reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Wiesz Sony, wydaje mi się, że wszystko jest w porządku. Czytałam, że teraz wkroczyłyśmy w taki etap ciąży, kiedy każdy maluch już rozwija się indywidualnie, tzn. różna waga, wielkość itd. Skoro dwóch lekarzy sądzi, że jest ok, to trzeba się trzymać wersji, że jest dobrze. :) Po prostu możesz też jeść więcej owoców, warzyw, ryb, drobiu, pić soki. Ja właśnie jestem na takiej diecie - nic "niezdrowego", tylko same naturalne rzeczy. Może dlatego mój maluch taki klusek? :D Nie przejadam się, brzuszek mam średni i jestem zaskoczona, że mały już taki spory.

reklama
Kamea no fakt, że ciężko by się było dopatrzyć na tym zdjęciu dziewczynki. :-)
Sony dzieci rosną w różnym tempie. Skoro lekarze mówią, że jest ok, to znaczy, że nie ma się co martwić. Tu masz wagę i wzrost w kolejnych tygodniach ciąży: Waga dziecka w ciąży | Serwis świadomych rodziców radosnych dzieci Twój mały łapie się jak najbardziej, więc nie masz się co przejmować.

Hej dziewczyny ja juz po wizycie;) zacznę od małych:
antosia okrada siostrę z jezdnia i ma 800g a Marysia 550g. Ogólnie przybierają ładnie, różnica wzrostu miedzy nimi będzie ale muszę postarać sie ja zmniejszyć i ułatwić Marysi przyjmowanie pokarmu.
Tak więc ja przechodzę na dietę wysokobialkowa i grzecznie jem dużo jajek, białych serów jogurtow i kefirow, do tego zastrzyki w brzuch żeby rozrzedzic jeszcze krew.
Jako ze hemoglobina niska mam jeść dużo buraków i brać żelazo. Szyjka skrocila mi sie z 3cm na 2,7 więc wracam do lezenia.

Natalie, trzymam kciuki za dietę i zdrowie maluchów, życzę także duużo odpoczynku - upały nas nie rozpieszczają i ja zaraz też się kładę, mam zwyczaj już, że z dwie godziny pośpię w ciągu dnia po obiedzie.

nnatalie super, że dziewczynki zdrowe. Współczuję tych zastrzyków w brzuch i leżenia, ale czego się nie robi dla naszych maleństw.

A ja jutro genetycznie o 17.30 trzymajcie za nas kciuki, bo strasznie się martwię tym, że mały coś mało ruchliwy. :-(

natka- suoer ze dziewczynki zdrowe- buraczki sa pyszne wiec zajadaj- a i nabialy teraz dbre beda na te upaly! bede cie pilnowac czy jesz grzecznie!!! no i odpoczywaj lez jaknajwiecje !!! no!!!

antiope- kciuki zacisniete z ajutro- ale wsyztko bedzie dobrze!!!! :*

sony- ty sie nie przejmoj..przeciez wsyztko jets jak trzeba- ludzie sa roznie zbudowni..no sa rozni i tyle- a tam u ciebie juz ludz siedzi!! no ludz!!! a nie jakas dana statystyczna!!!

reklama
Kamea dzięki tobie już na 100% jestem pewna, że mam dziewczynkę bo u nas czarna dziura na zdjęciach hehe

Sony nie porównuj się do nas! Może jeszcze być tak, że za miesiąc twoje dziecko będzie więcej ważyć niż nasze. To wszystko jest indywidualna sprawa. Moja koleżanka jak się urodziła to ważyła tylko 2,5 kg i wszystko było ok. bo w terminie, zdrowa i w cale nie mała. Spokojnie jeszcze synek ma czas żeby nabrać wagi- dopiero się zaczyna rozkręcać. A i jeszcze jedno zwróć uwagę, że my jesteśmy na innych etapach ciąży więc tez się nie porównuj. Ja np. jutro zaczynam 26 tydz. a ty 24

nnatalie odpoczywaj i nie żałuj sobie smakołyków.

Antipoe
trzymam kciuki, będzie dobrze.

Do góry