reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt:) Mam nadzieję, że i ja jutro wyjątkowo będę mogła wklejać zdjęcie i szaleć ze szczęścia:)

reklama
Dziewczyny..mam pytanie-czy lekarz Wam coś mówił o kształcie pęcherzyka ciażowego? jaki powinien byc?
Bo generalnie piszą w internecie że powinien być okrągły (ja takiego nie mam), a jak wpiszę w google USG 10 tydz. to 80% pęcherzyków nie jest okrągłych.. no i głupia jestem..
Mój lekarz powiedział,że nie ma co się przejmować nieregularnym kształtem, że co ciąża to inny pęcherzyk.

MartOocha jak byłam w szpitalu (prawie 4 tyg temu) to lekarz odkrył u mnie tego krwiaka i przy okazji powiedział, że mój pęcherzyk jest spłaszczony. Jak pytałam co to znaczy, odpowiedział że jest to stan nieprawidłowy bo pęcherzyk powinien być okrągły i że może być dobrze, ale może też się okazać, że ciąża przestanie się rozwijać, albo będzie się rozwijać nieprawidłowo. Potem tydzień później u swojego lekarza na wizycie powiedziałam o tym (w zasadzie sam przeczytał w karcie ze szpital) i zrobił mi usg. Wszystko było ok i pokazał mi, że to jaki jest obraz pęcherzyka zależy od tego jak się ułoży głowicę usg. I pokazał mi to. Raz pęcherzyk był spłaszczony, a z innej strony już bardziej okrągły. Nie był oczywiście idealnie jak kuleczka, ale to nie zawsze tak jest i nie znaczy, że coś jest nie tak. Specjalistą nie jestem, więc nie wiem. Na szczęście u mnie, mimo spłaszczonego pęcherzyka ciąża rozwija się prawidłowo :)

no widzisz- tak samo jak się wpisze w google w grafice: ciąża 10 tydz. np. to wtedy rzadko pojawiając się pęcherzyki o okrągłym kształcie..a potem im ciąża starsza to już nie ma w ogóle okrągłych.

Dziewczyny z Warszawy i okolic!!!
Zobaczcie co znalazłam na grouponie
Może którąś skusi oferta USG 3D/4D za 99zł? Ja się chyba skuszę :) To naprawdę niezła cena :)

EDIT: OK ja kupiłam :)

Ostatnia edycja:
Landrynka nie dziwię się, że się wkurzyłaś. W takich momentach cieszę się, że mieszkam w Polsce.

Pietrucha gratuluję! Ja bym nawet tak mało widoczne USG już chciała mieć. :-)

Deli super, gratuluję! Masz zdjęcie? :-)

martOocha takie zmartwienia jak kształt pęcherzyka, to mi szczerze mówiąc do głowy nie przyszły…:-)

reklama
Do góry