reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Gizas już przełknęłam porażkę i powoli się podnoszę. Czekam na telefon od doktorka co dalej i kiedy. Chyba kupię leki, które mi poleciłaś skoro i tak będę miała przerwę. A mogłabyś przesłać mi linki do aukcji bo nie wiem na co zwracać uwagę a że to nie tanie leki to nie chciałabym kupić czegoś lipnego. Co do TLC to przypadek o którym mówię był tydzień temu, na naturalnym cyklu ivf, dziewczyna miała 3 komórki ale tylko jedna się zapłodniła lub podzieliła, nie pamiętam dokładnie no i się udało. A ostatni odcinek był o IUI. Na początku radość bo beta 11 ale po dwóch dniach 8 i koniec szczęścia.

reklama
Ostatni odcinek oglądałam, tylko tego przed nie:sorry:
Miałam Ci Kasik wysłać priva ale może przyda sie innym

Beparent najtaniej na tej aukcji
BeParent WOMEN x30 - zostań RODZICEM, płodność . (3686821640) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Koenzym Q10 ten jest drogi ale ja teraz mam go zamiar kupić, bo łykasz jedną tabletkę i aż 300 mg dostarczasz. A ja łykam 5x30 mg i wychodzi mnie za opakowanie 25 zł za 60 tab;
KOENZYM Q10 30MG 240 KAPS -ZDROWE SERCE (3677739098) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
a wcześniej używałam swansona.
DHEA mam dokładnie to samo i biorę 2 tabl
DHEA 25mg aż 250tabl Eliksir Młodości, na 250 dni (3669408468) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Omega-kiedyś miałam to
OLEJ LNIANY 1000 mg/120 kaps OMEGA 3-6-9 SERCE (3668993249) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i to
OLEJ Z SIEMIENIA LNIANEGO - 200 KAPS - OMEGA 3 6 9 (3685239427) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nie wiem czy wybrałam najtańsze aukcje, ale te firmy kupuję
No i zwykłe leki czyli wit d3, magnez +B6, selen +wit E,
KOENZYM Q10 300 mg 90 kaps + GŁÓG max dawka (3684143951) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Gizas dziękuję Ci bardzo, już się zabieram do kupna. A powiedz mi czy dla M też coś dawać? A ten Koenzym Q10 300 mg? Chyba nie ma linka do niego?

Ostatnia edycja:
czarna gratuluję, miło się czyta takie wiadomości :-)

Trochę smutno się u nas zrobiło na wątku, mam nadzieję że zła passa się niedługo odwróci i koniec roku zaowocuje pięknymi wynikami :tak:

Ja dzisiaj byłam na kontroli - po hiperstymulacji nie ma śladu, jajniki wróciły do normy, wszytko wygląda OK :sorry:
W najbliższą środę 13.11 mam jeszcze badania+kontrolę aby sprawdzić czy może zaszczyci mnie naturalna owu w tym miesiącu w co jednak wątpię więc raczej do transferu podejdę w grudniu (na cyklu bez owu) i na tej wizycie dostanę wszystkie leki. Zarodki mam chyba wszystkie klasy BB (1x5BB, 2x3BB, 1x2BB) - mogło być lepiej ale patrząc na doświadczenia innych wstyd narzekać :zawstydzona/y: ....

Pozdrawiam Was, oby nadchodzący długi weekend poprawił wszystkim nastroje i wiarę w nasz upragniony cel :-)

Uprzejmie donoszę, że na usg prenatalnym nic nie budziło podejrzeń dr. No i kamień z serca :)))))
Przezierność karkowa 1,3 mm, kość nosowa widoczna, a nawet dwie. Mały Wielki Człowiek ma już 7,5 cm.
Ryzyko wystąpienia trisomii, jak u 15-latki
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
Testy PAPP-A, niewskazane
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

No i dr nie chciał zgadywać, kto u mnie mieszka, bo powiedział, że na tym etapie, to cuda wianki wychodzą.
Może na następnej wizycie (6.12) się okaże, czy to Mikołaj, czy Mikołajowa
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

lawendowy_sen to dobre wieści :-) Choć w większości nie mam pojęcia o czym piszesz ;-) Ale... miejmy nadzieję, że i w tej materii będę mogła się niedługo dokształcić. Trzymam kciuki za spokojne dotrwanie do końca i narodziny zdrowego malucha!

Lawendowy pięknie :) a dzidzia już taka duuuuuża :happy: no i czekamy na prezent mikołajkowy :)
Kasik przykro mi:( kurcze nawet przez ICSI się nie udało:wściekła/y:
a co do leków, to co do koenzymu, to mój lekarz zaleca 3x30mg ,zapewne można więcej(n 50 mg) ale trzeba brac mniejsze dawki klika razy dziennie, bo chodzi tu o wchłanianie się składników, i mój lekar mówi ze bierze się go 12-16-18 tygodni do punkcji i koniec, wiec może wam ta informacja pomoże
Ewis przykro mi z powodu twoich maluszków, mam nadzieje ze ten w brzucholku da rade.
Esiek ładne pęcherzyki, spokojnie jeszcze wystrzelą w kosmos z wielkością i ilością:) ważne by były dojrzałe.

edit:
Kasik mój dokotek właśnie zaleca dhea i koenzym wiec bierz jak najszybciej

Ostatnia edycja:
Giza S dziękuję za odpowiedź :) Może rzeczywiście się przebadam, choć słyszałam, że wynik tego markera nie jest jednoznaczny z tym czy się ma czy nie ma endometriozy. Mnie dziwi tylko to, że nie mam objawów. Oby torbiel się wchłonęła tak jak u Ciebie.
Trzymam kciuki za Twoją bętę 18.11!

reklama
:-)Smerfeta zdaję relację z konsultacji. Oddzwonił doktorek mówił, że embriolodzy nie widzieli żadnych nieprawidłowości w komórkach i nasieniu i właściwie nie wiadomo dlaczego się nie zapłodniły. Może gdyby było ich więcej to którejś by się udało :-( Plan jest taki, że muszę minimum 1 cykl odczekać i po przerwie powtórka z rozrywki, czyli od 18 dc estrofem, pomiędzy 3 a 10 dc umówić się na wizytę, 3 dni przed wizytą odstawić estrofem, usg i większe dawki Menopuru 300 j przez 7 dni. Chce żeby było więcej pęcherzyków niż ostatnio. Odczekam chyba jednak 2 cykle bo znowu by mi stymulacja kończyła się w okresie okołoświątecznym i byłby problem. A tak zacznę w styczniu na spokojnie. Pytałam o syplementy diety i powiedział, że jak najbardziej L-karnityna, Koenzym Q10, DHEA. Na pewno nie zaszkodzi a może pomóc, zwłaszcza psychice ;-):-D Spróbuję suplementów, żeby nie siedzieć z założonymi rękami i nie mieć sobie nic do zarzucenia. Acha i jeszcze kazał brać luteinę przez 7 dni podjęzykową 2 x 1 i dzisiaj ostatnią tabletkę Unidoxu, który brałam od punkcji.

Genna dziękuję za info i życzę miłego weekendu
Lawendowy super wieści, ja mam chrześniaka Mikołaja, ma 4,5 roku, jest słodki :-)

Ostatnia edycja:
Do góry