reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Gratulację udanych wizyt.
Ja nawet nie wiem jak jest obrócone. Na usg tylko plecki pokazywał, ale we wtorek się dopytam.
Już doczytałam na wyniku: główkowe, grzbietowoprzednie (co by to miało oznaczać ;-))
Tu znalazłam stronę z ułożeniami płodu
http://fiszkoteka.pl/zestaw/14383-polozenie-ustawienie-i-ulozenie-plodu
wychodzi, że mój jest dobrze do porodu ustawiony ;) ale niech poczeka przynajmniej do 38 tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
dżaga fajnie że na wizycie ok...

ja juz tez po wizycie ... jutro usg nerek ... w poniedziąłek czy wtorek mocz krew .... by poznac przyczyne kolki nerkowej .... pozatym doraźnie nospa urospet i magnez ... i duzo duzo duzo duzo pić ....

i małą wszystko ok ...

a i ak by ból sie powtórzyl to odrazu na oddział...

Sony główkowe grzbietowoprzednie to takie jak u mnie, czyli główka do dołu (jak główka jest do góry, to jest pośladkowe), a grzbietowoprzednie, to znaczy, że pleckami odwrócony.

Koreczek super, że mała dobrze. Wyniki badań na pewno będą dobre.

Odebralam wyniki badan. Test tolerancji 75g glukozy po 2 h 95,9 elegancko :-) Ale sam test obrzydliwy, slabo, na wymioty bierze, ciezko to wytrzymac.
Hematokryt spadl ponizej normy juz miesiac temu i nadal spada, hemoglobina jest równiutko na dolnej granicy, limfocyty ponizej normy i monocyty powyzej normy. Czyli wszystko ok. Martwi mnie jedynie wynik moczu bo nie oddalam do badania moczu z nocy bo zapomnialam go ze soba wziac tylko dalam probke prosto z toalety. A tam ph 8, duzo leukocytow, nablonkow i bakterii. Musze koniecznie zrobic badanie moczu z nocy zeby te wyniki byly adekwatne do stanu ogolnego.
We wtorek na wizyte do ginekologa. Hm ciekawe czy bedziemy usg robic. Namawia mnie na usg 4dale no nie wiem. Przy każdych tych moich bolach maly mial usg i mam juz chyba przeszlo 10 wynikow badania usg. Tak sie zastanawiam czy mu chyba juz nie starczy tego przeswietlania

Koreczek przed ciaza mialas problemy z nerkami czy dopiero od kiedy jestes w ciazy?

Też się cieszę, że wasze wizyty i wyniki są dobre.

koreczek oby najgorsze bóle były już za tobą, powodzenia i pij tak dużo jak ja :D Wzięłam się ostro do picia i jak na razie mam spokój.

szczęśćiara we wtorek będę trzymać kciuki :)

super, że po wizytach wszystko ok :) trzymam &&& za kolejne :) ja też teraz dużo pije, tak samo miałam wcześniej problemy z nerkami, sporo przed ciążą, miałam piasek i kolkę nerkową także szczerze współczuję bo wiem co to znaczy... ale właśnie tak jak Kamcia napisała przede wszystkim dużo pić :)

<strong>koreczek&nbsp;</strong>ciesze sie ze wizyta przebiegła pomyślnie i z mała wszystko wporzadku:) badania napewno wyjdą prawidłowo!<br><br><strong>szczesciara&nbsp;</strong>super ze masz dobre wyniki:) 3mam kciuki za wizytę &amp;&amp;&amp;&amp;&amp;<br>

reklama
Do góry