reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

no z tego co ja wiem to pessar zakaldaja jak szyjka ma ponizej 2,5 2 cm....wiec...ja bym sie domagala jednak zalozenia! to jest jednak niebezpieczne dla utrzymania ciazy- dziwi mnie brak rekacji ze strony poloznika ;/ moze skonsultuj to u innego lekarza??

reklama
Na wstępie gratuluję wszystkich chłopczyków i póki co nielicznych dziewczynek;-)

nnatalie gratuluję udanej wizyty. Ładnie dziewczynki rosną :)

madziulka nie martw się tak tą hemoglobiną. To normalne, że jej poziom spada w ciąży. Ja też od wtorku muszę zażywać żelazo w tabletkach.

Die Perle to Ty masz małego ekshibicjonistę :-p:-D

szczęściara idź lepiej na konsultacje do innego lekarza! Lepiej nie kusić losu!

szczesciara - ja mam pessar-ale mi się zrobił lejek z szyjki, ale szyjka, która ma 2cm i mniej od razu musi mieć założony albo szew albo krążek! po drugie - Ty musisz leżeć!
Pewnie jesteś teraz nieco zestresowana -a to nie pomaga. Więc proszę jedź do lekarza na spokojnie i niech Ci założy pessar. Jak wszystko będzie z nim dobrze - to będziesz mogła "normalnie" funkcjonować. Po kontroli - od założenia krążka lub szwu - pewnie po dwóch tygodniach będziesz wiedziała co i jak... Trzymam kciuki i daj znać po wizycie!:*

Witajcie.
Natalii gratuluję zdrowych, dużych dziewczynek.
Die gratuluję wielkich jajec:-D U mojego też pewnie wielkie, skoro lekarka na sprzęcie z NFZ ujrzała że to chłop.
Szczęściara leżeć, leżeć i tylko leżeć. Słyszałam, że szyjka może się wydłużyć, ale trzeba leżeć!!!!!!!!

die_perle jeszcze raz gratuluję synka. Wkleisz jakieś zdjęcie tego przystojniaka?

szczęściara po dupie dostaniesz za jakąkolwiek pracę fizyczną. Gdybym ja miała skracającą się szyjkę, to wołami by mnie nie zaciągnęli do żadnej roboty.

[FONT=&quot]Może jeśli Twój ginekolog nie będzie chciał Ci pessara założyć, to idź do innego, bo faktycznie Twoja szyjka mega krótka. [/FONT]

wlasnie zdjecia:)

więc tak:
grochowa facjata P1060820.jpg

grochowa ewolucja :)
P1060824.jpgP1060825.jpgP1060826.jpgP1060821.jpg

Załączniki

• P1060820.jpg
    P1060820.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 58
  • P1060824.jpg
    P1060824.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 45