reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Ja zaszcepiłam na rota, ale póki co dostał pierwszą dawkę. A dzis koleznka mi powiedziała, że jej znajoma pediatra powiedzila, że na rota nie ma co szczepić, bo to są szczepy akurat na ten sezon :( Więc nie źle, parę stów w plecy. A jesli chodzi o pneumoki, to powiedziała, że jak sie wytrzyma do 7 miesiaca, to zamiast 4 będa 3 dawki,a chyba powyżej roku juz tylko 2. Więc też jest znaczna różnica. Mój Franek po szczepieniach więcej spi, ale pielęgniary uprzedzaly że tak może być.

reklama
W przychodni namawiali na rota, nasz prywatny pediatra odradził, a że mam do niego zaufanie, to nie szczepiłam, a p. pneumo można w każdej chwili szczepić i teraz nie szczepimy, na razie Lenka ma 2 dawki 6w1 za sobą

Basia i jak Lenka zniosła kolejne dawki? Moja Ola ma za sobą dopiero 1 dawkę (miała przedłużającą się żółtaczkę więc szczepienia się troszkę przesunęły). Pierwsze szczepienie - miała stan podgorączkowy tak ok 24 godz, tzn. nie non stop, ale temp skakała, nie przekroczyła jednak 38 st.
Zastanawiam się jak to będzie z drugą dawką... Czy Lenka drugą przechodziła podobnie do pierwszej?

Obie dawki przeszła spokojnie, może tego dnia troszkę dłużej spała, ale bez temperatury czy stanu podgorączkowego i większego marudzenia, także jestem zadowolona :-)

no i jesteśmy po usg bioderek. Pierwsze i ostatnie na szczęście :-):-) Wszystko jest ok, nawet pani doktor dopatrzyła się jąder kostnienia co jest oznaką, że już się nie pogorszy:-D Ale się cieszę, ulżyło mi!!!

Cześć dziewczyny,
podzielę się doświadczeniem "poszczepiennym". Syn dostał drugą dawkę szczepionki w skrócie btk. Lekarz powiedział mi że do 3 dni może utrzymywać się gorączka tudzież stan podgoraczkowy. U nas cały czas pow. 38 po 3 dniach 40. Trafiliśmy do szpitala. Badania krwi, moczu, rtg klatki-diagnoza zapalenie płuc i układu moczowego. Leżeliśmy 2 tyg. W tym czasie 2 razy złapał rota i na koniec jeszcze wyszliśmy z przeziębieniem. Koszmar. Syn do szczepienia poszedł zdrowiutki, a dodam jeszcze ze po 1 dawce nic mu nie było. Po tych wszystkich stresach, kłuciach i męczarniach mam wrażenie, że zrobił się bardziej płaczliwy i rozdrażniony. Dodatkowo strasznie zaczął napinać mięśnie i zastanawiam się czy nie ma wnm. Koszmar a za 3 tyg kolejna dawka...

reklama
Gragorajka najważniejsze, że już w domu jesteście :-) Bidulek strasznie musiał się namęczyć, ech ... i jak tu ufać szczepieniom. Mam nadzieję, że to już koniec takich przygód u Was. A napięcie najlepiej skonsultuj dla świętego spokoju u neurologa. Pozdrawiam :-)

Do góry