reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie i uroda

odnosnie macicy czytalam kiedys, ze warto po porodzie spac na brzuchu mimo iz jest to dosc bolesne, ale ladnie wtedy macica wraca na swoje miejsce:tak: ja planuje wykorzystac ta informacje o ile bol nie bedzie zbyt silny:-D

Ja próbowałam, ale nie tyle mnie bolało, co zaczęłam mocno krwawić, więc na razie dałam sobie spokój.

reklama
No właśnie a co z kosmetykami nie maja wpływu na karmienie, bo ja też myślałam, żeby sobie coś na brzuszek i na cellulitis kupić, ale nie jestem pewna czy można?

Można, tylko z biustem trzeba uważać, bo niektóre dzieciaczki wrażliwe na zapachy i lepiej nie smarować piersi na czas karmienie niczym poza oliwką. A brodawek to wcale.

Mi osbiście mój brzuszek się nie podoba ale szybko spadł więc może szybko wróci do normy i nie będę musiała się martwić:-)

Ja na początku ciąży ważyłąm 60,6 kg, na przedostatniej wizycie u lekarza 67, a na ostatniej 66 kg, po wyjściu ze szpitala miałam 60 kg, więc kg zrzucone, ale brzuszek i tak zwiotczały, a cwiczyc mi sie nie chce i nie mam kiedy, namęczę się przy sprzątaniu, to mi wystarczy. a pas moze sobie sprawię, zobaczymy jak to będzie jeszcze położnej o to nie pytałam.

mamuski to jak z tymi kosmetykami ujedrniajacymi? smaruje ktoras z was brzucholek? ja mam roll"on-a z garniera i troszke boje sie go uzywac bo niby przenika w glab skory i nie wiem czy nie zaszkodze Biance skoro karmie piersia:baffled:

Ja mam na biust - ujędrniający i brzuszek zmniejszający rozstępy Pharmaceris. Z tym, że ja karmię butlą więc nie muszę uważać czym się namaszczam :-)
Wiem, że jak się smaruje czymś biust to przed karmieniem trzeba go umyć.

A i muszę się Wam pochwalić :-) ważę już tyle co przed ciążą i mieszczę się w trzy pary spodni sprzed ciąży.:tak:
Ale mam ambicję zrzucić jeszcze 8kg. I powrócić do mojej starej wagi. Sprzed ciązy i sprzed ślubu :-)

A i wczoraj ufarbowałam włoski. Ale fotek nie wrzucę bo wyglądam jak kurczak :rofl2::-) za krótko trzymałam farbę bo mały się obudził i nie chciałam go truć zapachem amoniaku. Za dwa tygodnie sobie poprawię żeby mi wyszedł ten porządany kolorek. To wtedy się pochwalę :-)

Ja mam na biust - ujędrniający i brzuszek zmniejszający rozstępy Pharmaceris. Z tym, że ja karmię butlą więc nie muszę uważać czym się namaszczam :-)
Wiem, że jak się smaruje czymś biust to przed karmieniem trzeba go umyć.

A i muszę się Wam pochwalić :-) ważę już tyle co przed ciążą i mieszczę się w trzy pary spodni sprzed ciąży.:tak:
Ale mam ambicję zrzucić jeszcze 8kg. I powrócić do mojej starej wagi. Sprzed ciązy i sprzed ślubu :-)

A i wczoraj ufarbowałam włoski. Ale fotek nie wrzucę bo wyglądam jak kurczak :rofl2::-) za krótko trzymałam farbę bo mały się obudził i nie chciałam go truć zapachem amoniaku. Za dwa tygodnie sobie poprawię żeby mi wyszedł ten porządany kolorek. To wtedy się pochwalę :-)

Myszqa jak ja ci zazdroszcze tej wagi:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ja przed ciaza wazylam 52 kg::-:)-( w ciazy dobilam do 70 kg a teraz 60 waze:-:)-( zostalo mi 8 do zzucenia ale waga jakos ostatnio w miejscu stoi:crazy::crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja tez sie ujedrniam na brzuchu bo na tego flaka mojego patrzec nie moge:crazy::crazy::crazy::crazy::no::no::no::no:

reklama
Do góry