reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Dziewczynki byłam dziś u lekarza wyniki mam dobre wszystko spoko,kazał jeść jogurcik ,żurawinę suszoną i witaminki :-) Na usg się z nim umówiłam na 6 kwietnia , podobno ma super nowoczesny sprzęt więc zrobi mi badania przesiewowe czy dzidziuś jest zdrowy przebada go na wszystkie możliwe strony i uwaga powiedział,ze powie mi jaka jest prawdopodobnie płeć dzidziusia więc jestem już mega w skowronkach i czekam do usg :tak:

kobitki to może ja też poznam płeć w kwietniu? na tych badaniach prenatalnych? co o tym myślicie? tam będą mi robić usg 3d i 4d więc chyba będzie widać pipkę albo siusiaczka? :-):-):-)

czy robiłyście badania na toxo? ja nie dostałam skierowania od lekarza, a mam kota i psa w domu. robiłam toxo w ubiegłym roku na początku, wyniki były negatywne ale nie wiem czy pytać lekarza żeby dał mi skierowanie?

dzemo ​ja akurat odrazu dostałam od lekarza skierowanie na toxo bo mimo styczności z kotami w domu teraz i przez całe życie z kotami na dworze nie byłam chora... Wiec na Twoim miejscu poprosilabym o skierowanie na te badania :) a jak nie to zrób prywatnie... Bo chyba nie lepiej spokojna glowe

die perle​ no duże duże;) aż sama sie dziwie:) razem maja 7cm wiec niedługo brzuszek urośnie :)

Dobry dzionek...u nas znowu pochmurno :( za 2 dni jedzimy do Polski ciesze sie:)

Co do płci i badań prenatalnych- nie wiem czy to kwestia usg wydaje mi sie ze nawet najlepsze nic nie da bo organy zewnetrzne płciowe nie sa jeszcze na zewnątrz- mi sie wydaje ze to nie na usg widac, a podczas badania krwi matki- w ktorej znajduja sie rowniez krew plodu- i jesli uda się ją wyodrębnić mozna poznac jej grupe i płeć dziecka, tak przynajmniej mi mówiła moja lekarka.

Badanie krwi matki ujawnia płeć płodu - Dziecko w interia.PL

Co do badan na toxo ja robilam je jeszcze przed rozpoczeciem staran czyli 6 miesiecy przed zajsciem w ciąże- niestety nie byłam chora na tokso mimo ze mam kota w domu- na szczscie nie jest nosicielem i jest niewychodzaca- ale przestalam sprzątać jej kuwete, i nie jem surowizny

Ostatnia edycja:
die_perle, w okolicach tego 12 tygodnia narządy płciowe wyglądają tak samo ale różnią się jakimś szczegółem (chyba kąt nachylenia konkretnego penisopodobnego elementu). Na bardzo dobrym sprzęcie, bardzo dobry specjalista jest w stanie tak wcześnie określić płeć. Czasem lekarz powie co mu się wydaje. Wielu się myli bo udają mądrzejszych niż są. W pierwszej ciąży nic mi nie powiedzieli za to za drugim razem dość wcześnie wiedziałam, że mam się szykować na 2 baby w domu :)

Z krwi to podczas tych inwazyjnych badań można określić płeć na 100%, test Pappa nie pozwala na określenie płci.

reklama
1363179388025.jpg Moje maleństwo nadrobiło zaległości i ma 4 cm :-D

Załączniki

• 1363179388025.jpg
    1363179388025.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 77
Do góry