reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda

czesc mam pytanie z serii "zabobony czy fakty?" -czy mozna farbowac włosy w czasie ciązy? jedni twierdzą, ze przez włosy moze przedostac sie chemia do krwioobiegu, inni twierdzą, ze przebywanie w tym zapachu jest niewskazane.:confused:

chciałabym odnowic swoje pasemka, bo mam je juz tylko na dolnej polowie głowy:-(ale nie wiem, czy mozna - wytrzymałam juz pol roku, ale patrzec na siebie juz nie mogę:baffled: co Wy na to?

Cześć:-) ja osobiście farbowałam i farbuję włosy, sama chodzę do znajomej fryzjerki (ma swój salon), która urodziła już 2 dzieci, i też sie farbowała. Mi tłumaczyła, że farba jest nakładana na włosy (przy pasemkach) i nie ma bezpośredniego kontaktu ze skóra, a nawet jeśli się zdarzy to jest on nieznaczny i nie szkodzi bobaskowi, teraz podobno robią o wiele bardziej bezpieczne farby (ich skład) niż to było do niedawna:tak:. Tak dla bezpieczeństwa (mojego i mojej dzidzi) pytałam też o to moją ginę i mówiła, że nic złego się nie stanie:tak:;-)

reklama
czesc mam pytanie z serii "zabobony czy fakty?" -czy mozna farbowac włosy w czasie ciązy? jedni twierdzą, ze przez włosy moze przedostac sie chemia do krwioobiegu, inni twierdzą, ze przebywanie w tym zapachu jest niewskazane.:confused:

chciałabym odnowic swoje pasemka, bo mam je juz tylko na dolnej polowie głowy:-(ale nie wiem, czy mozna - wytrzymałam juz pol roku, ale patrzec na siebie juz nie mogę:baffled: co Wy na to?
Oczywiście,że można farbować włosy....farby które są teraz na rynku i których używają salony nie zawierają amoniaku więc są bezpieczne...ja farbuje od początku ciąży i absolutnie nic mi nie grozi...;-)

Ja tez juz nie moge na siebie patrzec, ale chyba nie zafarbuje- ciagle robilam pasemka lub balejage to niech sobie teraz odpoczna i odzyskaja swoj kolor, ale nidlugo ladnie je zetne:-)

Dzisiaj w programie Mamo to ja było między innymi o malowaniu włosów w ciąży:tak:
Lekarz powiedział że WOLNO!!!!!!:-D
to super, bardzo się cieszę - sama farbuje sobie włoski w domu i po każdym zabiegu mam wyrzuty sumienia:zawstydzona/y: choć i tak robię to teraz raz na 3 miesiące a nie co miesiąc jak przed ciążą

ja na razie nie farbuje sobie włosów, chce zejśc na blądy, a po urodzeniu Niuńki raczej nie bede miała czasu latac raz w miesiący do fryzjera i siedziec tam około 2 godz., dopiero jak bedę wracac do pracy z macierzyńskiego to sie wybiore do fryzjera;-)

A ja właśnie nie moge się doczekać kiedy moja fryzjerka wróci z urlopu bo wygladam jak wypłosz....haha jakoś do 23 wytrzymam...;-)

reklama
Do góry