reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

fifronka-ja mam tak samo 8 tydzień od @, a fasolinka wygląda na 6 tydzień.Mi cykl opóźnił się o 9 dni, a wiec przesunęła się owulacja.

Hejka Kochane:* Dziś byliśmy u gina;) widziałam fasolinkę ma 3,8 cm:) widziałam bijące serduszko.Jesteśmy szczęśliwi :)

reklama
a to moj skarbek :) wizyta odbyła się 2 dni temu:) Maluszek ma prawie 14 mmZobacz załącznik 543781
Serduszko: ponad 150 uderzeń na minutę.. najpiękniejszy dźwięk na świecie.. jak lekarz na początku puścił z głośnika te uderzenia spytałam się 'ojej, a co to?', a lekarz na to: 'no przecież nie ja;p'.
Proszę trzymajcie za nas kciuki dziewczyny..

Ostatnia edycja:
M-s coś ta twoja fasolinka ogromna, nie pomyliłaś się. Wg suwaczka w 8 tyg. powinna mieć 1,5cm. A ty jeszcze piszesz, że wg. usg masz ciążę młodszą o 2 tyg.
Martocha piękna fasolinka. Gdzieś dziewczyny pisały, że jak jest tętno powyżej 140 to będzie chłopak. Jak poniżej to dziewczynka. Ciekawe czy to się spełni??

GARTULACJE DZIEWCZYNY...
Własnie ja juz na głównym pisaąłm bo się zaniepokoiłam m.inn wpisem M-s 3,8 cm- jestesmy podobnie w ciązy plus minus- a ja w poniedzialek na badaniu miałam Groszka 7 mm !!! i zdurniałam doprawdy...chyba ze te male fasolaki tak rosna na przestrzeni 2-3 dni ...

reklama
Dzięki dziewczyny- ja czuję się na chłopczyka, bo od samego początku mówię do 'niego' a nie do 'niej'-no nic zobaczymy..;-). A na zdjęciu wygląda jakby maluch kopał piłkę ;p
Na razie skupiam się na kolejnej wizycie i dalej myślami nie wybiegam..bo sie boję bardzo...

Co do rozmiarów zarodków to też ciężko je porównywać pomiędzy innymi ciążami.. każda z nas miała kiedy indziej owulację..każdy organizm w innym czasie się zagnieżdża.. więc nie ma co się stresować :)) ważne że serduszka pikają :)

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry