reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda

Cyprysiowa ale mnie dobilas z samego rana tez mialam kolczyka w pepku wyciaglam przed ciaza ale nie sadzilam ze z tego sie rozstep moze zrobic, kurcze a mialam watpliwosci jak go zakladalam

Yoka28 ja nie czuje zadnych ciagniec czasami tylko boli mnie w okolicy pepka ale mysle ze to skora sie rozciaga, porozmawiaj o tym z lekarzem to cie uspokoi:-)

reklama
Yoka ja mam tak za każdym prawie razem jak "szybko, raptownie" sie podniosę czy z kanapy czy z czego kolwiek innego....to podobno normalne..tez się wcześniej tym martwiłam,ale kumpela mi powiedziałą,ze miała tak samo i to nic grożnego....teraz raczej staram się podnosić wolniej :tak: Co do brodawek to mam duże i wydaje mi się,ze są ciemniejsze, do tego jak je dotkne czy nawet po prostu mocniej potrę bluzka to od razu sterczą jak rakiety...masakra:sorry2:....na szczęście już nie bolą.....
A i dziekuje za odpowiedzi odnośnie ciepłych cycuszków.....:-)

To dobrze że nie jestem sama...:-) moja kuzynka ostatnio urodziła i właśnie mi powiedziała,że miała dokładnie to samo i też w 5 m-cu...tak ją bolało że pojechała do szpitala i tam właśnie też jej powiedzieli że to te wiązadła o których myślałam i że każda kobieta przechodzi to inaczej i nie każda tak dotkliwie to odczuwa więc jestem trochę spokojniejsza:-) dzieki

Pytałam się mojej gin o to cągnięcie - mówi, że to norma zwłaszcza przy pierwszej ciąży ale jak sie będzie zdarzało to mam brać nospę. Albo regularnie 3x1 jesli bardziej dokuczliwe albo doraźnie.

Mnie dzis strasznie zabolal jajink, tak nagle, bol trwał kilka sekund, strasznie się przestraszylam. Ale pomyslalam, ze moze dzidzia dała mi w niego kopa co? Jest to mozliwe?

to napewno dzidzia, moja sobie upatrzyla lewy jajnik i czest mnie w niego wali, a to juz boli niestety, moze mysli, ze to fajny worek treningowy;-)

Hmmm no to po kolei:)

Rozstępów narazie u mnie nie widać, ale na wszelki wypadek zaczęłam używać krem Mustela. Do piersi używam Perfecta Mama z Dax Cosmetics i bardzo mi odpowiada.

Co do piersi to ciepłe miałam na początku, teraz mi jakoś przeszło. Widzę ze dużo z Was jest zadowolone z tej powiększonej rozmiarówki:) Ja niestety nie bardzo:( Przed ciążą miałam duże C a teraz to już wogóle "dojna krowa"! Ale co zrobić jakoś to muszę przeżyć:)

Yoka co do tych ciągnięć to mi się zaczęło jakieś 2 tygodnie temu - też właśnie najczęściej jak wstaję po dłuższym siedzeniu. Moja koleżanka niestety tak miała do końca ciąży tylko z bardzo dużym natężeniem:( Jak urodziła oczywiście minęło.

reklama
Do góry