reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

dzięki za opinię ;-) ja zakupię tą wit. C w razie czego będzie pod ręką, a może będę podawać od czasu do czasu? jeszcze kurcze nie wiem, w sumie sama łykam codziennie rutinoscorbin:eek:

reklama
Hej dziewczyny!
Mam pytanie z innej beczki (jesli juz gdzies takie pytanie i odpowiedzi padlo, to przepraszam, ale nie mam czasu poszukac). Otoz u mojego synka zauwazylam dzisiaj żółty nalot na języczku. Co to może oznaczać?
Młody od 2 tygodni jest na mleku modyfikowanym (piersią dokarmian nadal w nocy póki mam mleko). Raz dziennie dostaje herbatke koperkową.
Prosze dajcie znac od czego to moze byc.
Dzieki wielkie!

O tym syndromie zachodzącego słońca to pierwsze słyszę...ale już sobie pocztałam - mój bartolo też robi taki wytrzeszcz jak czemuś się przyglada tylko oczywiście oczka ma mniejsze niż Twój Mewa :) ale kształt właśnie taki jak się zagapi ;)

co do ząbków- na dziąsełkach czasami sa taie biał jakby krostki - Karol taką miał i Bartek ma (nie pamiętam jak to się nazywa) ale to nie ma nic wspólnego z ząbkami...u nas w miejscu dolnych jedynek też dwie białe kropy prześwitują ale to nie to świadczy o ząbkowaniu tylko własnie czerwone napuchnięte dziąsła, no i trwa to czasem naprawdę baaardzo długo- u karola lekarz stwierdził że ząbkowaie się zaczyna 3 miesiące przed tym jak pierwszy ząb wyszedł...

co do ząbków- na dziąsełkach czasami sa taie biał jakby krostki - Karol taką miał i Bartek ma (nie pamiętam jak to się nazywa) ale to nie ma nic wspólnego z ząbkami...u nas w miejscu dolnych jedynek też dwie białe kropy prześwitują ale to nie to świadczy o ząbkowaniu tylko własnie czerwone napuchnięte dziąsła, no i trwa to czasem naprawdę baaardzo długo- u karola lekarz stwierdził że ząbkowaie się zaczyna 3 miesiące przed tym jak pierwszy ząb wyszedł...
u nas to biale to tak jakos czasem widac a czasem nie:confused:hmm...pewnie nic groznego wiec jeszcze sie tym nie martwie. Baska ja wlasnie sie martwie zeby jej sie tak dlugo te zabki nie wyrzynaly bo juz dzisiaj 3x nurofen dostala:-:)-(na buzce robi sie cala rozpalona,oba poliki czerwone jak by ja kto burakiem wymazal...:zawstydzona/y:meczy bidulke i oby szybko te bole jej przeszly:zawstydzona/y:a tak jak pisala wczesniej-u nas zawsze cos nie po mysli idzie wiec nie bedzie dla mnie zaskoczeniem zadnym jezeli pierwsza perelke zobacze za 2 miesiace:confused2:tylko niuni mi szkoda

wlasnie wrocilismy ze szczepienia; niestety nie obeszlo sie bez placzu i szlochania.
moj skarb wazy 6620 i jest zdrowy.
apropo witamin to konczymy branie vitK i zostaje tylko vitD

my dziś wieczorkiem śmigamy na drugie zajęcia rehabilitacyjne; już po tygodniu stosowania się do rad rehabilitantki widać u malej poprawę w leżeniu na brzuszku; ciekawe czy tym razem będzie się Nince podobało - oby:tak:

napewno sie bedzie podobalo Nince, mysle patzrac na swojego malca ze mimo ze to wysilek duzy dla niego ale jak juz podniesie glowe to dumny jest z siebie:tak:

dziewczyny a co pieniąca kupa moze oznaczac?
do tej pory byly normalne jajecznice ze tak powiem, nie jadlam nieczego nowego:confused2:
moze ma to zwiazek z zabkowaniem?

BASKA- no wlasnie ta biala krosta twarda to ona jest jakby na dziasle a nie tam gdzie powinien zabek wychodzic, dlatego mnie to dziwi
ale nie wydaje sie ze Adas cierpi przez to, wiec nic nie bede mu dawac nic przeciwbolowego

AZOREK z tego samego powodu sie martwieco do tego zabkowania
jak takiemu malemu dziecku ibuprofen dawac przez 2 -3 miesiace bo tyle te zabki z tego co slychac wychodza
badz tu madry :eek:

my tez bylysmy dzis na rehabilitacji.... poki co jestesmy w zawieszeniu bo nie wiadomo ze monia moze cwiczyc przez to serduszko :-( drze sie jak opetana, buzia purpurowa i tchu zlapac nie moze... musze do kardiologa zadzwonic i zapytac....

reklama
Dziewczyny na ząbkowanie polecam Viburcol zamiast tych ibuprofenów.
To homeopatyczny lek i bardzo dobry.
W razie tragedii,że tak powiem maść Dentinox,ale tylko 2x na dobę, bo jest z lidokainą.
Mewa a może to pleśniawka?
Przemywaj przegotowaną wodą lub solą fizjologiczną.

Do góry