reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
MEWA prawdopodobnie Adaś ma to - moja Anielka też miała nie ma się czym martwić - samo znika:
Perły Epsteina (ang. Epstein's pearls) – drobne (1-3 mm średnicy) wykwity o charakterze cyst lub grudek, spotykane na błonach śluzowych u dzieci, histologicznie nagromadzenia tkanki nabłonkowej zlokalizowane po obu stronach szwu łączącego podniebienie twarde lub na dziąsłach. Przypominają prosaki, często mylone z pleśniawkami. Ulegają samoistnemu złuszczeniu w przeciągu pierwszych tygodni życia dziecka i nie wymagają leczenia. Można je stwierdzić u 65-85% noworodków.

Jestem znowu wystapila mala pomylka -a wiec w poradni neonatologicznej -pani doktor powiedziała ,ze Amelka bardzo dobrze sie rozwija ,wyprzedza rowiesników o 2 miesiące pani doktor wzieła ja za raczki ,a mala siadla -byłam w szoku póżniej usg ciemiaczka wszystko w porzadku -waży 6,80 mierzy 68cm..Dwa dni zaczeła marudzic i obie rączki wpycha do buzi i się ślini -bardzo -mlaska przy tym .

Andariel,a jakie cwiczenia wykonujecie?

głownie babeczka rozciąga małą i rozluźnia obręcz barkową; siedzi na kuli dmuchanej (takiej do ćwiczeń), bobas na kolanach w różnych pozycjach i masażyki, ćwiczenia itp.; niestety nie jest to przyjemne i mała znów większość zajęć przepłakała...

i chyba odstawię jednak nabiał na próbę... nie chcę małej kłuć, spróbuję więc swoją dietą t sprawdzić; niestety czerwone ślady w zagięciach nie schodzą; będę jechała na warzywkach...

Dziewczyny a co do tej wit. C to nam pediatra mówiła żeby dawać bo teraz zwiększone zapotrzebowanie, na razie jeszcze nie kupiłam ale pewnie dziś do apteki się przejdę, i pytanko, czy wy dajecie tak profilaktycznie dzień w dzień? czy tylko jak jakiś katarek się pojawia? bo wiem że u piwoni maleńka ma katarka a jak pozostałe??
ja cebionmulti podaję codziennie :tak:

My dzisiaj po szczepieniu. Julitka waży 5300. Przez 6 tygodni przybrała 800g. Trochę poniżej normy. Lekarka to nawet tego nie sprawdziła. Ale rozwija się w porządku. Myślałam, ze może w nocy jakoś dam radę zredukować jedno karmienie (bo je co 2,5 - 3 godziny), ale w tej sytuacji to lepiej nie. Niech je ile chce i rośnie:-).

ja we wtorek wybieram się z Mają na szczepienie, to zobaczymy ile już waży :tak: a w nocy też je co 2,5-3h
Maja też pcha strasznie piąstkę do buzi, ślini się i strasznie ostatnio płacze, może to na ząbki? :eek::eek::eek:
a ten nurofen to podajecie same czy po konsultacji z pediatrą?
jaki jest dobry żel na ząbkowanie?

IZABELA nam przy Anielce najlepiej sprawdził się DENTINOX (a próbowałam jeszcze jakiś polski ale ten był lepszy).

Antek też piąchy cały czas w buzi a poza tym dziś odkrył paluszek - i ssie, smoka nie chce za nic :no: Anielka też ssała palec ale zupełnie przez przypadek się oduczyła - i to z mojej winy:zawstydzona/y: Bo zostawiłam maszynkę do golenia na wannie i zacięła się w palec wskazujący, krew się lała. Zakleiłam plastrem a potem wpadłam na pomysł - i powiedziałam, że ten drugi paluszek (kciuk) też coś źle wygląda i też musimy zakleić i nie wolno ssać - ponieważ była przestraszona "po wypadku" to przestała ssać od razu :eek: No ale przeciez teraz Antka zacinać specjalnie nie będę - a wcześniej z Anielką nie było łatwo...

reklama
Moja mała jak już bardzo cierpi z powodu zębów dostaje paracetamol femina w czopkach. Działa błyskawicznie, bo żele u nas się nie sprawdzają niestety.

Do góry