reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda

Sawka, ja miałam kiedyś taka dentystkę. Nie dośc, ze jeździłam do niej prawie 30 km, to często na drzwiach widniała karteczka, mimo ze wcześniej byłam umówiona na konkretną godzinę. Później to już przed wyjazdem dzwoniłam do gabinetu czy jest, czy jej nie ma, żeby na darmo nie jechac.
Powiem Ci, że bardzo dobrze zrobiłaś

reklama
Sawka ja też bym tak zrobiła! Ja to jestem panikara i chcę mieć wizyty częściej nawet niż lekarz chce mnie umawiać:) On mói za 4 tygodnie a ja się licytuję żeby mnie umówił za trzy:)

agatkas ja tez jestem panikara, i za kazdym razem kiedy wracałam z niczym to miałam straszne nerwy:wściekła/y:, myślałam tylko że może w nastepnym tygodniu będzie miała otwarty tgabinet, a tu dupa :baffled:
a jak pożaliłam sie teściowej to powiedziała że pszesadzam i że ona jak byłą w ciązy to nie latała co miesiąc do ginekologa:baffled: a co mnie to że ona akurat nie chodziła na wizyty co miesiąc:wściekła/y:, ja jestem taka że chcę wiedziec czy wszystko jest ok

Pinokia ten zastrzyk to chyba w pierwszej ciazy powinnas dostac, ale nie jestem pewna, poczytaj w necie i porozmawiaj z lekarzem on musi wiedziec co robi przeciez jest za was odpowiedzialny:-)

dostałam, dostałam, wiec tu jestem spokojna... a różne publikacje (ksiażki i net) podają właśnie, że stosuje sie rowniez profilaktykę juz w czasie ciąży. Stad chciałam wiedziec co sądzą Wasi lekarze? bo eksperymentowac na nas też bym nie chciała:baffled:...

Mamuśki kochane czy swędzenie brzucha jest oznaka zaczynających sie rozstepów?? smaruje sie różnymi specyfikami i nie pokoi mnie to swędzenie, mimo iż rozstępy to raczej sprawa genetyczna i jak będę miała je mięć i tak będą, to jednak chciałabym uniknąć takiej pamiątki z okresu ciąży (jak zapewne każda z nas):):)
Czy Wy też odczuwacie takie swędzenia...?

Mamuśki kochane czy swędzenie brzucha jest oznaka zaczynających sie rozstepów?? smaruje sie różnymi specyfikami i nie pokoi mnie to swędzenie, mimo iż rozstępy to raczej sprawa genetyczna i jak będę miała je mięć i tak będą, to jednak chciałabym uniknąć takiej pamiątki z okresu ciąży (jak zapewne każda z nas):):)
Czy Wy też odczuwacie takie swędzenia...?

swędzenie to objaw rozciagającej sie skóry brzucha, najlepiej smarować ja jakimis kosmetykami żeby nie miec rozstepów, choc jak juz pisałaś to sprawa raczej genetyczna :tak:
w moim przypadku brzuch swędział mnie mocno gdy zmieniłam kosmetyki do smarowania, poprostu byłam na nie uczulona

madzienka to moze być objaw jakiegos uczulenia, chociaż piersi w sumie tez nam się powiększaja wiec może to od tego:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
madzienka to moze być objaw jakiegos uczulenia, chociaż piersi w sumie tez nam się powiększaja wiec może to od tego:tak:
http://dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=28&dzien=1&miesiac=3&rok=2008&bg=000

Sawka też tak myślałam, ale nic na niem nie mam i nie swędza mnie piersi tylko dekolt w szczególności po kąpieli...płynu nie zmieniłam:baffled: więc nie bardzo wiem co z tym robić...na szczęscie nie jest to tak bardzo uciążliwe żebym nie mogła spać:-D

Do góry