reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik, no to może to był po prostu pech... Smutne to i niesprawiedliwe, ale cieszę się, że Ty dajesz sobie z tym radę i niedługo w pełni gotowa znowu staniesz do walki. Trzymam kciuki!

reklama
Genna, herbatka z miodem i cytryną, ewentualnie malinóweczka i siup pod kołderkę wygrzać choróbsko. Niech sobie idzie precz i nie wraca.
Zdrówka Kochana Ci życzę :-)
Aaaa, doktorka oczywiście pozdrowiłam i opowiedziałam Twoją długą drogę do Gamety ;-);-);-)

Kasik dobrze ze szybko stanelas na nogi! Dopuki walczysz jestes zwyciezca!
Dziewczyny czyli myslicie ze z tych moich pecherzykow ktore dzis maja tylko 5-6mm jeszcze cos bedzie?

Esiek, pęcherzyki nie zawsze rosną z równą prędkością, więc wszystko jest możliwe. U mnie też nagle niektóre wystrzeliły, więc bądź dobrej myśli :-)

Gizas dziękuję Ci bardzo kochana na za pomoc :-) A Ty cały czas to wszystko łykasz? Po transferze też? Ja chyba odpuszczę sobie Beparent bo czytałam skład i to taki misz masz, kwas foliowy mam brać cały czas w dużej dawce bo mam taki na receptę 5 mg. Mi doktorek radził L-karnitynę w dużych dawkach 1-2 g na dobę, DHEA 50 mg na dobę i Q10 nie powiedział ile :sorry: Znalazłam jeszcze tańszy Q10 bo to za 120 kapsułek: http://allegro.pl/2-opk-po-60-tbl-koenzym-q10-300-mg-eliksir-mlodosc-i3681431314.html Zaczęłam się teraz zastanawiać czy dotorek powiedział L-karnityna czy L-arginina bo w Beparencie jest właśnie L-arginina, może przez telefon źle go zrozumiałam? Znalazłam też w Beparencie witaminę B12 a ja na nią jestem uczulona więc odpada.

Esiek dzięki, skoro to dopiero 6 dc to na bank coś będzie z tych maluchów. Podczas stymulacji rosną więcej niż 2 mm na dobę więc będzie w czym wybierać :tak:
Kaatik no to superaśno, dbaj o siebie mamusiu :-)

Ostatnia edycja:
Chyba powiedział l arginina:sorry: wiem że w beparent jest kwas foliowy ale ja i tak biorę dodatkowo jedną tabletkę czyli 800 mg. Teraz biorę tylko mniej koenzymu Q10 bo komórki już pobrane. Biorę teraz 2 tabl czyli 60 mg

Kaatik czyli od dziś jesteś w ciąży i oby tak zostało na kolejne 9 miesięcy:tak:

Będzie nas trochę do testowania i to jedna po drugiej:tak:

Dzięki Gizas ja zielona jestem w tych suplementach ale Beparentu nie będę brała bo i za duża dawka kwasu foliowego by mi wyszła i ta nieszczęsna witamina B12. A z tym kwasem foliowym jak jest? Ja mam podobno końską dawkę 5 mg, taki na receptę a Ty masz 800 mg?
Edit: Już wiem :-) Ty masz 800 μg czyli mikrogramów a ja mam 5 miligramów czyli 5000 mikrogramów (μg)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik sprawdzam Twojego ostatniego linka z koenzymem Q10 i coś się mi nie zgadza:baffled: w tytule aukcji jest że ma 300 mg a na opakowaniu 100mg:eek:
Tamto co Ci podałam ma koenzym Q10 plus głóg i za 90 tabl trzeba zapłacić 120 zł ale to starcza na 3 miesiące chyba że sie podzielisz z M:-pale jest tez koenzym sam za 120 zł 120 tabletek

KOENZYM Q-10 Q10 ZDROWE SERCE MEGA PROMOCJA 300 mg (3663141495) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Wiesz ja te suplementy to już od roku łykam:sorry2: i od dawna o nich pisałam na forum inseminacyjnym. Odżywiam się zdrowo ale nie ma szans żeby dostarczyć wszytskiego z pożywienia a szczególnie koenzymu i DHEA

DHEA ma za zadanie zwiększyć rezerwę jajnikową. Aby uzyskać efekt w postaci poprawy czynności jajników, należy go przyjmować przez minimum 3 miesiące.

To jest wypowiedź embriolog z novum odnośnie właśnie DHEA

Do góry