reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Azorek a jestes tego na 100%pewna??Sa juz zabki na wierzchu, bo wiesz lekarz a lekarz. Kubie stwierdzono zabkowanie w wieku 4 mscy a pierwszy mu wyszedl w wieku 10mscy:eek::eek::sorry::sorry:

Kasiu ja tez tam jak zagladam to takie cosik biale widzialam -jak u Mewy.ja jak znam nasze szczescie to domniemam ze zabki beda ja meczyc a wyjda za 2-3 mce:wściekła/y:jak dla mnie dziasla wygladaja normalnie ale ja nie mam porownania jak wygladaja rozpulchnione:sorry:dla tego polegam na opinii "fachowca" w tej dziedzinie a jak wiadomo z tym roznie bywa:confused2:

Dziewczyny a co do tej wit. C to nam pediatra mówiła żeby dawać bo teraz zwiększone zapotrzebowanie, na razie jeszcze nie kupiłam ale pewnie dziś do apteki się przejdę, i pytanko, czy wy dajecie tak profilaktycznie dzień w dzień? czy tylko jak jakiś katarek się pojawia? bo wiem że u piwoni maleńka ma katarka a jak pozostałe??

hmmm....
a ja zadnych witamin poza D nie podaje... byl czas ze Monia miala tyle lekow ze smialam sie ze juz jej mleka nie trzeba... D,K, zelazo, sab simplex, bio gaia...

ostatnie przeziebienie wypedzilam jej samymi inhalacjami - witaminy C nie podawalam bo...zapomnialam :zawstydzona/y:

a co do zabkow to Monia od urodzenia ma dwie biale kropki w miejscu na jedyneczki :tak: zeboresy to nie sa :-)
Jasiowi pierwsze zabki wyszly jak mial 7 miesiecy ale NIGDY swoim zachowaniem nie zdradzal ze zabkuje...zlote dziecko :tak:

synek kolezanki tez urodzil sie z zabkiem :-) ale ona miala blizniaki i piersia karmila bardzo krotko :tak:

maggie, ja podaję od prawie 3 tygodni, mimo że malutka już zupełnie zdrowa; uważam, że teraz, w tym jesienno-zimowym okresie i szalejącej wokół grypy, na pewno nie zaszkodzi:tak:
a czy ten cebion jest smakowy? bo cevikap nie i jak go podaję małej rozpuszczony w odrobinie wody to i tak jest to kwaśne;

ja Cebion podaje non stop od pierwszego przeziębienia jak była malutka i podaje go bezpośrednio do buxki,moja go uwielbia i zawsze tak śmiesznie przy nim cmoka

Piwonia - czy ten Alantan na szyjkę to zasypka jest? bo maść i krem kiedyś sama używałam, zasypki nie widziałam; a skoro piszesz, że ładnie działa, to bym kupiła;
ja cevikap muszę rozpuszczać w wodzie, tak jest na ulotce napisane - ale juz przynajmniej nie muszę podawać jej tego z mlekiem z butli, bo się nauczyła ladnie jeść (ze strzykawki); przy bananowym syropku (Sanosvit Calcium) też się krzywi i cmoka, paść można:-D

reklama
Piwonia - czy ten Alantan na szyjkę to zasypka jest? bo maść i krem kiedyś sama używałam, zasypki nie widziałam; a skoro piszesz, że ładnie działa, to bym kupiła;
ja cevikap muszę rozpuszczać w wodzie, tak jest na ulotce napisane - ale juz przynajmniej nie muszę podawać jej tego z mlekiem z butli, bo się nauczyła ladnie jeść (ze strzykawki); przy bananowym syropku (Sanosvit Calcium) też się krzywi i cmoka, paść można:-D

tak pisze zasypka na tym i ja to stosowałam dosć długo i pod paszki tez dawałam

Do góry