reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Dziewczyny czy podaje dzieciaczkom wit C a jesli tak to ile kropelek dziennie?

Ja podaje cebion 5 kropel dziennie od razu do buźki daje bo ona ma tendencje do plesniawek i musze zakwasić flore w buźce:-)
A jak bierze ja katarek czy przeziębienie to pediatra zalecił mi 2x7 kropel;-)I do tego oscillcocinum czy jakos tak pół fiolki na dzień rozpuscic i odrobinie wody i podac i przeszło przeziębienie

Witam serdecznie :) mam pytanie czy słyszałyście o tzw. "syndromie zachodzącego słońca"? dzisiaj byłam z moja Tośka na szczepieniu i moja lekarka sprzedała mi taka informacje, ze mała coś takiego możne mieć. Postawiła diagnozę na podstawie tego ze Tosia jakoś dziwnie spojrzała. Zrobili mi się gorąco. Dodam, ze mała rozwija się prawidłowo, jest silna, pięknie trzyma głowę i leżąc na brzuchu unosi się na przedramionach, wiec myślę, ze żadnych syndromów zachodzącego słońca nie ma, ale babsko cały dzień mi popsuło. W przyszłym tygodniu jadę na wizytę do innego pediatry żeby się upewnić.
Hej coś takiego miał synek mojej koleżanki - ale on ma lekkie wodogłowie. Chodzi o to - o ile dobrze pamiętam, że jak dziecko patrzy to widać górę tęczówki - bo normalnie to nie widać tego, że tęczówka jest okrągła. No tęczówka wygląda właśnie jak zachodzące słońce. Ale jeśli Twoje dziecko się prawidłowo rozwija, nie ma jakiś jazd z za dużą główką to się w ogóle tym nie przejmuj - lekarze potrafią tak coś palnąć bez sensu. Mi babka przy Anieli powiedziała, że ma małe ciemiączko i jej mózg nie urośnie:szok::wściekła/y::szok: my na gwałt do CZD a tam lekarka jak to usłyszała to się szczerze uśmiała. Nie denerwuj się tylko poczekaj na wizytę - wszystko jest dobrze!

To normalne Mewa dziasla przygotowuja sie na zabki i dlatego takie cos biale widac. :eek:

Kasia i Azorek- dzieki dziewczyny, umiecie pocieszyc,
ja niemadrze wklepalam w googla- biala, twarda narosl na dziąsle i wyskoczylo mi - czy to moze byc rak jamy ustnej:szok:
nie bede panikowac, tym bardziej ze nie wydaje mi sie to miejsce opuchniete, pokaze to przy najblizej wizycie pielegniarce srodowiskowej a przychodzi w poniedzialek robic mi wyklad o wprowadzaniu produktow stałych

Witam serdecznie :) mam pytanie czy słyszałyście o tzw. "syndromie zachodzącego słońca"? dzisiaj byłam z moja Tośka na szczepieniu i moja lekarka sprzedała mi taka informacje, ze mała coś takiego możne mieć. Postawiła diagnozę na podstawie tego ze Tosia jakoś dziwnie spojrzała.

Zulejka- tak jak mju pisze nie przejmuj sie, moze sie akurat corcia tak spojrzala,
ciekawe co by powiedziala na mojego szkrabka ktory jak sie czyms zdziwi to robi normalny wytrzeszcz:-D o taki
a tu wersja dla porownania:

Ostatnia edycja:
Mewa-najlepsze jest to ze u nas dziaselka(jak dla mnie kompetnego laika w tej sprawie) nie wygladaly na rozpulchnione:eek:a tu sie okazuje ze jak babka sprawdzila to jednak...i jeszcze jakas taka w szoku troche byla ze i u gory i na dole na raz:eek::sorry:mnie sie zdawalo ze jak zabki ida to to normalne raczej...i mowila mi ze mieli przypadek (pewno nie pierwszy i nie ostatni) ze kobitka urodzila szkaraba ktory juz mial 2 zabki:szok:i daj tu cyca jak na poczatku nie wie sie dokladnie co i jak a tu jescze zeby do tego:szok:

reklama
Mewa-najlepsze jest to ze u nas dziaselka(jak dla mnie kompetnego laika w tej sprawie) nie wygladaly na rozpulchnione:eek:a tu sie okazuje ze jak babka sprawdzila to jednak...i jeszcze jakas taka w szoku troche byla ze i u gory i na dole na raz:eek::sorry:mnie sie zdawalo ze jak zabki ida to to normalne raczej...i mowila mi ze mieli przypadek (pewno nie pierwszy i nie ostatni) ze kobitka urodzila szkaraba ktory juz mial 2 zabki:szok:i daj tu cyca jak na poczatku nie wie sie dokladnie co i jak a tu jescze zeby do tego:szok:
Azorek a jestes tego na 100%pewna??Sa juz zabki na wierzchu, bo wiesz lekarz a lekarz. Kubie stwierdzono zabkowanie w wieku 4 mscy a pierwszy mu wyszedl w wieku 10mscy:eek::eek::sorry::sorry:

Do góry