reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Ja juz sie nie moge doczekac tego połowkowego- licze ze bedzie dlugie i bede mogla sie napatrzec na grocha..i za chwilke jeszcze to genetyczne i znowu bede mogla ogladac pikenotke:)

reklama
Dziewczynki ja po wizycie. Pani doktor zrobiła usg dopochwowe i przez brzuszek i zbadała. Wychodzi na to, że z szyjką wszystko w porządku, ładnie zamknięta i długa, ale faktycznie skurcz macicy widoczny. Ja na wizycie czułam go już mniej i nie był wyczuwalny przez brzuch, ale dopiero na USG, wychodzi na to, że trzyma praktycznie przez cały dzień. To było tak ewidentnie widoczne, że miałam wrażenie, że mój mały bidulek jest przez ten skurcz tak ściśnięty, ale pani doktor mówi, że nic mu nie jest i żeby się nie przejmować. W każdym razie kazała mi zażywać Asmag Forte 3 razy dziennie po 2 tabletki i doraźnie, gdybym znów poczuła takie twardnienie, Nospę. Biedny D przeżywa, bo poza tym, że mam na siebie uważać i się nie przemęczać, to do następnej wizyty 6 czerwca mamy szlaban na fiku miku.

Antiope, życzę Ci dużo wypoczynku, a najważniejsze, że dzidziulek zdrowy. :) Ja ostatnio się sforsowałam, bo miałam masę formalności do załatwienia na uczelni (podanie o macierzyński, referaty, prace zaliczeniowe itd.), do tego nadźwigałam się książek, najeździłam po stolicy, a wiadomo, jak trzęsie w tramwajach... Zaczęły się ostre kolki, zaparcie, brzuch napięty. Muszę brać z zalecenia lekarza więcej magnezu, potas, nospę i trzeba się oszczędzać.

Jutro mam wizytę. Trzymajcie kciuki! Lekki stresiak!

to pewnie zależy jaki magnez...jaka dawka w jednej tabletce; najlepiej podobno zażywać połączeniu magnezu z potasem...wtedy lepiej się wchłania; raczej nie przedawkujesz, bo magnez podobno bardzo ciężko się wchłania, tzn. jego niewielka ilość;

Antiope: Miesiąc temu jak byłam na wizycie, zalecone miałam brać 3 razy dziennie jedną tabletkę. Ale od środy, od kiedy zaczął mnie ciągnąć brzuch i zadzwoniłam do mojej Lekarki mam zwiększoną dawkę do 4,5 razy dziennie po jednej tabletce.
A biorę Magnezin:Tabletka zawiera, cytuję:130 mg jonów magnezowych w postaci 500 mg magnezu węglanu ciężkiego. ( Cokolwiek to znaczy :) )

reklama
Do góry