 pampery. I to nie tak, żeby były zesisiane na maxa tylko je ledwo pomoczył... Strasznie się boje, bo w nocy też tylko 2 razy troszkę zesikał pampera... Obseerwuje go i nie widzę żadnych innych objawów. Nie ma temperatury, trochę marudzi, ale wychodzą mu ząbki. Wczoraj normalnie pił. Kupki też nie zrobił...
Mi się wydaje, że może przez te upały więcej się poci i w ten sposób wydala wodę, zamiast do pamperka siusiać.
A u nas odkąd się zaczęło ząbkowanie pojawiły się ranki w buzi To coś jak zajady chyba. Bidulek dziś dostał na noc nurofen to pospał trochę spokojniej. Nie wiem, czy mogę mu prysnąć np Tantum verde do buźki?
oj dziewczyny współczuje mocno!
Magdalena0713 mi osobiście nie podoba się, że tak mało siusia. Według mnie jest coś nie tak i powinnaś udać się do lekarza. Nawet zadzwoń i spytaj się. Albo zapytaj się na lekarza na stronie Profesjonalna porada lekarska w 1 godzinę - dziecko24.pl, będziesz spokojniejsza.
Elaine na zajady jest specjalny płyn, zapytaj się w aptece.
U nas ząbkowanie to też koszmar. Mała strasznie płacze. Mamy już 2 zęby okupione wielkim cierpieniem i 3 właśnie się pcha. Temperatura w granicach 40 stopni. Dwie noce nie przespane.
Powodzenia
Magdalena0713 mi osobiście nie podoba się, że tak mało siusia. Według mnie jest coś nie tak i powinnaś udać się do lekarza. Nawet zadzwoń i spytaj się. Albo zapytaj się na lekarza na stronie Profesjonalna porada lekarska w 1 godzinę - dziecko24.pl, będziesz spokojniejsza.
Elaine na zajady jest specjalny płyn, zapytaj się w aptece.
U nas ząbkowanie to też koszmar. Mała strasznie płacze. Mamy już 2 zęby okupione wielkim cierpieniem i 3 właśnie się pcha. Temperatura w granicach 40 stopni. Dwie noce nie przespane.
Powodzenia
Kamila1
Powodzenia[/QUOTE]
Współczuję u nas obeszło się bez bolu i tem.
Powodzenia[/QUOTE]
Współczuję u nas obeszło się bez bolu i tem.
Magdalena0713
Dzięki za rady dziewczyny Na szczęście Tomek przed południem zrobił wieeelką kupkę I sporo nasiusiał do pampera, więc chyba wszystko ok. Poza ty dzwoniłam do naszej Pani doktor i mi powiedziała, że gdybym zauważyła gorączke, Tomek byłby apatyczny, wymiotował, to wtedy mam zgłosić się do lekarza. Ale dziś młody ma powera jak króliczek Duracella
Tak, że składam to na karb ząbkowania. Mamy już 6 zęboli
Tak, że składam to na karb ząbkowania. Mamy już 6 zęboli
Magdalenko gratulacje!!!!! Ala właśnie odsypia noc i spi już 3 godzinę. Zaczynam się zastanawiać, czy to oby o ząbkowanie szło. Niby ząb wybił się na światło dzienne jednak zastanawia mnie dlaczego tak mało je. Zaczęłam jej dawać tantum verde. Bo coś mi się to nie podoba. Zresztą z buzi leje się potokiem ślina. Leje to bardzo dobre stwierdzenie.
reklama
tea80
My dostaliśmy nast.rady od lekarza : dawać dużo gotowanego tyżu , chrupki i zwykłą herbatkę ,a kupki rzadsze często się u bobasów zdarzają. Po zastosowaniu się do powyższych rad, kupki u Amelki bez zmian , nadal rzadkie, to już 4 tydzien idzie , ale stwierdziłam , ze nie będe się przejmować gdyż robi je 2 razy dziennie , co u niej jest normą.Ząbki narazie mamy tylko 2 i nawet nie da sobie buzi otworzyć i palucha wcisnąć żeby sprawdzić czy coś tam nowego wychodzi , wiec może akurat?