reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Hej,

Antiope - ja od początku ciąży biorę Slow Mag , czasami Slow Mag z witaminą B6. Mam zarządzone 4x1.. biorę 3x1 bo łykam jeszcze wit. dla ciężarówek, w których też mam magnez.

antiope dobrze ze z maluszkiem wszystko wporzadku!!:) ja biorę magnez plus potas (asparaginian extra) 3x1 plus nospe 3x1 (tylko nospe biorę teraz jakby w zastępstwie za relanium)

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty&&&&&&&&&&&

Wychodzi na to, że naprawdę dużo z nas bierze ten magnez. Ja sobie pomyślałam, że u mnie te skurcze mogły się wziąć z tego, że wcześniej zażywałam Pharmaton Maturelle w którym jest 10 mg magnezu, a teraz zażywam Prenatal Classic i tam nie ma magnezu w ogóle.

takhisis ja się raczej boję czy nie za mało tego magnezu. Ja mam Asmag Forte i on ma 34 mg jonów magnezu w jednej tabletce

Tulipania, czyli Ty masz dużo większą tą dawkę, bo teraz wychodzi Ci 520-650 mg jonów magnezu dziennie, a mnie wychodzi tylko 204 mg jonów magnezu dziennie…

joanna153 a jaka jest dawka magnezu w Twoich tabletkach?

Ja mam brać Nospę jak mi się skurcz powtórzy, tylko doraźnie.

Deli 3x2 to tak jak u mnie. Ciekawa jestem tylko, czy te tabletki miały taką samą dawkę magnezu.

agnieszkaala, Pietrucha, nnatalie a jakie dawki magnezu są u Was w jednej tabletce?

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.

a ja tylko powiem że wczoraj mnie tylko zważono i zmierzono ciśnienie .. kazano czekac po godzinie przyszła pielęgniarka i powiedziała że lekarz dalej jest na sali operacyjnej i dziś przyjmować nie będzie wizyta przesunięta na za tydzień

Antiope ja brałam jakoś na początku, bo strasznie mnie bołem brzucha bolalo i zalecił brać. Już dawno przestałam, brałam chela-mag B6 te polecił mi lekarz

Już po wizycie. Wyniki laboratoryjne bardzo dobre, dzidziuś zdrowy :) i rośnie jak na drożdżach, ale przez sforsowanie macica napięta i mam już totalne zwolnienie. :/ Czyli od jutra (niestety muszę odbębnić jedne zajęcia, by mi zaliczyli rok) oficjalnie zaczynam wakacje. Na szczęście szyjka długa, nie skraca się. Mam leżeć plackiem i odpoczywać, muszę zwolnić tempa. Wtedy będzie wszystko ok. Chrzestny powiedział, że jak nie będę się oszczędzać, to mi napisze skierowanie do szpitala. :/ Na razie przepisał mi luteinę, mam brać też aspargin. Płci jeszcze nie znam, bo kiepski sprzęt z NFZ. Jadę w środę na oficjalne połówkowe. :)

Antiope: W asparginie mam na tabletkę "250 mg magnezu wodoasparginianiu, co odpowiada 17 mg jonów magnezu (...)"

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja mam takie pytanie do tych które bierzecie magnez bierzecie też witaminy ?? Bo ja mam z PL od ginki magnez ale jeszcze nawet nie rozpakowałam bo stwierdziłam że skoro jest w witaminach a może powinnam brać jak mnie nieraz tak brzuch boli/ciągnie.

Do góry