reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maluszków

Ja też walczę z katarkiem i kaszlem u Zuzi, od 2 miesięcy ciągle nawraca. Na szczęscie mam syropy z Polski i oby dotrwać do 15 lipca-wtedy lecimy do Polski i pędem do lekarza.
Monia-u nas podobnie, najpierw M, potem Zuza, a od przedwczoraj i mnie coś kręci w nosie.
Pogoda cudowna, a jak człowiek chory to nawet się nie chce wychodzić na słonko.Na spacer chodzimy, bo wietrzyć trzeba, wtedy katarek mniejszy.
Zdrówka życzę :)

reklama
no to i my przyłączamy się do chorowitków.
Byłyśmy u lekarza, Ala ma prawdopodobnie 3 dniówkę. Dzisiaj w nocy miała 39 stopni. Jest taka niedobra, że odechciewa się żyć. Mamy zrobić badania ogólne moczu, żeby wyeliminować stan zapalny. Przed nami jeszcze półtora dnia katuszy.

Elaine a wysoką temperaturę miał Borysek? Nie za bardzo wiem, jak odróżnić trzydniówkę od ząbkowania. Lekarz też imała się od odpowiedzi.

Elaine a wysoką temperaturę miał Borysek? Nie za bardzo wiem, jak odróżnić trzydniówkę od ząbkowania. Lekarz też imała się od odpowiedzi.
wiem że pytanko do elaine ale może i info ode mnie się przyda bo moja młoda też już przechodziła 3- dniówke, raz temp była zdecydowanie powyżej 39 , standard to w okolicach do 39 czyli 38,8

Dzięki Enka. Taką właśnie mamy.A wysypka występuje u każdego dziecka? Bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć, żeby Ola coś takiego miała.

nie i tu jest własnie niezly fun, bo od zwykłego przeziebienia 3-dniówke odróżnia tylko wysypka gdy juz jest PO wszystkim ALE właśnie nie zawsze ta wysypka występuje heheheh

reklama
Fredko- Borys miał w granicach właśnie 39- przez trzy dni i żadnych innych objawów. Po tych trzech dnia temp opadła i pojawiła się wysypka na pleckach. Dwa, trzy dni następne- również bez innych objaw i po "trzydniówce". U nas od razu lekarka stwierdziła trzydniówkę- poszłam po dwóch dniach gorączki. Właśnie też nie pamiętam, żeby mój starszy miał coś takiego:confused:

Do góry