reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

A ja dziś dzwoniłam po wyniki z biocenozy i wyszło mi, że mam 3 stopień :-(

[h=2]Interpretacja wyników biocenozy pochwy[/h] Wyniki badania otrzymuje się w stopniach czystości pochwy:

• stopień I – to obraz prawidłowy, w wymazie stwierdza się pałeczki kwasotwórcze;
  • stopień II – w środowisku pochwy oprócz bakterii kwasotwórczych występują inne bakterie oraz krwinki białe;
  • stopień III – stwierdza się małą ilość pożytecznych bakterii, dominują liczne chorobotwórcze drobnoustroje i krwinki białe;
  • stopień IV – nie występują pałeczki kwasotwórcze, poza bakteriami stwierdza się grzyby lub pasożytnicze pierwotniaki.

mam się zgłosić po lekarstwa do lekarza i podobno ma być wszystko dobrze....

ale ogromnie się zmartwiłam.

Czy któraś z Was miała takie badanie?

reklama
Nie miałam takiego badania, na jakiej podstawie lekarz kazał przeprowadzić takie badanie...?

Mnie lekarz badał ostatnio ginekologicznie, bo jak stwierdził miało być usg w 4d i wszystko musi być w porządku by móc tak długo uciskać brzuch... na poprzednich dwóch badaniach mnie nie badała, tylko przeprowadziła wywiad
a tak to standardowo mocz, ciśnienie, waga. Bo jak twierdzi nic ją nie niepokoi by robić więcej badań.
Teraz mam mieć dodatkowo badania krwi ... ale to ze względu na konflikt serologiczny

dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie. Ja mojemu lekarzowi mówiłam o tym brzuchu ale nic nie mówił, że coś może być nie tak, także w sumie powinnam być spokojna. Dzięki dziewczyny :)
natali na pewno wszystko u dziewczynek ok trzymam kciuki za wizytę &&&

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków:-)

aleksiel śliczna focia. Mały model ładnie zapozował do zdjęcia:-)

bosmanka gratuluję dobrych wyników! Zazdroszczę Ci tak szybkiego spalania cukrów!

djablica dużo zdrówka!!!

nula ja mam badanie ginekologiczne robione na każdej wizycie.

ewelinkowska ja też nie słyszałam o takim badaniu. Mam nadzieję, że leki wszystko unormują:tak:

Ja w poniedziałek miałam zamiar wybrać się na krzywą cukrową, ale z racji, że będę w tym szpitalu od czwartku, postaram się urwać do ambulatorium. Chociaż nie wiem czy mi się uda, bo ambulatorium od 7:30 do 9 przyjmuje a o 8 zaczyna się obchód.

Poniżej wrzucam fotkę mojego małego chłopa, a właściwie jego "sprzętu";-) Ten rogal to pośladki a po środku rogala -dzwon!

Załączniki

• DSC04471.jpg
    DSC04471.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 60
Śliczny chłopiec Kamea, no to nie ma już wątpliwości co do płci. :D
Jutro jadę do Puław na 4D na dokładniejsze badania i na pewno będę miała nowe zdjęcia Synka. :)

reklama
Kamea no chłop jak się patrzy.

Ja się zaczynam martwić wagą mojego małego, niby lekarz mówi że ok, ale wy wszystkie macie już duże maleństwa a mój w 22 tyg miał 396g i to już dwóch lekarzy na różnym sprzęcie sprawdzało.

Do góry